POSTED IN Olje-Energi, Virkelighetsforståelse

Putin til Scholz:

Hvorfor ringer du til meg? Det er ikke vi som har stengt gassen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger ut her et utdrag fra pressekonferansen Putin Holdt i Samarkand nylig etter SCO sitt møte der. Det er hentet fra «Moon of Alabama» som også har kommentarer mellom hvert sitat fra Putin.

Jeg trekker dette frem av en grunn. Store deler av befolkningen i Norge tror at det er krigen i Ukraina som er årsaken til energikrisen i EU. Jeg merker dette i mediene, når jeg snakker med folk og på facebook-diskusjoner. Det er ufattelig for mange at EU velger å påføre sin egen befolkning store lidelser for å straffe Russland. Det er så dumt at folk nekter å tro det.

Med det at faktisk situasjonen. En organisasjon med slike ledere (EU) er det at mange i Norge vil at vi skal slutte oss til og underlegge oss.

Knut Lindtner
Redaktør

Manger dere gass? Ring til Ukraina, Polen eller åpne North Stream 2.

Fra «Moon og Alabama»:

Så følger et siste spørsmål om energikrisen i Europa som Putin hadde mye å si om:

Energikrisen i Europa begynte ikke med starten av Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, i Donbass; det startet faktisk mye tidligere, et år før eller enda tidligere. Så rart det enn kan virke, startet det med den grønne agendaen. (Putin)

For å forfølge midlertidige politiske betraktninger, valgte de å fullstendig legge ned hydrokarbonenergiprogrammene i sine land. Bankene sluttet å gi lån, …

Nå ser vi at prisene på for eksempel naturgass i USA har steget og produksjonen vokser, men ikke så raskt som de ønsker – og grunnen er at bankene er redde for å utstede lån.

Dette er feilaktige referansepunkter i den grønne agendaen, hastesaker, og den grønne energien er uforberedt på å møte etterspørselen etter enorme energiressurser for å støtte økonomisk og industriell vekst. Økonomien vokser mens energisektoren krymper. Dette er den første drastiske feilen.

Den andre feilen gjelder naturgass.

Vi gjorde forsøk på å overtale europeerne til å fokusere på langsiktige kontrakter i stedet for utelukkende på markedet. Hvorfor? Jeg har sagt det før og vil gjenta det en gang til: Gazprom må investere milliarder i utvikling, men den må være trygg på at den vil selge gass før de foretar investeringer. Det er dette langsiktige kontrakter handler om.

Gjensidige forpliktelser pådras selgere og kjøpere. De sa: «Nei, la markedet regulere seg selv.» Vi fortsatte å fortelle dem: «Ikke gjør det, ellers vil det føre til drastiske konsekvenser.» Men faktisk tvang de oss til å inkludere en betydelig andel av spotprisen i kontraktsprisen. De tvang oss til å gjøre dette, og Gazprom måtte inkludere både olje- og oljeproduktkurven men også spotprisen i gassprisen. Spotprisen begynte å vokse, noe som førte til økningen i prisen som var forventet selv i langsiktige kontrakter. Men hva har det med oss ​​å gjøre? Dette er det første.

Free price system - Wikipedia
Liberalisering betyr fri prisdannelse etter tilbud og etterspørsel

Putin har rett i dette. Privatiseringen og ‘liberaliseringen’ av de europeiske gass- og elektrisitetsmarkedene har aldri vært fornuftig og har faktisk hatt svært negative konsekvenser. (Moon of..)

For det andre fortalte jeg dem mange ganger. » Leverer ikke Gazprom gass?» Se, er dere normale mennesker eller hva? Polen valgte å innføre sanksjoner mot gassrørledningen Yamal-Europa og stengte ledningen. Jeg sa til herr [den tyske kansleren Olaf] Scholz: «Hvorfor ringer du meg? Ring Warszawa og be dem om å åpne ledningen igjen.» Det er alt som skal til. Det er den første.

Er Scholz virkelig så dum? (Moon of..)

Dessuten. To linjer av gassrørledningen går gjennom Ukraina. Ukraina blir forsynt med våpen, men det fortsatte og det stengte en av linjene for dem. De stengte også en annen linje som leverte 25 milliarder kubikkmeter gass – jeg skal ikke snakke om den nøyaktige mengden, men de stengte hele rørledningen. Til hva? Ring Kiev og be dem åpne den andre linjen igjen.

Og til slutt, Nord Stream 1. Den ene turbinen etter den andre slutter å fungere.

Siemens har vedlikeholdskontrakten for turbintrykkpumpene, men sanksjoner hindrer dem i å oppfylle den.

Det finnes selvsagt en løsning for mangelen på naturgass i Europa. (Moon of..)

Tross alt, hvis de trenger det akutt, hvis ting er så ille, bare fortsett og opphev sanksjonene mot Nord Stream 2, med sine 55 milliarder kubikkmeter per år – alt de trenger å gjøre er å trykke på knappen, så får de det i gang . Men de valgte å stenge den av selv; de kan ikke la være å reparere én rørledning og innførte sanksjoner mot den nye Nord Stream 2 og ikke ville åpne den. Har vi skylden for dette?

La dem tenke godt over hvem som har skylden og slutt å klandre oss for sine egne feil. Gazprom og Russland har alltid oppfylt og vil oppfylle alle forpliktelser i henhold til våre avtaler og kontrakter, uten noen svikt.

Det er virkelig et tegn på feighet at europeiske politikere gir Russland skylden for problemer de selv har forårsaket. De prøver å skjule det, men fakta er der og de må påpekes. Skulle Europa virkelig støte på energiproblemer i løpet av vinteren, vil den politiske straffen de vil få være ubarmhjertig. (Moon of..)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  21 september 2022 9:40

  Send kopi av sanningsorda frå Putin til Aftenposten og sjefslygnar Alstadheim, som alltid vert teken alvorleg av NRK.

  I Aftenposten har Russland-frykt og -hat forblinda journalistar og kommentatorar i 100 år. Treng det halda fram i 100 nye år?

  Svar
 • Putin må forholde seg til duster; jeg kan godt skjønne at han er dritlei og oppgitt over å måtte forklare om og om igjen hvor dumme de er. Full av forakt overfor v.d. Leyen og Scholz og Baerbock, supperådet, jeg er helt med på den, Vladimir.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi står foran flere valg, hva velger vi?

New World Order 2030 nærmer seg

Forrige innlegg

Vestlige medier blåser opp et mindre russisk nederlag.

Ønsketenkning preger vestlige medier i Ukraina-krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.