POSTED IN Endring av politikken, Krig-fred

Paul Craig Roberts:

Vi nærmer oss nå en fundamental historisk krise.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi har nådd til et skjebnesvangert øyeblikk i historien.

Av Paul Craig Roberts.

Dr. Paul Craig Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West og How America Was Lost.

Kjære lesere.

Jeg har tidligere forklart dere at det ikke kommer til å bli et russisk tap i Ukraina. Og det vil i det hele tatt ikke bli noe russisk tap.

Jeg har fortalt dere at Putin og Kreml vil understreke en viktig ting som skiller Russland fra USA. Og det er at Russland følger internasjonale lover. Det gjør ikke USA.

Det er derfor det ikke har vært «en russisk invasjon av Ukraina» slik vestlig propaganda påstår.

Kiev og deres fungerende ukrainske regjering og deres byer og infrastruktur i det vestlige Ukraina er ikke blitt angrepet.

Kreml har begrenset sin militære operasjoner i de områdene av Ukraina som har et flertall av russiske innbyggere. Disse har blitt okkupert, bombardert og myrdet av ukrainske styrker,. 

Etter siste februar har de stått overfor en invasjon av en svær vestlig-opplært ukrainsk hær og nynazistiske militser som har til hensikt å knuse de to uavhengige Donbas-republikkene som den russiske regjeringen har anerkjent.

Republikkene ba om russisk intervensjon, noe som gjorde denne «begrensede militære operasjonen» lovlig etter internasjonale lover.

USAs regjerings-plan om å dele opp Russland i mindre stater utgjør en fare for en utvidet krig.

Som mine lesere vet, mener jeg denne begrensede operasjonen var et feilgrep, siden den har utvidet konflikten og tillatt Vesten å involvere seg dypt.

De har dermed lovet en større krig som faktisk kan føre til en atomkrig.

Jeg mente – og det gjør jeg fortsatt – at Russland understreker lovligheten i sin operasjon – med fare for en atomkrig.

Kreml har nå gått til det skritt å erstatte henvisningen til internasjonale lover med folke-avstemmingen i de fire områdene der innbyggerne ønsker å bli gjenforent med Russland.

Det er klart at de vil stemme ja, og at Dumaen og Kreml raskt vil ta de tidligere russiske områdene tilbake inn i Russland.

topless man in black shorts standing near gray wall
Vil Russland nå ta på seg boksehanskene?

Etter hvert fortsetter krigen i Ukraina og det fører til stadig større ukrainsk aggresjon mot Russland. 

Dette frigjør på en måte Kremls hender, siden krigen nå blir Russlands svar på ukrainsk aggresjon. 

Så langt er det blitt klart at alt som involverer Kiev, Ukraina, den ukrainske regjeringen og byer og infrastruktur i det vestlige Ukraina ikke lenger har immunitet.

Med andre ord har det nå blitt en virkelig krig, med ødeleggende konsekvenser for Ukraina, og mulig også for alle de vestlige forsyningene av våpen og etterretning.

Amerikanerne var ikke forberedt på dette, for alt de hadde hørt var russofobisk propaganda og falske reporter om realitetene. 

Larry Johnson, en ærlig og kompetent kommentator gjentar denne beskrivelsen. Og han legger til at Vesten mangler kapasiteten til å produsere våpen og ammunisjon i den skala som behøves til en full krig , og at de europeiske økonomiene nå står overfor nedleggelser som er en følge av USAs sanksjoner mot Russland.

Budskapet hans er at USA/NATO ikke har de midler som trengs for å hindre en rask russisk seier i Ukraina uten å ty til en atomkrig. Og da ville jo den vestlige verden slutte å eksistere.

At vi da kan stå overfor en ekstremt farlig situasjon skyldes det totale fraværet i Vesten av ærlige og uavhengige medier, og av kompetente russiske eksperter.

I bunn og grunn finnes det ingen etterretning blant alle de i Vesten som tar avgjørelser, og ingen nøyaktig informasjon, som slipper gjennom til befolkningen i Vesten.

Jeg og noe få andre har gjort en stor innsats. Men vi blir kalt «konspirasjonsteoretikere» «Russiske agenter og marionetter», og andre ting som blir brukt for å diskreditere de som faktisk forstår realitetene i situasjonen.

Den voksende motstanden om hva som kan bli sagt, eller hva som når folks oppmerksomhet, har skapt en masse-uvitenhet som kan komme til å bli et mulig skjebnesvangert øyeblikk i historien.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ignacio Amenábar

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De kan si hva som helst fordi det ikke finnes kritisk journalistikk.

Vet ikke norske seniorforskere hva de sier?

Forrige innlegg

Her er for mange tilfeldigheter.

Sprengningen av rørledningene er ingen tilfeldighet men en del av en plan.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.