POSTED IN Overvåkning, USA

Overvåkningsprogrammer:

USA vil kontrollere dem.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA kjøper opp Pegasus.

Fra Voltaire Network.

USA-selskapet L3Harris Technologies, som er Pentagons sjette leverandør, er klare til å kjøpe NSO Group Technologies, et israelsk firma som produserer overvåkningsprogrammet Pegasus.

Programmet blir dermed fjernet fra Pentagons svarteliste.

Siden 2016 har avsløringer florert rundt bruken av Pegasus. Det har vært brukt til å avlytte privat kommunikasjon hos offentlige personer og journalister,

Det skjedde først etter initiativ ved Citizen Lab (University of Toronto) fulgt av den franske alliansen Forbidden Stories (grunnlagt av produsenten til Cash Investigation mot TV-kanalen France-2).

Det er vel unødvendig å si at det ikke er mulig å produsere slike spionprogrammer utenfor De Forente Stater.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Chris Yang

https://www.voltairenet.org/article217308.html1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 178 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • USA er tatt flere ganger , med buksa nede og dritt på leggen, når det gjelder overvåking av hele verdens digitale kommunikasjon. Men grunnet deres styring av media i Norge er det sjelden det får noe oppmerksomhet; det er Russland og Kina vi ikke kan stole på. 😉

  ‘Den regimestyrte, kinesiske avisen Global Times kom mandag denne uken med en eksklusiv nyhet om at kinesiske myndigheter har fanget opp et cybervåpen angivelig brukt av amerikanske National Security Agency (NSA) til «å kontrollere internettutstyr og å stjele store mengder brukerinformasjon». ….I artikkelen til Global Times beskrives cybervåpenet som en trojansk hest for fjernstyring av Unix-lignende systemer, basert på kompleks teknologi, omfattende funksjonalitet, sterk hemmeligholdelse og som kan tilpasses flere prosessorarkitekturer og operativsystemer, samt samarbeide med andre cybervåpen og er typisk brukt til cyberspionasje. ‘
  digi.no/artikler/analyse-kina-avslorer-et-amerikansk-cyber-vapen-pa-et-underlig-tidspunkt/518075

  Svar
 • USA baserte nettoperatører er vel blant de verste i verden mtp. overvåkning. Shoshana Zuboff avslører og forklarer det meste av dette i boken sin: Overvåkningskapitalismens tidsalder.

  Skremmende hva noen tillater seg å gjøre. Googel har full kontroll med DEG! Absolutt FULL kontroll på hva DU og JEG gjør til enhver tid.
  En bok det kan være verdt å sette av både tid og penger til.

  I tillegg er Einar Flydal innom dette med overvåkning via strømnettet. Et tysk firma har klart å finne ut hvilken TV kanal som er på, ved å analysere den skitne strømmen rundt sinuskurven.

  Der finnes også informasjon om dette på nett ved å søke opp, Ragna Heffermehl. Hun tar utgangspunkt i Shoshana Zuboff sin bok der hun forklarer dette med verdien av, for oss verdiløs, informasjon som er handel med min og din sin nettaktivitet. Skremmende hva de vet. Og tro det eller ei – de vet mye mer om oss enn vi gjør selv.

  Svar
  • Boken: Overvåkningskapitalismens tidsalder, er karakterisert som; en av vår tids viktigste bøker.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Tilnærming mellom Russland og Saudi-Arabia?

Verdens største oljeprodusenter samordner energipolitikken.

Previous Post

USA-general:

«Jeg tror krigen var tapt allerede i mars.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.