POSTED IN Intervju, NATO, Virkelighetsforståelse

Oberst MacGregor:

Nato risikerer nå å gå i oppløsning som følge av krigen i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I et nytt intervju med oberst MacGregor tar har opp enkelte nye tema i tilknytning til krigen i Ukraina. Det er ganske fascinerende å høre en så frittalende ekspert som hele tiden forteller det stikk motsatt av det våre politikere og militære «eksperter» sier.

Når vi kritiserer Russland fordi de «slår ut» sentral infrastruktur i Ukraina, sier han at det var en tabbe av Putin ikke å gjøre dette med en gang. Feilen hans var at han ville være snill, men det førte til at krigen trakk i langdrag. USA gjorde presis det samme under bombekrigen i 78 dager på Balkan. USA fikk ikke kritikk i mediene for det.

Et hovedpoeng for han er at det blir mer og mer sannsynlig at krigen vil føre til at Nato går i oppløsing. Stadig flere europeiske ledere vil måtte stille seg spørsmål om hvorfor en ødelegger egen økonomi for et korrupt land som ikke er Nato-medlem. Fra sin egen militære bekjentskapskrets i Tyskland sier han at stadig flere av hans tyske offiser-venner uttrykker forbannelse over at USA ødela North Stream-ledningene og dermed grunnlaget for store deler av tysk økonomi og velstand. De ser seg ikke tjent med situasjonen slik den nå er innad i Nato hvor USA ødelegger sine nærmeste allierte for å forsvare et ikke-medlem.

Befolkningen i USA prioriterer overhode ikke-den økonomiske støtten til Ukrainakrigen. Men kongressen hører ikke på befolkningen men på «donorene», altså de som smører de folkevalgte med penger. Slik dette systemet er «rigget» vil det måtte bryte sammen. På sikt vil et økende press fra de som må betale for krigen, altså USAs befolkning, føre til en endring her, tror han.

high rise buildings city scape photography
De fleste i USA aner ikke hvor Ukraina er.

Han tar også for seg en del myter som noen folk i USA holder seg med, feks. at USA blir sett opp til når de bomber andre land. I virkeligheten er det stikk motsatt. Folk blir ikke imponert over bombing, men forbannet.

På spørsmålet om atomvåpen er han også overtydelig. Russland vil ikke bruke atomvåpen. De trenger dem ikke. Men USA har en atomvåpen-strategi om at de kan bruke slike våpen først. Det er meget farlig og den skulle vært lagt vekk for lenge siden. Dermed sier han at påstandene om at Russland truer med slik våpen er oppkonstruert i vest fordi det passer noen politisk at folk skremmes med slikt.

Enda et poeng som vil overraske mange er at USA ifølge MacGregor har nesten ikke lenger noen soldater som kan utkjempe en krig, men de har uhorvelig mange og stadig flere generaler og admiraler. Dette er enda et tegn på det forfallet som skjer.

Intervjuet er gjort med et polsk nettsted: Heretics. God fornøyelse eller forbannelse (alt etter som). En ting er helt sikkert. Noe slikt som dette vil vi aldri få høre på NRK.

Knut Lindtner
Redaktør

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Nadiia Ganzhyi

https://thesaker.is/november-22nd-ukraine-is-about-to-be-annihilated-douglas-macgregor/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 491 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Nok et glitrende godt intervju med en kunnskapsrik, erfaren, saklig, frittalende person med militærfaglig og politisk integritet og tyngde. Det er bare ett problem:

  NRK NEKTER Å VISE INTERVJU MED OBERST DOUGLAS MACGREGOR
  FORDI DET IKKE PASSER INN MED DE MENINGENE NRK SKAL PROMOTERE.

  NRK sin «etikkredaktør» (nei, dette er ikke en vits!) er helt komfortabel med sensuren og finner det helt greit at NRK er ensidig part i denne konflikten. Journalistene stiller ingen spørsmål. Og ledelsen i NRK gjør det den er beordret til – uansett hvor latterlig dette ser ut i lyset fra oberst MacGregor, en mann som i motsetning til NRK vet hva han snakker om.

  Svar
 • «…slik den nå er innad i Nato hvor USA ødelegger sine nærmeste allierte for å forsvare et ikke-medlem.»

  Men , men… Libya var jo heller ikke medlem av Nato.. ?
  Å, nei.., bombingen av Libya var jo Stoltenbergs svenneprøve overfor bakmennene, for å bli bli generalpuddel i Nato. Hvilket neste land må han bombe for å ta mesterprøven?

  » Men USA har en atomvåpen-strategi om at de kan bruke slike våpen først. Det er meget farlig og den skulle vært lagt vekk for lenge siden. Dermed sier han at påstandene om at Russland truer med slik våpen er oppkonstruert i vest fordi det passer noen politisk at folk skremmes med slikt.»

  Men allikevel blir vi pøst på med propaganda om at ‘Putin vil nok bruke atomvåpen’. Og at det var Russland som sprengte sin egen gassrørledning, ifølge Stoltenberg.

  ‘ Kina deler ikke våre verdier. De tror ikke på demokrati, ytringsfrihet og mediefrihet. De tvinger naboer og truer Taiwan’, – sier Stoltenberg’, Libyabomberen.’ 😉
  no/nyheter/utenriks/i/7KWAP9/jens-avviser-erna-kritikk-har-bred-stoette-for-nato-opptrapping

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 november 2022 18:14

  Intervjuet er verdt meir enn eit års tvangslisens til NRK. Knallgod innleiing frå Lindtner.

  Me får stålsetja oss for NRK-dekninga, eller mangelen på slikt, av Nato-landet Tyrkia sin spesielle militæroperasjon (SMO) i Irak og Syria. Bombinga føregår no.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Blir det for vanskelig?

FHI publiserer ikke lenger dødstall.

Previous Post

Dette er mye verre enn den kalde krigen

Nye amerikanske B61-12 atombomber utplassert i Europa: Hva vil Russland gjøre?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.