POSTED IN Endring av politikken, USA

Nytt protestbrev fra 400 USA-ansatte:

USA er på ville veier i Gaza!

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette som skjer innad i USA er meget viktig og forteller at stadig flere forstår at landet er på ville veier og er i ferd med å isolere seg politisk internasjonalt. Det betyr også at den sittende ledelsen er i ferd med å få svekket kontroll over sitt eget administrative apparat som ser at det nå bærer utfor bakke for full musikk.

Dette gjenspeiles også i FN-avstemninger hvor stadig flere av USA-vennlige stater nå forlater støtten til USAs politikk. Når det skjer i full åpenhet må det betegnes som et åpent internt opprør mot regjeringens politikk. Jeg kan ikke forstå annet enn at det internt vil måtte få politiske konsekvenser innad i USA – for slike brev undergraver regjeringens autoritet i opinionen. Noen effektiv administrasjon får en ikke med helt uvillige tjenestepersoner.

I virkeligheten gjenspeiler dette den endringen som skjer på den globale scenen hvor styrkeforholdet endres fort. Det er BRICS-landene som er på fremmarsj mens det USA-ledete G7-systemet fallerer. Jeg tror dette er en uavvendelig prosess akkurat nå. Vesten er i forfall og dette merkes på alle nivåer.

Knut Lindtner
Redaktør

Over 400 amerikanske tjenestemenn signerer brev som kritiserer Bidens Israel-politikk

Brevet sier at Biden bør kreve våpenhvile

av Dave DeCamp


Mer enn 400 amerikanske tjenestemenn fra 40 offentlige etater har sendt et brev til president Biden som kritiserer hans ubetingede støtte til Israels krig i Gaza i det siste eksemplet på dissens fra den amerikanske regjeringen.

«Vi oppfordrer president Biden til snarest å kreve en våpenhvile; og å be om deeskalering av den nåværende konflikten ved å sikre umiddelbar løslatelse av de israelske gislene og vilkårlig internerte palestinere; restaurering av vann, drivstoff, elektrisitet og andre grunnleggende tjenester; og gjennomføring av adekvat humanitær hjelp til Gazastripen», heter det i brevet.

Ifølge The New York Times er flertallet av underskriverne til brevet politiske utpekte som jobber i hele regjeringen, inkludert i Justisdepartementet, FBI og National Security Council. Noen underskrivere bidro til å få Biden valgt og sa at de var bekymret for at hans støtte til angrepet på Gaza ikke ble motarbeidet av mange demokratiske velgere.

Våpenhvile må være det første skrittet

Brevet sier at det «overveldende flertallet av amerikanere støtter en våpenhvile», siterer en meningsmåling fra Data For Progress som fant at 66 % av velgerne mener at USA bør presse på for en våpenhvile, inkludert 80 % av demokratene. «Videre ønsker ikke amerikanerne at det amerikanske militæret skal bli dratt inn i en ny kostbar og meningsløs krig i Midtøsten», heter det i brevet.

President Biden og hans topphjelpere har bedt om «pauser» i kampene, men nekter å bruke begrepet «våpenhvile», og viser at de er forpliktet til å fortsette støtten til den israelske krigen, som har drept minst 11.000 palestinere, inkludert over 4.500 barn. .

Siden 7. oktober har USA sendt våpen til Israel på nesten daglig basis og gir spesiell operasjonsstøtte, inkludert overvåkingsdroneflyvninger over Gaza. Foruten det nye brevet, har Bidens ubetingete støtte til den brutale krigen forårsaket tre dissensnotater fra ansatte i utenriksdepartementet og et åpent brev signert av mer enn 1000 ansatte i US Agency for International Development (USAID).

Over 400 US Officials Sign Letter Criticizing Biden’s Israel Policy


Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Assange-saken: endelig er det bevegelse.

Skammens rettssak for vesten og for den vestlige pressen.

Forrige innlegg

Israel flater nå Gaza.

Hvor en sanksjonene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.