POSTED IN Krig-fred

Dette er mye verre enn den kalde krigen

Nye amerikanske B61-12 atombomber utplassert i Europa: Hva vil Russland gjøre?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Vladimir Kozin og PANGEA
Oversatt av Northern Light

Intervjuet med Vladimir Kozin, en russisk ekspert ved Political-Military Studies Center, ble laget av Jean Toschi Marazzani Visconti ved Russia Today-hovedkvarteret i Moskva. Linker og video i orginalartikkelen.

Vladimir Kozin fordømmer det faktum at USA, etter å ha ødelagt INF-traktaten, utplasserer mellomdistanse atomraketter i Europa nær Russland, i tillegg til de nye B61-12 atombombene.
Angående disse bombene, erklærer han:

«B61-12-ene blir allerede sendt til Europa, i motsetning til det som ble annonsert av Politico om at de vil ankomme i desember. Vi har informasjon om at bombene allerede ankom fordi et spesifikt fly, det amerikanske jagerflyet F-35A allerede er levert til NATOs medlemsland. Selv til Finland, som ennå ikke har blitt et fullverdig medlem av NATO, men som venter på ratifisering. Finland har bedt om 65 F-35 fly som er i stand til å bruke atomvåpen. Og nylig har det kommet rykter fra Helsingfors om at de gjerne vil ha amerikanske atomvåpen på finsk jord, slik Tyskland, Belgia Holland, Italia og Tyrkia. Europa er i ferd med å bli en kjernefysisk kruttønne”.

Vladimir Kozin kaller den nåværende situasjonen «mye verre enn den var under den kalde krigen, mye dødeligere og farligere». Han advarer derfor om det; «hvis vårt territorium blir angrepet med atomvåpen eller masseødeleggelsesvåpen, som kjemiske eller biologiske, bakteriologiske og giftige våpen, så vel som atomvåpen, vil vi svare».

På spørsmål om Russland vil angripe amerikanske atombaser i Europa, svarer han: «Ja, det er sikkert, hvis vi blir angrepet.» Kozin kaller alt dette «galskap». Han advarer om at hvis det blir atomkrig, «vil det ikke være noen vinnere eller tapere, alle vil tape».

KOMMENTAR:

Beskrivelse av B61-12 atombomben:
B61-12 atomvåpen har en lengde på 12 fot og veier omtrent 375 kg. Den kan bringes til målet med enten ballistisk tyngdekraft eller guidet fallmodus. Den taktiske bomben B61-12 vil bære et atomstridshode for å ødelegge militære mål. Stridshodet kan være på 0,3kt, 1,5kt, 10kt og 50kt. (kt=kilotonn, 50 kt er det dobbelte av Hiroshima bomben). Bomben bruker et navigasjonssystem (INS) for å oppnå høyere treffsikkerhet, og har en nøyaktighet på omtrent 30 meter. Kilde: airforce-technology com.

Sandia National Laboratories, i samarbeid med Los Alamos National Laboratory og U.S. Air Force, fullførte nylig flytester som en del av integreringen av den nye B61-12 kjernefysiske gravitasjons-bomben på F-35A Joint Strike Fighter. Sandia har også det første videoopptaket av dette våpenet sluppet fra et fly som flyr raskere enn lydhastigheten. Kilde: thedrive com, med video som viser en F35 slippe en B61-12 uten stridshode.


Oversatt fra engelsk. Linker og videointervju med Kozin i orginalartikkelen.
Orginalaertikkel: New US B61-12 Nuclear Bombs Deployed in Europe: What Will Russia Do? “Much Worse than the Cold War”.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  24 november 2022 18:36

  Våre topp-politikarar har diskutert grundig og lenge om det går an å senda observatørar til internasjonale møte om atomvåpen-nedrusting. Arbeidarpartiet har tvilt seg fram til at det går an. Høgre meiner det er uansvarleg og ein fare for solidariteten i Nato.

  Me kan ikkje forlanga at dei i tillegg skal meina noko om faktisk utplassering av atomvåpen hjå våre spinngalne allierte i dag. Det får då vera grenser!

  Svar
 • INF-avtalen ble opphevet av USA i 2019 (dvs under Trump). Nå er det fritt fram å utplassere mellomdistanseraketter i Europa (og slike raketter kan eventuelt inneholde atomladninger).
  Russland har nå utplassert hypersoniske raketter i Kaliningrad enklaven og disse raketter kan bla nå fram til Polen og Litauen veldig raskt og kan ikke stoppes av luftvern.

  I München 19 februar 2022 meldte Ukraina (Zelensky) at Ukraina forlot Budapest-avtalen (Budapest-memorandum) som bla inneholdt forbud mot atomvåpen i Ukraina og Hviterussland. Og dette skjedde (må man regne med) i veldig tett samråd med USA. Russland gikk inn i Ukraina 24 februar og noe av det første russerne gjorde var å sjekke om det fantes atomvåpen i bla Tsjernobyl.

  Hadde noe lignende som dette skjedd feks i Mexico (altså mulighet for utplassering av russiske raketter i Mexico) ville det ha ført til hysteri i USA slik som det gjorde under Cuba-krisen for 60 år siden.

  USA har enn ikke klart å utvikle hypersoniske raketter, men USA vil trolig klare å skaffe seg slike raketter i løpet av de neste to år. Flytiden for slike raketter fra helt øst i Ukraina fram til Moskva vil være 2-3 minutter og kan vanskelig stoppes av luftvern. Noe slikt kan Russland vanskelig leve med.

  Bare minner om hva Henry Kissinger sier at Finland, Hviterussland og Ukraina alle bør være nøytrale land for å opprettholde enn atom-buffer mellom NATO og Russland. Dette sammen med forbud mot mellomdistanse raketter i Europa vil redusere faren for atomkrig mellom USA og Russland. Slike prinsipper som dette har redusert (avskaffet) faren for atomkrig i 60 år helt siden Cuba-krisen (og dette er prinsipper som i vår tid har blitt fullstendig forkastet av USA og NATO).

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 november 2022 18:24

  Nøytralitet og kompromiss er ein styggedom for Nato og Stoltenberg. Difor har dei ført Ukraina i ulukka.
  Me får ikkje vita kor mange ukrainarar som let seg drepa for nato-medlemskap.

  Takk til SHO for nyttige faktaopplysningar.

  Meister-hyklar Stoltenberg forsvarar sjølvsagt at Nato-landet Tyrkia driv militære spesialoperasjonar i Irak og Syria. Her høyrer me ikkje eitt ord om aggresjon eller brutalitet.

  Svar
 • ‘ Vil at Ukraina skal få glidebomber.
  Bomber med vinger og en rekkevidde på 150 kilometer kan komme til å bli brukt i Ukraina. Våpnene kan ramme russiske mål som nå er utenfor rekkevidde.
  Med Atacms kan ukrainerne treffe mål langt inn i Russland. Det kan også nå alle russiske mål i de okkuperte områdene. ‘
  https://www.nrk.no/urix/vil-at-ukraina-skal-fa-glidebomber-1.16197638

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ønsketenkningen i vestlige medier er påfallende:

Russland går tom for presisjonsmissiler!

Forrige innlegg

Til tross for at Pfizer etter kort tid visste at vaksinen var farlig:

Vaksineringen fortsatte for fullt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.