POSTED IN Klima

Ny studie:

Jorden regulerer CO2 innholdet i atmosfæren gjennom egen mekanisme.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

MIT-studie: Jorden kan regulere og stabilisere sin egen temperatur.

Av Kevin Hughes.

En studie fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har funnet at Jorden selv er i stand til å regulere og stabilisere temperaturen over store tidsrom, selv etter dramatiske endringer i klimaet.

About MIT | MIT - Massachusetts Institute of Technology
Massachusetts Institute of Technology er et kombinert forskningsinstitutt og universitet i Cambridge i Massachusetts i USA, grunnlagt av William Barton Rogers i 1862. Wikipedia

Studien publisert 16 november i Science Advances utdypet planetens «stabiliserende mekanisme», som har tillatt eksistensen av forskjellige livsformer de siste 3,7 milliarder årene. Denne stabiliserende mekanismen har blitt antatt å eksistere før, men nå beviser studien at dette systemet eksisterer.

«Vi har en planet med et klima som ble utsatt for mange dramatiske ytre endringer,» sa MIT klimaforsker og studiemedforfatter Constantin Arnscheidt. «Hvordan overlevde livet hele denne tiden? En påstand er at vi trenger en slags stabiliserings-mekanisme for å holde temperaturene egnet for liv. Men det har aldri blitt påvist fra data at en slik mekanisme konsekvent har styrt jordens klima».

For å bevise denne påstanden undersøkte Arnscheidt og hans medforfatter Daniel Rothman, eksisterende paleoklima-data samlet inn de siste 66 millioner årene. De brukte matematisk modellering, for å avgjøre om svingninger i jordens gjennomsnittstemperaturer kan være begrenset av en eller flere faktorer.

Silicate – Wikipedia
Silikatmineraler er den mest utbredte gruppen av mineraler i jordskorpen. Silisiumdioksid, silika (SiO2), utgjør vektmessig omkring 60 prosent av skorpen, enten i fri form (vesentlig som kvarts) eller i bundet form som silikater. (Fra Store norske leksikon)

MIT-forskerne mener at forvitring av silikatbergarter er en kritisk mekanisme i hvordan jorden regulerer temperaturen. Ettersom silikatbergarter forvitrer over tid, blir dypere lag av mineraler konstant eksponert for atmosfæren. Kjemiske reaksjoner med silikater trekker karbondioksid ut fra atmosfæren og binder det i stein- og hav-sediment.

Økende mengder karbondioksid i atmosfæren øker forvitringen, og øker volumet av eksponerte silikatbergarter som igjen binder mer av klimagassen fra atmosfæren, og forhindrer fremtidig forvitring. Som forventet tilsvarer tidsskalaen for temperaturstabiliseringene tidsskalaen for forvitring av silikatbergarter, som er opp til rundt 400 000 år. Fossiler og iskjerner indikerer at denne forvitringen faktisk holder temperaturene i sjakk.

Jordens stabiliserende mekanisme stopper global oppvarming.
Forskningsstudien er de første som bruker faktiske data for å fastslå eksistensen av en stabiliserende mekanisme. Dette stabiliserende «gjenopprettingssystemet» bidrar til å forklare hvordan jorden har holdt seg beboelig for liv gjennom dramatiske klimaendringer i den geologiske fortiden.

«På den ene siden er det bra, fordi vi vet at dagens globale oppvarming til slutt vil bli stoppet gjennom denne stabiliserende mekanismen. Men på den annen side vil det ta hundretusenvis av år, så det er ikke raskt nok til å løse dagens saker, sa Arnscheidt. Relatert: Teori om årlig økning i jordens temperatur på grunn av klimaendringer er nå motbevist.

Denne grafen viser hvordan CO2 innholdet i atmosfæren har endret seg over 570 millioner år. Vi ser at historisk er den på et lavmål i vår tid.

Uten en stabiliserende mekanisme, bør svingninger i den globale temperaturen utvikle seg med tidsskalaen. Men teamets forskning viste et system der svingninger ikke utviklet seg, noe som indikerer at en stabiliserings-mekanisme dominerte klimaet, før svingningene ble for ekstreme. Tidsskalaen for denne stabiliserende effekten – hundretusenvis av år – samsvarer med det forskerne forutsier for forvitring av silikatbergarter.

Dessuten motbeviser studien av Arnscheidt og Rothman, påstander fremsatt av klimaalarmister som Greta Thunberg, tidligere visepresident Al Gore og Bill Gates. Publikasjonen av studien kom midt i en lekket video med Gates, som avslører at ren energi-bevegelsen er en svindel for å ytterligere fremme interessene til den globale eliten.

Relatert: Video som avslører temperaturdata for global oppvarming som vitenskapelig svindel.

Fra Natural News, publisert 24 november, skrevet av Kevin Hughes.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, linker og en video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: MIT study: Earth can regulate, stabilize its own temperature.

https://www.naturalnews.com/2022-11-24-study-earth-can-regulate-stabilize-own-temperature.html#

Forsidebilde: Nathan Anderson

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Jorden selv er i stand til å regulere og stabilisere temperaturen over store tidsrom, selv etter dramatiske endringer i klimaet.»

  Men vi har altså et koppel med ‘politikere’ og akademikere som helst, i sin hybris, vil stå for denne reguleringen selv.

  Skremmende.

  Svar
 • Det kan bli en bitter pille for Greta hvis hun innser hvor nyttig hun har vært som maskot for en av historiens største løgner, nest etter plandemien. Etter alt hun har gjort for saken. Mye drama. Sprø foreldre. Spiseforstyrrelser og Asperger. Det kunne bli en bra biografi.

  Svar
 • Karbonfangst er sinnsjukt. Betalt av skattepenger.
  Stortingspartiet svik sitt folk.

  Folk blir flådde av skatt på inntekt og skatt på forbruk er lik reelt 70 – 80 prosent av brutto løn. Renter og avgifter i tillegg gjer at folk blir fattige lønnsslavar heile livet.

  Bilavgifter, drivstoffavgifter, bompenger for å få lov til å bruke vegen og ti tusen kroner om du køyrer litt for fort. Slik er fascismen i vårt land, ‘femifascismen’ med eit menneskleg ansikt, sminka.

  Svar
 • «..noe som indikerer at en stabiliserings-mekanisme dominerte klimaet, før svingningene ble for ekstreme. »

  Men vi skal påføres en ekstrem FRYKT som ødelegger vår livsglede.
  Det er dette vi bør frykte. Og de som gjerne vil få oss til å frykte, og som helst vil styre over naturen.

  Nettopp. Men kulde er selvfølgelig vanskeligere enn varme. Som fugler som for mennesker. Det viser historien.:

  ‘– Hvis vintrene blir lange og kalde, som den ble vinteren 2009/2010, kan bestanden gå betraktelig ned. Men etter noen år med gunstige forhold tar den seg opp igjen. ‘
  forskning.no/fugler-klima-vaer-og-vind/hvordan-takler-trekkfuglene-det-nar-vinteren-plutselig-kommer-tilbake/2189466

  Svar
 • ‘Bevis på klimaendringer. ( Overskrift & Fet skrift.)
  Vi ser urbanisering, det kan vi se fra verdensrommet. Vi kan også se at deler av verden har økning i skog og deler av verden har nedgang. Vi kan se avskoging fra verdensrommet.’
  forskning.no/klima-planeter-romforskning/nasas-nye-sjefsforsker-om-det-de-ser-fra-verdensrommet-bevis-pa-klimaendringer/2201287

  Oj. Klimaendringer , gitt.
  ( Er det noen som noengang har ment at dette ikke forekommer? )

  Hva med det gode gamle KLIMAKRISE! ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter Gaza-seieren:

Vil Israel prøve seg på et nytt krigseventyr mot Iran?

Forrige innlegg

Når en blander fakta.

Ikke Covid, men lungebetennelse fra respirator drepte mange.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.