POSTED IN Olje-Energi

Ny gassrørledning fra Sibir til Kina i drift.

Russland og Kina knyttes stadig tettere sammen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Notisen under fører ikke til de store overskriftene men er langsiktig uhyre viktig. Den knytter de to store asiatiske stormaktene Kina og Russland sammen på en måte som fører til en gjensidig avhengighet. De blir avhengige av hverandre på en helt annen måte enn tidligere. Dette vil forsterkes når levering av gass fra det nord-vestlige Sibir kommer i gang. Det bygges nå både  nye isbrytere og tankskip som vil kunne muliggjøre nærmest helsårslevering herfra over kjøl.

Betydningen av dette samarbeidet kan knapt overvurderes, men dette oversees i våre nyhetssendinger. Når North Stream 2 kommer i drift sammen med rørledningen over Svartehavet til Tyrkia og Balkan har vi egentlig en ny strategisk situasjon hvor Russland knyttes sammen i et energisamarbeid både i øst og vest.

Dette vil være grunnlaget for helt nye allianser på den aurasiatiske landmassen. En skal ikke forbauses over at USA ser med økende bekymring over det som her nå skjer. Men hva kan de gjøre?

Knut Lindtner

Russland tredobler gassforsyningene til Kina via Power of Siberia ledningen.


Russlands energigigant Gazprom sa på mandag at de hadde pumpet mere gass til Kina i februar via the Power of Siberia ledningen enn de hadde opprinnelig planlagt. Dermed har de mere enn tredoblet forsyningen sammenlignet med samme måneden i fjor.

Dette er svært store energinettverk

„Eksporten av gass til Kina gjennom the Power of Siberia gassledningen fortsetter å vokse. Forsyningene overstiger jevnlig våre daglige kontraktforpliktelser. Det faktiske månedlige forsyningsvolumet i februar er 3.2 ganger mere enn i februar 2020,“ sa Gazprom i en uttalelse.

Den 3000 km lange grenseoverskridende ledningen begynte med offisiell forsyning av russisk naturgass til Kina i 2019. Den såkalte østrutens kapasitet er 61 milliard kubikkmeter gass hvert år, inkludert 38 milliarder kubikkmeter til eksporten. I fjor leverte Gazprom 4.1 milliarder kubikkmeter gass til Kina via «the Power of Siberia». De planlegger å øke eksporten med seks milliarder kubikkmeter ekstra. 

Avtalen om gassleveringer via the Power of Siberia ledningen har kommet i stand i 2014 da Gazprom og China National Petroleum Corporation (CNPC) undertegnet en 30-årskontrakt. Det er Gazprom‘s største avtale noensinne og det er den første naturgassledningen mellom Russland og Kina.

Russland planlegger å øke leveringer av rørgass til Kina, herunder via the Power of Siberia 2 prosjekt. Denne andre ledningen gikk inn i designfasen i fjor og vil være istand til å levere så mye som femti millarder kubikkmeter gass så snart den er ferdig. Gazprom har som intensjon å bli Kinas største naturgassleverandør og vil dekke mer enn 25 % av kinesiske import innen 2035.

Oversatt av Christiane Møssner

https://www.rt.com/business/516859-russia-gas-exports-china/?fbclid=IwAR1aWE2vfQageSS8FI4hZPm-5hoj-nLAF-QL-xlMIsScV94dCCSvbWqOIu8

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • […] Oversatt av Christiane Møssner for Derimot.no […]

    Svar
  • Det er veldige tall når det kommer til hva Russland leverer og kommer til å levere av natur gass.

    Svar
  • Et slikt samarbeid skaper et nytt problem: Hva skal USA/Israel foreta seg mot dette som plasserer dem i baksetet, uten en hånd på rattet? Dette vil vel uvergerlig føre til at petro-dollar blir endret til bare dollar i det lange løp, og dermed mister den også status som verdens «reserve-valuta». Vi ser jo at «noen» forsøker å få i gang The Great Reset, og nullstilling av verdensøkonomien, men dette vil jo bli stoppet av Russland/Kina sin samhandel. Deres NWO vil da bare omfatte 1/2 verden? (i første omgang, men flere og flere land vil nok tilslutte seg «The Asian Connection» og gi USA/Israel på «båten») Ender det opp med A-krig? Vil USA/Israel svelge stolthet og hovmot og innta sin rettmessige plass i verden som 1 av 3 verdensdrivere? Spennende tider ligger fremfor oss.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rødt: Positivt landsmøte.

Overraskende radikal utvikling.

Forrige innlegg

Grønland:

Klimamodellene stemmer ikke med virkeligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.