POSTED IN Norsk politikk, Økonomi

Norge pøser ut penger til meningsløse prosjekter.

Hvem gir marsjordren?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Er det noen som følger med?

Jan Hårstad   

Det går knapt en uke uten at vi leser at Norge skal gi store penger til tenkelige og utenkelige prosjekt utenlands. Dette er så omfattende å følge at det innebærer heldagsbeskjeftigelse. Infoen om disse pengegavene spres i små NTB-meldinger og det finnes knapt noen som holder regnskap med dette.

26. sept. ble det meldt 170 millioner kroner til «klimajournalistikk» som holder til i Pulitzer Center i USA. Norads budsjett dette.

Strategisenteren Atlantic Council finansieres også stort fra Norge. Men nylig gikk da EU-kommisjonen ut med melding om EU skal utvides med 8 nye medlemmer, det var Ukraina og seks stater i Balkan-regionen.

Hva skjer i Norge da? Umiddelbart melder Forsvarets Forum at Norge skal levere 40 lastebiler og 36 feltvogner til en av de nye EU-statene: Nord-Makedonia. Så skal Bonias forsvar styrkes med 1,4 millioner kroner. Eller var det milliarder.

Den norske regjeringen bruker landets penger som en full sjømann.

Pytt pytt. 

Så skulle det gå 23 milliarder kroner til subsidiering av HAVVIND som naturligvis er et påkrevd EU-prosjekt for Norge ville klare seg utmerket uten vandalisering av havene våre.

Altså: trenger man «norske politikere»? Kan man ikke heller opprette det gamle ADMINISTRASJONSRÅDET fra 1940 som organiserte det tyske omlegget av viktig industri i Norge? Hva skal vi med dette dårlige teater som heter norsk politikk? Hovedbeskjeftigelsen er å tjene penger på krigsaksjer og opptre som mellommenn/kvinner for den nye koloniseringen av Norge. Eliten blir styrtrik på det.

Det er knapt grenser for hvor motbydelig eliten i Norge nå ter seg. Aldri har behovet for et politisk parti vært mer påkrevd. Med denne linja forsvinner Norge i sumpen.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  30 september 2023 9:24

  75 millliardar til Kiev-styret og 100 milliardar til kjøp av angrepsflyet F-35 er det grovaste so langt?

  I tillegg går offentlege kroner no til at norske sjukehus lappar saman vest-ukrainske krigarar og tek seg av 50 000 ukrainske flyktninger med ymse helseplager. Er det rart det er travelt på norske sjukehus? Til samanlikning: Haugesund sjukehus dekkjer ein by med 47 000 innbyggjarar.

  Dette poenget snakkar ikkje helseminister Kjerkol mykje om.

  Svar
 • Hans Konrad Johnsen
  30 september 2023 10:47

  Spørsmålet var – hvem gir marsjordren?
  Rothschild??
  – Jeg bare gjetter.

  Svar
  • Eller Rockefeller og deres utløper, Bill Gates. (Bills far var en høyt ansett medarbeider hos Rockefeller-klanen, så høyt og nært at han ble betraktet som husvenn).

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  30 september 2023 12:40

  USAs våpenindustri bestemmer ikke bare forsvarspolitikken i USA men også utenrikspolitikken. Og norsk utenrikspolitikk er så identisk med USA sin at det er grunn til å si at også norsk utenrikspolitikk bestemmes av krefter i USA.

  Og det har vi jo sett til de grader i Ukraina-konflikten at Norge legger seg langflat for alt som kommer fra USA, og da snakker vi om både politikere og de store mediene, de har ikke engang interesse av å diskutere hva som kan ligge bak, de sluker alt fra USA rått.

  Dette gjelder ikke bare Ukraina, det vi har sett det i Irak, Libya, Syria, Afghanistan og fra 9/11. Men de får aldri nok, ingen reiser seg med et kritisk spørsmål, ingen protesterer. Og folket blir ikke engang spurt om det er greit å ta flere hundre milliarder fra helse, skole, veier osv. og sende til krigsindustrien.

  Svar
 • Northern Light.
  30 september 2023 14:36

  Hvilke selskaper og organisasjoner er det som mottar pengene, hvem er personene som har grunnlagt selskapene og er de finansielle eierne? Hvem leder organisasjonene og bestemmer hvordan pengene skal brukes? Politikerne – finanskapitalens politikere – skuffer ut mange hundre milliarder til saker og prosjekter utenfor Norges grenser, og har svært vanskelig for å bruke penger i Norge som kommer folk og land til gode, som til økt selvforsyning av mat. Det er slikt en kan regne med når globalister får tilgang til nasjonenes statskasser, de gir pengene til sine egne utenfor landegrensene.

  For eksempel kommer milliardene til Ukraina og Syria med flere, først og fremst den privateide amerikanske krigsvåpenindustrien til gode, mye av pengene til grønn energi havner på vindkraftbaronenes konti i skatteparadiser, milliardene til covid gjorde gigantselskapene det farmasøytiske industrielle komplekset enda rikere, de (planlagte) overskridelsene for alle store prosjekter i Nordsjøen og på land kommer de finansielle eierne til gode, og pengene til Regnskogfondet kan vanskelig gjøres rede for, enda det er sikkert at de har havnet på noens bankkonti i utlandet.

  Globalist politikerne kjennetegnes ved at de heller gir pengene i statskassene til sine egne, enn til det folk og land de administrerer. Som at Høyre kuttet 119 millioner i støtten til briller til synshemmede barn i familier med lav inntekt for noen år tilbake. Til sammenligning ga de 20 milliarder – 20 tusen millioner – til USAs krig i Syria. Matprodusentene i land- og havbruket fikk 4.1 milliarder i jordbruksoppgjøret, enda Norge må importere over 60 prosenten av maten fra utlandet. Men de globalistiske politikerne hadde ingen problemer med å finne 100 milliarder til Ukraina, les det amerikanske militær-industrielle komplekset.

  Dette gjelder ikke bare Norge, vi ser det i alle vestlige land. For eksempel Biden-administrasjonen ba kongressen om 24 milliarder dollar til Ukraina, men urbefolkningen i Maui på Hawaii, får bare noen få titalls millioner dollar. Det er mange eksempler på det samme, som fra Storbritannia og Tyskland.

  Det korresponderer med at de sentrale politikerne i vestlige land har gått i skole hos World Economic Forum. Som WEFs sjef Klaus Schwab sa: » Vi har infiltrert alle regjeringer», og WEFs uttalte mål, presentert i foredrag, taler og WEFs publikasjoner, samsvarer svært nært med det vi kan observere; politikeres beslutninger i landene er som de skulle vært diktert av en herskerklasse som vil ha verdensherredømme, ikke av nasjonenes befolkninger sitt behov.

  Ettersom den globale storkapitalen har fått byttet ut politikere som representerer folk og land med sine egne etter annen verdenskrig, og spesielt de siste tiårene, drives den vestlige verden som etter en franchise-modell. Administrasjonene vi kaller regjeringer distribuerer «forretningskonsepter» som covid-plandemien likeartet og på samme tid. Globalismen tilsidesetter nasjonale myndigheter, og pengene i statskassene, stort sett skattepenger fra arbeider-og middelklasse, ender for det meste opp hos kapitalforvaltningsselskapene, som er eiet av bankkartellene.

  I Norge som i andre vestlige land, ser vi at regjeringene sammen med departement, institutter, institusjoner arbeider mer med å få landene underlagt en felles administrasjon, som under Verdens Helseorganisasjon når det gjelder helse, enn for folk og nasjon. Dette blir mer og mer tydelig jo nærmere vi nærmer oss sluttspillet som gir herskerklassen verdensherredømme, som er implementeringen av en digital sentralbankvaluta og Agenda 2030, som etterfølges av deres nye verdensordning, hvor kapitalen har blitt Staten, en orwellsk verden med en herskerklasse og en slaveklasse.

  Svar
 • Takk til Jan H for interessant artikkel og for interessant info i kommentarfeltet, spesielt Northern Light. Det sier jo mye om lojaliteten til disse topp-politikerne, lojalitet til makteliten, men ikke til folket. Milliard på milliard strøs ut i hytt og pine, men å bruke noen av disse pengene til f.ex å sponse folk sine rådyre tannlegeregninger, nei det kan man ikke ta seg råd til!
  På Dagsrevyen (NRK1) fredag 29.sep.ble noen intervjuet angående hvem de helst ville ha eller foretrakk som statsminister i Norge (Erna eller Støre) og en mann som ble intervjuet svarer at vi har to helt fantastiske politikere i Norge, Erna og Støre. Dette sier vel mye om den grenseløse (politiske) naiviteten som finnes blant folk.

  Svar
  • » Dette sier vel mye om den grenseløse (politiske) naiviteten som finnes blant folk.»

   -Og at folk , og dets politikere, har mer tro på pengenes makt enn arbeidets makt .
   Hva/hvem skal styre og bygge opp en nasjon; penger og dets styrere eller innbyggerne og deres arbeidskrefter?

   Men uansett; arbeid og stolthet gir frihet for frie nasjoner.
   Penger er kun et byttemiddel i nasjonens arbeidsbytte.
   Men er/blir et våpen i hendene på de som styrer penger/valuta og renter w.w. ; – hvis vi forveksler penger og realverdier.

   Når våre politikere løper om kapp etter penger, med krigsaksjer eller trading , så bør vi vite at disse ikke vet noe om hverken innbyggere, arbeid eller stolthet.
   Disse er ikke ledere. De er trojanske medløpere. Og gjemmer seg bak parti-politisk spill. I alles kamp mot alle. Der spillmakerne har lært seg reglene, – som er utdelt av de som styrer (vil styre) w.w.

   Disse blir nok ikke fjernet før innbyggerne sjøl slutter å forveksle, våkner og ser spillet og forvekslingen.
   Søvngjengeri, partipolitikk og alles kamp mot alle har aldri bygget noe.
   Vi må våkne.

   Svar
 • «Den norske regjeringen bruker landets penger som en full sjømann»

  Til sjømenns forsvar – De har tjent sine penger på ærlig arbeid. De soser ikke bort det som rettmessig tilhører fellesskapet.

  Svar
 • Kjell Aasen
  7 oktober 2023 6:20

  De norske krigsseilerne ble mødt med med hat etter de kom hjem enkeltvis eller i små grupper – mange langt senere enn 8mai.
  De ble mødt av misunnelsen – « hadde unndratt seg lidelsene åå hjemmebanen»
  Den norske folkesjelen består av NRK-fetisjer. Gjemmefronten kuppet hele krigs historien. London regjeringen er erstattet av EU/USA. Over det hele svever Jens Stoltenberg – helten fra Utøya.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det vil ta lang tid å reparere dette forholdet.

Konflikten mellom Ukraina og Polen har lange og vonde historiske røtter.

Forrige innlegg

Desperasjonen vokser i USA. Støtten til Ukraina-krigen faller.

Løgn-kampanje skal redde stumpene: Krigen svekker Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.