POSTED IN Sanksjoner, Virkelighetsforståelse

Norge kjemper kjemper i tetgruppen:

Verdensmesterskapet i dobbeltmoral.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israels psykopatiske retorikk

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

Israel har nesten fått oss til å tro at krigen mellom israelere og palestinere startet den 7. oktober 2023. Og de har nesten fått oss til å tro at de som blir utsatt for en kriminell overgriper ikke har rett til å kjempe imot på alle mulige måter. Begge deler er løgn.

Med retorikk legitimerer Israel sine overgrep. «Israel har rett til å forsvare seg» brukes etter 7. oktober for å legitimere å utslette palestinere. Men krigen begynte for lenge siden, og handlingene den 7. oktober var et folks desperate forsvar mot en overgripers aggresjon over mange år, det være seg drap, apartheid, undertrykking, trakassering, avstraffing, fengsling uten lov og dom, tyveri av eiendom, mishandling over generasjoner, kort sagt: handlinger som enhver har rett til å forsvare seg mot. Her er det palestinerne som har «rett til å forsvare seg», ikke Israel. Men fordi dette også er en propagandakrig og Israel er våre venner, bøyer vi hodene og gjentar: «Israel har rett til å forsvare seg».

Israels har derimot en plikt til å oppfylle internasjonale avtaler, noe som ikke skjer.

Israel er en okkupasjons-makt og oppfører seg som en okkupasjons-makt. Da Norge var okkupert av Nazi-tyskland, var det en selvfølge at nordmenn organiserte seg i motstandsgrupper. Tyskerne kunne saktens hevne seg mot sivile, men et offer har alltid rett til å slå tilbake mot en overgriper. Den 7. oktober fikk Israel svar på tiltale, likevel heter det at palestinerne er problemet.

Kan uhyrlighetene i Auschwitz Birkenau benyttes av Israel til å begå uhyrligheter i Gaza?

Okkupasjonsmakten Israel ser på seg selv som offeret i konflikten, og alle som kritiserer Israel fremstilles som enten antisemitter eller holocaust-fornektere. Retorikken slutter ikke der. Israelere «fengsler» palestinere fra Vestbredden uten lov og dom, mens palestinere «kidnapper» israelere ned i tunellene sine. Vitner har dokumentert at kidnappede israelere har fått mye bedre behandling enn de palestinske «fangene» i israelske fengsler. I dag sitter flere tusen palestinere, mange av dem barn, i israelske fengsler i kummerlige kår uten lov og dom.

Krigen har tatt livet av flere journalister og leger enn noen annen krig, den har tatt livet av over 20.000 sivile og hvorav nesten halvparten barn, den har bombet sykehus, skoler, moskeer, kirker og forsamlingslokaler i skremmende utstrekning. Israel har flatbombet boligstrøk, har til og med bombet «sikre» steder som folk kunne flykte til. Og Israel har forsøkt å ta livet av palestinere ved å stenge ned vann, mat, forsyninger og elektrisitet. Forestill deg hvordan det er å få amputert en fot eller en arm uten noen form for bedøvelse. Alt dette er grove forbrytelser.

Målet til Israel synes klart definert å jevne Gaza med jorden og jage palestinerne vekk for all fremtid slik at Israel kan annektere landet og utnytte gassforekomstene utenfor. Og med USA (og dermed Norge) i ryggen kan Israel fritt bryte FNs resolusjoner, Genève-konvensjonen og annen internasjonal rett som klart viser at Israels avsindige framferd er sykt kriminell.

Israeleren Gideon Levi: Bare boikott kan stanse Israel.

Får vi et Armageddon? Det mest alvorlige er at ledelsen i Israel, støttet av USA, er i ferd med å sette hele Midtøsten i fyr. De bomber i Syria og Libanon og de klør i fingrene etter å bombe Iran. Jordan har sendt store styrker til grensen mot Israel. USA forsøker å beskytte sine styrker som står ulovlig inne i Syria og Irak fra sine flåter og baser på begge sider av Suez. Selv en liten mis¬forståelse kan utløse en storkrig som involverer alle disse landene. Da vil resten av araber-statene trekkes inn, russerne vil ventelig beskytte Syria og kanskje Iran, og det hele kan gå til helvete. 2023 har vært et dårlig år for fred. 2024 vil bli verre.

Norge bidrar stilltiende til folkemord. Gideon Levi, israelsk journalist, sa i et intervju nylig at det eneste som kan snu Israel, det eneste håpet for fred, er at land begynner å boikotte Israel. Men Norge vil ikke boikotte, ikke sanksjonere, heller ikke utvise israelske diplomater.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • I krig og kjærlighet er alt tillatt er et uttrykk som innebærer at krig og kjærlighet er likartede situasjoner som unnskylder ekstreme handlinger. Det blir typisk brukt når noen benytter seg av uredelige virkemidler for å oppnå en fordel overfor en rival eller motstander. Viktigheten av ¨vinne krigen overgår derfor all moral.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 januar 2024 10:00

  Terje Sørensen har nyleg laga ei særs opplysande opplisting av tilhøvet mellom krigføring og utestenging frå OL:

  https://steigan.no/2024/01/usa-inn-russland-ut-hvor-er-logikken/

  Di meir du krigar, di mindre sjanse er det for å bli utestengt frå OL. Norsk og nord-amerikansk og idrott kjem ikkje godt frå opplistinga.

  Terje Sørensen si liste høver godt som høgtlesing under den komande «Idrettsgallaen».

  Svar
  • Vi vet jo at dette ikke har med alvorligheten av de kriminelle handlingene å gjøre, dette er USA-styrt drittkasting av første klasse, og Norge hiver seg på alt som kommer fra USA uten at noen finner det rart. Anti-russer-kampanjer. Og ikke en eneste journalist i hele verden kvesser pennen og sier «dette her går faen ta ikke kan». Og Norge er medskyldig.

   Svar
 • Så fint å se Gideon Levys smil; israelere jeg har kjent er like okay som ham og som oss.
  Det folkets selvbilde og indoktrinering er problematisk. Psykopatisk. Psykopati har dårlig prognose. Ingen selvransakelse. Alltid noen andres skyld.
  Hvis de aldri innser det som feiler dem kan de komme til å utslette seg selv, som de ønsker å utslette andre.
  De ble kalt undermennesker. De selv kaller alle andre dyr, som Yuwal Noah Harari.
  Jesus prøvde.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sint professor i Japan til mediene:

På grunn av vaksinene er naturlig immunitet svekket.

Forrige innlegg

I klimasaken er det åpenbare liksom usynlig.

Elefantene i rommet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.