POSTED IN EU, Norge
NOREXIT er danna

EØS-motstanden rullar vidare

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

(Foto: Siri Lill vdF Thowsen)

Fritt Norden Norge arrangerte eit møte på tysdag 8. november på Litteraturhuset i Oslo, med tittelen: «Korleis EØS utholar Grunnlova, kraftforsyninga og heile sjølvråderetten, og korleis vi kjem oss ut.» 

Professor i rettsvitskap, Peter Ørebech

Professor i rettsvitskap, Peter Ørebech, gav ei grundig juridisk utgreiing, som avdekka korleis landet vårt er blitt eit lydrike under Bryssel, ved aktiv hjelp av norske politikarar(!). Og korleis heile saksgangen og avtalen i 1992 var eit gement kupp mot folket, som klart strir mot paragraf ein i Grunnlova: «Norge er eit sjølvstendig […] rike..», saman med fleire andre paragrafar.

Heldigvis er det muleg å melde seg ut, med eitt års varsel. Da held frihandelsavtalen frå 1973 fram med å fungere. Store delar av folket er tuta øyro fulle av at «vi treng EØS for å få selt varene våre!» Denne myten, denne bløffen har inga rot i røynda, vi hadde full adgang til EU-marknaden utan toll alt frå 1975 for industrivarer.

Leiar i NOREXIT, Tor Petter Ekroll

Den andre innleiaren var Tor Petter Ekroll, grunnleggjaren av det nyss stifta NOREXIT. Ekroll er varaordførar i Moss, oberstløytnant i flyvåpenet og tidlegare medlem av Senterpartiet. Djupt vonbrotne over handlingslammelsen i partia sine har tri tidlegare politikarar for Rødt, Frp og Sp gått saman om å skipa NOREXIT, som skal drive rørsla for å ta Norge ut av EØS, som i dag er det største eksistensielle trugsmålet mot både sjølvstendet og velferda i landet vårt.

Fleire av dei frammøtte har sentrale verv i Nei til EU, og dei understreka at NOREXIT ikkje var ein konkurrent til NtEU, heller eit supplement, som skulle konsentrere seg berre på EØS. NtEU vart for øvrig rosa for det grundige forskingsarbeidet dei gjer om EU og EØS.

Edv. Mogstad

leiar i Fritt Norden Norge, nestleiar i Østfold NtEU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Nydelig ! Hjemmesidene deres er på – norexit.no

  Svar
 • «Store delar av folket er tuta øyro fulle av at «vi treng EØS for å få selt varene våre!» Denne myten, denne bløffen har inga rot i røynda, vi hadde full adgang til EU-marknaden utan toll alt frå 1975 for industrivarer.»

  Vi har altså en over-nasjonal organisasjon som nekter den enkelte nasjon å kjøpe og selge varer/produkter etter eget behov, – og uansett må det betales en avgift.
  Et over-nasjonalt organ som kan bestemme hva den enkelte nasjon MÅ kjøpe eller selge, uansett hva nasjonen sjøl ønsker å produsere og beholde til eget bruk. ( F.eks. strømproduksjonen i vinterlandet Norge)
  Dette er jo mafia-virksomhet ! Forkledd som politikk.

  Enhver nasjon bør selvfølgelig få importere hva det sjøl ønsker fra andre nasjoner som har overskudd å selge. Og enhver nasjon bør selvfølgelig stå fritt til IKKE å importere hvis det av sikkerhets eller andre grunner ( f.eks. overskudd av egen arbeidskraft) vil produsere varene sjøl.
  Er det behov, og ønske, i andre nasjoner for en vare som f.eks. Norge har overskudd av , så er det et marked å selge til . Hvis ikke, at andre nasjoner vil produsere det sjøl eller ikke liker vareprisen, så er det ikke et marked.
  Uten restriksjoner, uten handelskrig. Uten over-nasjonalitet.

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  20 november 2022 12:54

  Nydelig … at noen tar et grep!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 november 2022 14:46

  Strålande. Slike takter treng me!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi må unngå å bli lurt

Eliten og medier snur det hele opp ned

Forrige innlegg

Klimatoppmøtet

Klimakur 2030: Ingen plan for gjennomføring

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.