POSTED IN Sanksjoner

Noen ledere begynner å fatte galskapen.

«Få slutt på sanksjonene, vi ødelegger oss sjøl.»

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Få slutt på sanksjonene mot Russland, for nå er vi helt på knærne; Italia bryter rekkene.

Av Zero Hedge

Europeisk solidaritet fortsetter å sprekke etter hvert som det kommer flere og flere protester fra forskjellige hjørner av EU. Borgerne er sinte på den kollektive politikken om «å stå sammen mot Russland» for å støtte Ukraina, koste hva det koste vil.

For noen dager siden sa Tysklands utenriksminister åpent at hun støtter Ukraina «uansett hva de tyske velgerne mener».

Men i Italia er stemningen en annen. Lederen for det italienske Lega-partiet Matteo Salvini (som mainstream media helt konsekvent betegner som «svært høyrevridd» – selv om han selv vil beskrive partiet sitt som en regjering med «sunn fornuft») brøt rekkene med de andre europeiske lederne sist søndag. Det er de som i det siste ser ut til å samstemme i en slags «Ukraina først» politikk.

May be an image of map and text that says 'Iceland Finland Sweden Norway United Kingdom EU Poland Germany Ukraine France Italy RUSSIA Spain orth lantic cean Kazakhstan Turkey Algeria Iraq Libya Afghanistan Iran Pakistan Mali Egypt Saudi Arabia CHINA Japan South Korea Niger Sudan Chad Nigeria India Ethiopia Thailand DRC d Kenya Tanzania Angola Namibia Botswana onesia Sout Atlantic Ocean Madagascar Papu Gui South Africa Indian Ocean Australia GAS JOURNEY FROM RUSSIA Το EUROPE'
Hvorfor kjøpe billig russisk gass fra Russland når en kan kjøpe dyr russisk gass fra Kina? De som beslutter noe slikt, er de ved sine fulle fem?

På søndag bønnfalt Salvini de andre om å gjøre slutt på energi-sanksjonene mot Russland. De etterlater seg bare et Europa «på knærne» på grunn av de høye energi-prisene og mangel på forsyninger.

«Nå har dette foregått i flere måneder. Folk betaler det dobbelte, det tredobbelte, ja opptil fire ganger så mye for strømmen», sa han i et intervju i RTL radio.

«Og nå, etter syv måneder, fortsetter krigen, og Den Russiske Føderasjonen bare håver inn penger».

Han forklarer at det ikke bare er sanksjonene som ikke virker, men de rammer Italia hardere. Han sier han står fast med sin solidaritet med Ukraina. Men han er ikke villig til å holde fast ved noe som så åpenbart fører til det motsatte. Det kjennes mye verre i Europa, og spesielt i Italia med sine skyhøye priser. Det var vel ikke slik vi skulle straffe Putins regjering?

Det var det samme budskapet han kom med da de italienske lederne var samlet ved Lake Como. Der understreket han Russlands eksportoverskudd på 140 milliarder dollar som et direkte resultat av disse sanksjonene, de som bare slår tilbake på Italia.

«Skal vi forsvare Ukraina? JA!» Sa Salvini. «Men jeg skulle ønske at disse sanksjonene ikke skal skade de som har innført dem mer enn de som blir skadelidende av dem».

Politico har I mellomtiden merket seg at hans koalisjon venter å vinne stort når det er valg i Italia senere i september. Salvinis bemerkning kommer bare uker før italienerne gått til valgurnene den 25. september. Han venter at en høyre-koalisjon som inkluderer Lega er ventet å vinne. 

Matteo Salvini – Wikipedia
Matteo Salvini

Hans kommentar reiser derfor bekymring rundt dannelsen av en fremtidig regjering som kan være mildere mot Russland enn andre europeiske politikere. Men en av Salvinis allierte i koalisjonen er Fratelli d‘Italia. Deres leder Giorgia Meloni, har lovet å stå fast sammen med NATO med tøffe tiltak mot Moskva.

Salvini etterlyser en ny vurdering av den nåværende taktikken. Men han står fast på hans parti Lega ikke vil slutte å støtte Ukraina.

«Dersom vi går inn i en regjering, vil vi velge andre allianser? Nei. Vi er dypt og fast og stolt forankret i et fritt og demokratisk Vesten som står fast mot krig og aggresjon», forklarte han.

«Men om vi griper til et verktøy for å skade en aggressor, og etter syv måneder ser at han ikke er blitt skadet, da må vi vurdere å forandre taktikk. For meg er det helt åpenbart».

«Vi trenger et europeisk skjold, slik vi hadde under Covid», sa Salvini om de samlede tiltakene som kan være mer fornuftige for å senke energiprisene og redde arbeidsplasser.

«I stedet for sanksjoner, som vi mente skulle skade Russland, vil det være  bedre å beskytte italienerne og europeerne med et slikt skjold , en fallskjerm», sa Salvini på et møte for valget den 25. september i den nordlige byen Bolzano.

«Den eneste som gjelder nå er elektrisitets- og gass-regningene. Det er alvorlig at en side av politikerne ikke forstår det», sa han, og refererte til sentrum-venstre-politikerne.

«Dette er et problem over hele Italia og hele Europa».

Naturligvis (og helt likt det som er typisk for USAs politikk), så er bare antydningen av å  slakke på enhver sanksjon nok til å merke Salvini som en av Putins marionetter.

I mellomtiden har lederne i Storbritannia lenge forlangt at befolkningen  må «ofre» noe for Ukrainas sak.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.globalresearch.ca/italy-salvini-breaks-ranks-end-energy-sanctions-against-russia-because-knees/5792563

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Vi er dypt og fast og stolt forankret i et fritt og demokratisk Vesten som står fast mot krig og aggresjon..»

  😉

  https://derimot.no/erkebiskopen-i-jerusalem-kan-krigsforbrytere-usa-ivareta-menneskerettigheter/

  ( Og spesielt N.L. sin oppsummering av de som «står fast mot krig og aggresjon», i kommentarspalten etter artikkelen. )

  ‘-Kina deler ikke våre verdier. De tror ikke på demokrati, ytringsfrihet og mediefrihet. De tvinger naboer og truer Taiwan..’
  vg.no/nyheter/utenriks/i/7KWAP9/jens-avviser-erna-kritikk-har-bred-stoette-for-nato-opptrapping
  – sier Stoltenberg’. Libyabomberen. 😉

  ‘En debatt mellom rasjonelle mennesker er en fryd, men hva gjør man når motparten er irrasjonell? Hva med om de irrasjonelle er i flertall? Hva med om det er anerkjente akademikere og politikere som styrer samfunnet i totalitær retning? Da er det bare mental krigføring som nytter. ‘
  onarki.no/blogg/bok-kunsten-a-krige/

  Svar
 • Nok et tegn på at EU(SSR) er i ferd med å sprekke i sammenføyningene.
  Vi KT’ere spådde at Brexit ville bane veg for nye utmeldelser.
  Vil Itexit bli neste på listen, eller vil Ungexit være foran i sporet?
  Vil det bli de «aristokratiske» politikere i hvert enkelt land som vil besørge EU’s fall (for å redde egen nakke), eller vil det bli folkemassene som fjerner «aristokratiet» før de bryter båndene?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utfallet av krigen har hele tiden vært gitt.

Det kreves bare litt regneferdighet.

Forrige innlegg

John Pilger:

«Få lammene til å tie» – hvordan propaganda virker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.