POSTED IN Virkelighetsforståelse

Noen kortnyheter.

Sett gjennom andre briller.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ikke alle nyheter offentliggjøres i våre medier. Nylig har vi sett flere eksempler på at intervjuer fra Ukraina ikke offentliggjøres i våre medier fordi de som intervjues sier noe helt annet enn det mediene ønsker de skal si.

Mediene omskriver ikke bare virkeligheten, de utelater også de sider ved den som ikke passer inn i den fortellingen som servers befolkningen.

De store mediene er ikke uavhengige, det er mikrofonstativet til eierne. Eierne er enorme kapital-grupper som vil formidle deres oppfatning av det som skjer til befolkningen. Mediene er deres redskap til umerkelig utstyre befolkningen med sine «briller» for at det skal oppfatte verden på «riktig» måte, dvs deres måte.

Under presenterer vi noen saker som forteller en litt annen historie.

Knut Lindtner
Redaktør

Lavrov utfordrer samfunnets definisjon på anti-semittisme.

Fra Voltaire Network

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov har utfordret samfunnets definisjon på anti-semittisme. Han angriper påstanden om at det er umulig å være både jøde og anti-semitt. 

I et intervju på italiensk fjernsyn kom han med denne kommentaren:«Zelensky sier at de (den ukrainske regjeringen) ikke kan være nazister siden han er jøde. Kanskje tar jeg feil, men også Hitler hadde jødiske forfedre. Så det betyr ingenting».

«Kloke folk blant jødene sier at de verste anti-semittene viser seg å være jødene selv»

«Ingen familier er uten korrupte, som vi (russere) sier».

Beskyldningen om at Hitler hadde jødisk blod var vanlig på 1920-tallet. Men det har aldri blitt bevist.

Lavrovs uttalelse har ført til en rasende reaksjon fra hans israelske motpart, Yair Lapid:

«Utenriksminister Lavrovs bemerkning er både utilgivelig og opprørende, men også en forferdelig historisk feiltakelse», twitrer han. 

«Jødene drepte ikke hverandre under Holocaust. Dette er det verste eksemplet på rasisme, mot jøder – å beskylde jødene selv for å være anti.semitter». 

Oversatt Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article216733.html

Undersøkelse om fiksing av presidentvalget i USA i 2020.

Fra Voltaire Network.

Den høyre-politiske kommentatoren Dinesh D’Souza har kommet med en dokumentar om eventuell fiksing av presidentvalget i USA i 2020.

Siden den 2. mai 2022 har dokumentaren blitt vist fram  på 250 steder, og hele dokumentaren kan man se på YouTube.

Kritikerne har allerede møtt filmen med fornærmelser. men de har mislyktes med å klargjøre sine poenger i debatten.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article216766.html

NATO gjør seg klar til krig på østfronten, men uten soldater fra USA.

Fra Voltaire Network.

De allierte forbedrer nå stadig NATOs tilstedeværelse i Estland, Latvia, Litauen og Polen.

De har også etablert en skreddersydd tilstedeværelse i Svartehavsregionen. 

I tillegg har flernasjonale kampgrupper blitt utplassert i Bulgaria, Ungarn, Romania og Slovakia.

Ifølge Ruslan Kosygin, nestkommanderende i den hviterussiske generalstaben, sier det er en mistenkelig økning av væpnede NATO-styrker ved alliansens  østlige grense.

Men USA-tropper stasjonert i Europa har likevel blitt trukket tilbake til De Forente Stater.

Alt ser ut til å være på plass for en alliert militærkonfrontasjon mot Russland. Men uten USA-tropper.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article216767.html

Forsidebilde: Mari Helin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Andre nyheter som ikke kommer på nyhetene:

  Ursula Haverbeck har nylig på ny blitt dømt til fengsel for ”Holocaust-fornektelse”. Haverbeck har dermed sittet i fengsel mer eller mindre siden 2016. Med sine 93 år er hun den overlegent eldste kvinnelige fangen i verden. Tyske myndigheter betrakter denne 93-årige kvinnen som så farlig at hun ikke kan settes på frifot.

  https://www.tehrantimes.com/news/471447/Germany-doesn-t-tolerate-views-of-a-93-year-old-woman-Iran-s

  Svar
 • Bare skru på varmen sa den sleipe Bondevik da folk fröys kattunger på seg.Vi tar regninga,vel vitende om at med dettre knepet sendte noen nye mill til sine eiere som da satte opp el prisene.Det er slik det blir gjort og mange eksempler finnes på det.
  Har dere forresten hört lignende politikerprat för ?,f.eks såpass må vi kunne koste på oss i det rike landet vårt og når bakketroppene har beredet grunnen,da overföres penger fra det offentlige til det private.Vi tar regninga.
  Dette skryteprogrammet som viste våre tidligere statsministre i såkalt åpenhjertige samtaler for å vise til hvilke flotte gode mennesker denne bandittklubben var.Der bet jeg meg merke til det som ble sagt,Vi bedriver politisk kunst !!!!.Man må forstå denne kunsten for å drive politikk.Jeg forstår meg på bandittvirksomhet og det den gjengen der har bedrevet fortjener et fangehull uten nökler.

  Svar
 • Denne krigeren fra Orkdal som har tatt alle nordmenns navn til sitt eie.Det er en stund siden jeg hadde kontakt med han,jeg tror han ga opp,utslitt etter det siste slaget han fikk av noe mörkt og ekkelt.
  I allefall,han hadde tusenvis av fölgere,de fleste uvitende fjols,mange troll og mye Libvenstrekjerringer som flokket seg til hans Facebookside.
  Ett av slagene han måtte utstå kom fra en utsendt engel fra Smiths Venner som etter en hyrdestund med Orkdölingen gikk ut og sa hun var blitt seksuelt utnyttet.
  Kan Orkdölingen ha värt en trussel mot statens banditter ?.Tja,det vi vet er at Smiths venner har en tidligere toppsjef fra PST til å gjöre drittarbeid for seg.Det vi også vet er at Smiths Venners toppledelse er blitt tatt med buksa nede mens de har vasket penger.Til og med statskanalen har etterforsket og publisert dette.
  Riv nå dette bandittvesenet ned,kanskje denne orkdölingen kan få komme hjem og til og med få litt fred.

  Svar
 • Si opp alle unödvendige telefonabbonnementer,si opp alle tv avtaler,bruk tv,n som storsskjerm,koble den til datamaskinen og samle familie og venner til opplysning i folkets tjeneste og for din familie.
  Si opp alle forpliktelser,både ökonomiske og ved diverse tillitsverv du har tatt på deg for fagforeninger.Spör ikke om lov til å protestere eller streike,tiilattelse fra statens voldsmonopol trenger du ikke,vis at det er folket som bestemmer sitt eget liv og framtid.
  Tar meg en liten pause,nå skal jeg ut og plage noen advokater og kommunetjenestemenn som har brukt sin mörkebrune makt til å terrorisere meg i minst 6 år,men jeg kommer tilbake senere idag.

  Svar
 • Lavrov vet å erte på seg Zionistene. Jøder kan ikke være anti-semitter? Victoria Nuland vil ha Dmytro Yarosh i ledelsen av hæren. Ultraortodokse jøder og Golani-brigaden sloss mot Russland, skulder ved skulder med Azov-bataljonen. Soros og Rothschild er jøder som profiterte på holocaust, så at de kan være sine egne verste fiender har vist seg før. Selvhatende jøder er også et gammelt begrep, internalisert anti-semittisme. M.h.t. om Hitler hadde jødisk herkomst, om det var via moren eller bestemoren? DNA-tester på Hitlers fetter har vist berberblod og jødisk blod, og «førerens» bakgrunn i en innavla slekt er litt uklar. Hans forhold til niesen, Geli Raubal, som etter angivelig selvmord ble funnet skutt i leiligheten de delte; det er også litt av en historie.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det tyske mediet Anti-Spiegel avslører Der Spiegel:

Knepet i bevisst manipulering av informasjon.

Forrige innlegg

Nå også i Norge:

Historien omskrives for å tilpasses dagens politiske situasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.