POSTED IN Endring av politikken, Militære/våpen/teknologi

Nato sender store mengder våpen til Ukraina.

Hvorfor skal ikke Kina sende til Russland?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vil Kina sende våpen til Russland?

Av Larry Johnson.

Larry Johnson er C-CIA-analytiker

Ja, det tror jeg de vil. Ikke fordi Russland blir tømt for granater og raketter. Å nei. Jeg tror Kina ønsker å få en sjanse til å teste ut noen av sine egne våpen og droner mot en fiende som skyter tilbaket og  for å se hvordan de virker på en slagmark.

Å avfyre artilleri eller bakke-til-luft missiler på nært hold kan ikke sammenliknes med hvordan de faktisk virker på en virkelig slagmark.

Advarslene fra USA mot at Kina skal hjelpe Russland er ikke nye. For ett år siden sa Biden-teamet dette:


Det vil få konsekvenser for Kina om de hjelper Russland mot sanksjonene som er utstedt etter at de invaderte Ukraina, sier USA.

Anonyme talsmenn i USA har kommet med tall-løse avisartikler om at Kina har signalisert vilje til å sende militær assistanse til Russland.

Det kinesiske utenriksdepartementet beskylder USA for å spre desinformasjon,

Russland nekter for at de har bedt Beijing om militær hjelp.

Men dette endret seg da toppene fra USA og Kina møttes i Roma.

Nyheter i mediene siterer ansatte i Washington som sier at Russland de siste dagene har bedt Kina om spesielt militært utstyr, inkludert droner.

Vel, kineserne overser disse anonyme offisielle i USA, og har i stedet økt samarbeidet og koordineringen med Russland.

Kan dette være den virkelige grunnen bak Joe Bidens ordre om å skyte ned en kinesisk ballong på avveie (spionballong eller værballong) forrige måned?

Droner kan være små

Er det Bidens hevn for Beijings beslutning om å overse Vestens sanksjoner mot Russland? 

Disse fordømte kineserne. De kjenner ikke meningen med ordet kowtow (rent sarkastisk uttrykt, dette er en vits).

Som Yogi Berra sier: «Det er et deja vu om igjen».

Litt under ett år etter at USA kom med de første advarslene til Kina mot å hjelpe Russland, jubler Biden-teamet med sin «klovnebil» og gjentar de gamle tomme truslene.

De Forente Stater advarte Kina om alvorlige konsekvenser om de sendte våpen for å støtte Russlands invasjon i Ukraina da Kievs topp-general besøkte frontlinjen ved byen Bakhmut,  hvor ukrainske forsvarere holder ut mot stadige angrep.

Washington og deres NATO-allierte driver nå en skremselspropaganda for å fraråde Kina om å skaffe Moskva militær hjelp.

De kommer med offentlige kommentarer i sin tro på at Beijing vurderer å sende dødelig utstyr, muligens også droner.

Vestens frykt for at Kina skal hjelpe til med å bevæpn Russland kommer etter at Moskvas styrker strever med å få framgang rundt de viktigste målene i Øst-Ukraina, samtidig som Kiev forbereder en mot-offensiv med avanserte vestlige våpen, inkludert stridsvogner.

Xi Jinping og hans rådgivere må undre seg over om Biden, Sullivan og Blinken har inntatt noen av Hunters ulovlige hallusinogene stoffer.

Kineserne har sett på hvordan De Forente Stater og Europa har oversvømmet  Ukraina med penger, artilleri, artilleri-granater, anti-tank-missiler, Bradley kamp-vogner og tanks.

Der kineserne ville være tilbakeholdne har disse landene aldri skjult at NATO-landene, iallfall offentlig, har gitt Ukraina denne dødelige støtten.

USA, med de europeiske pudlene lydig følgende etter, har Fangsi (det er Chutzpah (frekkhet) på kinesisk) nok til å advare Beijing mot å gjøre det de gjør. 

Det må være noe alvorlig hoderysting blant Xis rådgivere. 

Hva i all verden er det Amerika prøver å gjøre?

Å irritere Kina ser ut til å være Bidens opplegg. Samtidig som de beordrer Kina til ikke å sende militær hjelp til Russland så lekker de ut opplysninger som beskylder Kina for Covid, og som støtter kongressvedtak om å forby Tik Tok.

Jeg tror at dette har fjernet enhver tvil blant kinesiske ledere at USA bare er ute etter å ydmyke Kina, heller enn å finne konstruktive diplomatiske løsninger på problemene.

Her er en stor drone.

Tilbake til Russland et øyeblikk. Russland trenger ikke kinesiske våpen eller fly, inkludert droner. 

Men jeg tror Vladimir Putin er ganske villig til å gi det kinesiske militæret en sjanse til å teste ut sine våpen på en slagmark. 

Kinesiske militære planleggere hører USAs trusler om å gå til krig mot Kina. Derfor vil de være sikre på at deres våpen fungerer som de skal.

Jeg tror det kinesiske svaret til utenriksminister Blinken hørtes omtrent slik ut: 

我們不是你的婊子     (Wǒmen bùshì nǐ de biǎo zi) Slå det opp!!

Google translate: Vi er ikke tispene dine! (red.)

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: STNGR Industries

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  4 mars 2023 16:59

  Rapport: Storkapitalen overtar ukrainsk jordbruksland i det skjulte.

  Jordbruksland som er overtatt av oligarker, korrupte individer og store agrobusiness-selskaper, utgjør nå nesten 30 prosent av Ukrainas dyrkbare land.

  Av Oakland Institute.
  Ett år etter den russiske intervensjonen av Ukraina, avslører en ny rapport fra Oakland Institute, War and Theft: The Takeover of Ukraine’s Agricultural Land, de økonomiske interessene og dynamikken som fører til ytterligere overtakelse av dyrket mark av storfinansen.

  «Til tross for å være i sentrum av nyhetsbildet og internasjonal politikk, har hvem som kontrollerer jordbruksarealet i landet kjent som Europas brødkurv fått lite oppmerksomhet. Svaret på dette spørsmålet er avgjørende for å forstå noe av det viktigste i krigen», sa Frédéric Mousseau, Oakland Institutes direktør og medforfatter av rapporten.

  Det totale landarealet for jordbruk som nå kontrolleres av oligarker, korrupte individer og store landbruksbedrifter er over ni millioner hektar, det er over 28 prosent av Ukrainas dyrkbare land. De største grunneierne er en blanding av ukrainske oligarker og utenlandske interesser – for det meste europeiske og nordamerikanske, så vel som fond i Saudi-Arabia. Fremtredende amerikanske pensjonsfond og stiftelser har investert gjennom NCH Capital, et USA-basert privat equity-fond.

  Flere landbruksselskaper, fortsatt i stor grad kontrollert av oligarker, har åpnet opp for vestlige banker og investeringsfond – inkludert fremtredende som Kopernik, BNP eller Vanguard – som nå kontrollerer deler av aksjene deres. De fleste av de store grunneierne står i stor gjeld til vestlige fond og institusjoner, særlig Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) og Verdensbanken.

  Vestlig finansiering til Ukraina de siste årene har vært knyttet til drastiske restrukturerings-program som har krevd innstramninger og privatiseringer, som også omfatter opprettelsen av et landmarked for salg av jordbruksareal. President Zelenskyy satte landreformen i kraft i 2020 mot viljen til det store flertallet av befolkningen, som fryktet at det ville forverre korrupsjon og forsterke kontroll fra mektige interesser i landbrukssektoren.

  Funnene i rapporten stemmer overens med folkets bekymringer. Mens store grunneiere er sikret massiv finansiering fra vestlige finansinstitusjoner, mottar ukrainske bønder – avgjørende for å sikre innenlandsk matforsyning – praktisk talt ingen støtte. Med landmarkedet på plass, midt oppe i en stor belastning for ukrainsk økonomi og krig, vil denne forskjellsbehandlingen føre til at store agrobusinessselskaper kan overta enda mer av Ukrainas jordbruksarealer.

  Rapporten slår også alarm om at Ukrainas ubetalbare gjeld blir brukt av finansinstitusjonene for å drive gjenoppbygging etter krigen, for å få igjennom ytterligere privatiserings- og liberaliserings-reformer i flere sektorer, inkludert landbruket. Dette er en tap-tap-situasjon for det ukrainske folket. Mens de dør i krigshandlingene, støtter finansinstitusjoner, oligarker og vestlige økonomiske interesser den snikende overtakelsen av ukrainsk jordbruksland.

  I en tid hvor landet står overfor krigens gru, må regjeringen og vestlige institusjoner lytte til oppfordringene fra det ukrainske sivilsamfunnet, akademikere og bønder om å suspendere jordloven og alle landtransaksjoner. Nødvendigheten av å prioritere en landbruksmodell som ikke lenger domineres av oligarki og korrupsjon, men hvor land og ressurser er under folkets kontroll og kommer alle ukrainere til gode, er veien videre for gjenoppbygging etter krigen, konkluderte Mousseau.

  Fra Global Research, publisert 3 mars 2023. Skrevet av Oakland Institute.
  Oversatt fra engelsk. Link til rapport i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Amidst Chaos of War, a New Report Exposes the Stealth Take-over of Ukrainian Agricultural Land.

  Svar
 • En god/viktig artikkel , N.L.:
  «President Zelenskyy satte landreformen i kraft i 2020 mot viljen til det store flertallet av befolkningen, som fryktet at det ville forverre korrupsjon og forsterke kontroll fra mektige interesser i landbrukssektoren.»

  ;-)

  ‘Ukraina er et av få land som er blitt mer demokratisk den siste tiden.
  – Det at Ukraina blir et velfungerende demokrati som det russiske folket kan se til, er noe av grunnen til invasjonen, tror Dahl.’
  nrk.no/norge/er-taiwan-det-neste-ukraina_-1.15944427

  ‘De skal ha stjålet penger som skulle gå til soldater og varme ukrainske hjem. En rekke ukrainske politikere har måttet gå av på grunn av korrupsjon.’
  nrk.no/urix/zelenskyj-bytter-ut-flere-ministre-1.16269254

  Så kan vi nok ane at disse ‘avsløringene’ Zelenskyj ‘takker journalister for ‘ bare er toppen av isfjellet. Og at det stikker langt dypere.
  Og at den kokainavhengige Zelenskyj nok heller ikke er uskyldig i røveriet.
  Det brenner nok nå; dette kunne ikke holdes skjult lengre

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden i endring.

Korn til Egypt: Et viktig geopolitisk tiltak?

Forrige innlegg

USAs ‘regelbaserte orden’:

Løslatt etter 20 år fra Guantanamo Bay uten å være siktet for noe

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.