POSTED IN Virkelighetsforståelse

Når språket vrenges:

Fredelig samarbeid er aggresjon. Bombing av andre land er defensiv virksomhet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er et eksempel på språklig akrobatikk som vi ser mer og mer fra USAs side. Det er ikke noe nytt, men det kan være nødvendig å gjøre oppmerksom på denne formen for omskrivinger av virkeligheten. For den går ubemerket forbi de fleste og fører dermed til en ubevisst forvrengning av det som faktisk skjer.

Opp er ned, stort er lite og svart er hvit. Gjentaes det mange nok ganger er det ikke mer sant enn før gjentagelsene startet, men stadig flere vil tro at det er slik. En annen språkblomst er at «kjønn bestemmer en sjøl» som om det ikke er noe en er utrustet med fra fødselen.

I artikkelen under fremgår det at fredelig handel til gjensidig fordel er en aggressiv handling, mens bombing i et annet land er en defensiv og beskyttende virksomhet. Når en pynter på språket på denne måten vil en før eller siden møte veggen selv om det naturligvis finnes folk som vil tro det helt til ørene faller av.

Knut Lindtner

Biden-administrasjonen ser på Russlands bygging av en gassrørledning sammen med Tyskland som «Et eksempel på Russlands aggressive aksjoner».

«Det er ikke «defensivt» som (USA)-bombingen av irakiske styrker som kjemper mot IS i Syria.

Av Marko Marjanovic.

Politico rapporterer at Bidens folk nå kommer med enda flere sanksjoner mot Russland (også sanksjoner mot personer som samarbeider med russerne):

Biden-administrasjonen forbereder nå enda flere sanksjoner i forbindelse med den kontroversielle gassrørledningen Nord Stream 2 mellom Russland og Tyskland.

Dette  er ifølge ansatte som er kjent med de indre overveielsene. Lovgiverne i USA forlanger at rørlednings-prosjektet blir sperret før det er for sent.

Dette er bestemt:

En senior-ansatt i administrasjonen har samtidig nektet å røpe detaljer fra administrasjonens diplomatiske samtaler med Tyskland. Men han sier at de har gjort det klart overfor Berlin at Bidens syn på gassrørledningen er at han ser på den «som et klart eksempel på Russlands aggressive aksjoner i området.

Det gir Russland muligheter til å bruke en kritisk natur-ressurs til politisk press og ondartet innflytelse mot Europa».

Dette er russisk aggresjon ifølge USA.

Vel, dette er interessant. Selv om Russland konstruerer infrastruktur som Tyskland har bedt om om så ser USA det likevel som russisk aggresjon.

Man kunne jo ønske at russerne hadde bombet Iraqi Popular Mobilization Forces i Syria slik Biden har gjort. Det ville vært «selv-forsvar». ( Og en «bestemt militær.aksjon», ikke en krigshandling).

Vi har alle våre fordommer. Men denne mangelen på selvbevissthet er noe annet.

Og det er derfor USA-imperiet ikke er i stand til å få gjort noen avtaler.

De har ikke den minste anelse om realitetene.

Men naturligvis, det behøver de jo ikke.

Faktisk er det en fordel for dem, ikke å ha det.  

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • ­­­R­­e­g­­i­­­s­t­r­­­e­­­r d­e­­g o­­­g k­­l­­a­­­s­­s­i­­f­­­i­­s­­e­r m­i­­­n u­­n­g­­­e s­e­­x­­y f­i­­t­t­­­e ­-­ http://photo0702709.e17.club

  Svar
 • » Det gir Russland muligheter til å bruke en kritisk natur-ressurs til politisk press og ondartet innflytelse mot Europa.»

  Er ikke dette kun et TILBUD, nesten som norsk strøm eller gasseksport til Europa?
  Å hindre/ true andre leverandører eller deres kunder, som USA gjør, er ikke dette vanlig mafia-kultur?
  Norge/norske politikere er altså alliert med mafiaen, og er vel da pr.definisjon endel av en mafia.
  Hva bør en nasjons innbyggere gjøre når de oppdager at politikerne de har valgt i landet er mafia-tilhengere?

  Svar
 • Saudi Arabia har kjøpt missiler og atomvåpen fra bl.a Pakistan som når over Europa. Pakistan har trengt pengene for å utruste Taliban til å slå USA og Nato. Selv om Bondevik har fått millioner av Saudi Arabia som har fått prestige priser igjen så har Saudia Arabia et større militær budsjett enn Russland. Det betyr at de har imperialistiske motiver i Europa. Vi kan ikke utelukke at pakistanske atomvåpen blir brukt i islams imperialisme her.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pandemien er den politiske gåsa som legger gulleggene.

Den gir begrunnelsen for å fjerne demokratiske friheter og rettigheter.

Forrige innlegg

Russisk geopolitisk ekspert:

Vi undervurderer våre muligheter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.