POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Når folk roter med begrepene:

Dagens sosialister er ikke marxister. De er en del av Middelklassen/høyresiden.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Skravlebøtta Hans Rustad

Jan Hårstad

Vi kan like det eller ikke, men faktum er at sjefen i Document.no seiler opp som en slags ideologisk leder for den forvirra og frustrerte norske middelklassen. Og Document begynner å få form av en organisert politisk bevegelse.

Hvis vi nå snakker om Rustad mener vi å snakke om de tankeformene som er iferd med å bli institusjonalisert i den norske middelklassen. Men dette er slett ingen enkel oppgave da deres tenkning svinger fra måned til måned med motsigelser og spontanisme. Hvis jeg nå sier at dette mener Document, kan de mene noe annet i neste måned. Forvirringen er kjempehøy.

Selv om nå Rustad i det siste påpeker trekk av fascisme i USA, gir man ikke opp ideen om at det kan komme en frelsende politiker via valg som redder USA og verden fra undergang. Loyaliteten til de valgsirkusene er fortsatt levende.

En annen ekstrem pussighet er oppfatningen av at det er skokker av «marxister» som kjører USA utfor stupet. «Marxister?»

Bernie Sanders. Et dette en sosialist eller en moderat høyremann?

Med «marxister» siktes det da vanligvis til Bernie Sanders og alle hans fargede damer som befinner seg i Democatic Socialists i Demokratene. De utgir bladet Jacobine som Klassekampen har i årevis hentet artikler fra. De er ikke imot fattigprosjektene som nå pågår og de er begeistrete pådrivere for Zelensky-regimets krig i regi av USA/Nato. De er faktisk åndelig beslektet med sentrale STEIRO på Document som også er Nato-sosialdemokrat i hundre og setter sin lit til gode og edle politikeres komme.

Når jeg for en tid siden blandet meg på Document var min første kamp denne: At det ikke fantes noen «blodrøde kommunister» på den norske venstresida i Rødt og SV. Heller noen woke Nato-fantaster. Dette viste seg å være riktig, men det forhindrer jo ikke Rustad/Document å se hærskarer av blodrøde marxister overalt i verden.

Valgene i Israel utryddet totalt venstresida der. Den finnes ikke. Men det finnes hundretusener av sekulære israelere som skal ha seg frabedt JØDISK JIHAD og  en religiøs stat, Halacha. Men i det man mener på Document er at Netanyahu-Haredi alliansen er strålende saker som er truet av «VENSTREMOBB» – altså marxister der også.

Er det noe man kan gjøre med dette verdensbilde? Kanskje. En kunne igangsette studier av hva som skjedde i Weimarrepublikken 1918-33.

Parlamentssosialdemokratene slo seg på krig. Rosa Luxemburg førte krig mot krigen og stiftet Spartakistene. Når første verdenskrig gikk på hell startet Spartakistene en oppstand i Berlin og andre byer. Hvem var det som knuste den? Det var de offisielle «marxistene» i nærmeste samarbeid med FRIKORPSENE og herved starter den nazistiske bevegelsen. 

De «marxistene» som Document ser overalt i USA er av samme slag som de berømte Ebert, Scheidemann og Noske i 1919.

Noen foretrekker å spise og å sove. Noen lærer av historien.

Ved at dette er helt ubegripelig for Rustad/Document kommer dette middelklassemiljøet til å bli tatt på senga av utviklingen i USA. Det er en ekstrem motvilje mot å lære av historien og en stor kjærlighet til henge seg opp i klisjeer og sjablonger som utspringer fra mediaindustrien.

Forsidebilde: Nick Fewings

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Begrepene er foreldet og duger mest til å splitte folk som egentlig er enige om mer enn de er uenige om.
  Nyføydalisme kaller jeg det som skjer i Vesten. Eiendomsløst livegenskap i 15-minutters byer.
  Neo-cons er et mye brukt begrep. Thierry Meysan snakker om straussianere.
  Klaus Schwab har en svær byste av Lenin til pynt (og inspirasjon?) i hylla.
  Mussolini var sosialist før han ble fascist. Enkel omstilling, totalitært uansett.
  Om en vil kalle USA fascistisk eller kommunistisk blir en smakssak, avhengig av indoktrinering.
  Drømmen om Amerika og to tomme hender er en illusjon like avlegs som troen på proletariatets diktatur.
  Fordummelsen dominerer debatten med kallenavn og karakterdrap: putinist, trumpist, fascist, nazist. Og ingen gyldige argumenter.
  Uansett tittel, totalitært og ufritt er både USA og Europa blitt, og om en ser fienden i høyrevridde eller venstrevridde, det skjer av gammel vane.

  Svar
 • Svar
 • Fascinerende å se at denne gamle kommunisten Hårstad aldri gir seg og aldri klarer å vri seg ut av kommunistmarerittet han befinner seg i. Hvis man skal gjøre det enkelt og fornuftig, så er det bare to begreper man trenger å lære: Individualisme og kollektivisme. Individualisme er når det beste for hver enkelt også er det beste for samfunnet. Da selvfølgelig begrenset av at man ikke skal skade andre. Kollektivisme er derimot ren ondskap. Indoktrinerte folk liker å skape drama mellom høyre og venstre, men for fornuftige folk gir det ingen mening å skille mellom nazister og kommunister. De er begge i stand til å drepe mange millioner av mennesker. Kort oppsummert: Rent ondskap. Det er kollektivisme som i neste pandemi vil tvangsvaksinere oss alle mens individualistene vil forsøke å gjøre det som er best for dem og dermed samfunnet som helhet ved at de optimaliserer egen helse og tar hensyn til andre.

  Svar
 • Vidar Hansen
  30 mai 2023 11:34

  Skal gi Hårstad rett i at Document gjengen ikke forstår globalistspillet og enkelt lar seg lure med propaganda. Stort sett repeterer Rustad bare det Tucker Carlson sier. Han ene indoktrinerte journalisten deres mente til og med at Russland er eneste aggressor i Ukraina krigen. Dette alene er så håpløst at man kan glemme Document som kilde for nyheter. Krigen startet senest i 2014 med Vestlig bidrag og det som skjedde uken etter OL i Kina med invasjon var bare oppskalering. Problemet til Rustad – akkurat som hans gamle kommunistvenn Hårstad – er at de ønsker en sterk leder til å gjøre jobben for seg. Så de ser etter sterke ledere. Rustad etter Trump og Hårstad etter noe ala Stalin/Lenin/Moxnes? Uansett, så vil disse forvirrede gammelkommunistene aldri finne en god løsning, da den finnes i et desentralisert samfunn – det motsatte av sentralisert kommunistisk/teknokratisk mareritt.

  Svar
 • Jan Hårstad
  30 mai 2023 18:07

  Måtte skrive en lengre kommentar til alt dette som forhåpentligvis kommer på snart. Jan H.

  Svar
 • Når det ikke finnes ekte marxister, så finnes det heller ikke ekte nazister. Men mange på venstresiden har sterkt behov for å anklage folk for nazisme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Covid-vaksinerte» yngre som dør i søvne:

Men det er ikke SADS, det er mRNA-vaksineindusert myokarditt som forårsaker plutselig hjertedød

Forrige innlegg

Makta tapte!

Professor Sucharit Bhakdis frikjent i tysk rett for å ha kritisert covid-tiltakene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.