POSTED IN NATO, Tyskland, Virkelighetsforståelse

Når en tysk marinesjef sier noe som alle vet er sant må han gå av.

Nato-politikken trumfer fornuften.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når en sier noe som er så opplagt at det er selvsagt, da skulle en ikke risikere noe. Men Natos virkelighetsoppfatning må ingen røre ved. Enhver med vett og forstand skjønner at Krim er og vil forbli russisk. Om ikke for annet enn at det er det et overveldende flertall i befolkningen ønsker. At Russland ikke kommer til å forlate den strategiske flåtebasen i Sevastopol trenger en ikke være geni for å forstå.

Men når en tysk marinesjef sier dette bryter han en taushetsplikt som noen har pålagt han. Ingen ledere i fremskutte stillingen må utfordre Natos eventyrfortelling som er manuset for den rådende Nato-politikken.

Russia to Withdraw Troops From Ukraine Border, Crimea - The Moscow Times
Nå forlanger Nato at de skal bestemme hvor russiske tropper skal oppholde seg i Russland, ellers ruster de opp på den russiske grensen.

Nå er Natos politikk at Russland skal angripe Ukraina, selv om Russland benekter dette kategorisk. Men siden Nato sier det må det være sant. Og som følge av dette manuset gir Nato seg retten til å plassere stadig flere våpen og soldater i Russlands naboland. 

Russland har ingen grunn til å føle seg truet ifølge Nato. Det er egentlig Russland som truer, selv om de ikke kommer med trusler. 

Det blir et absurd teater i våre medier. Nato forlanger at Russland skal følge dere instrukser om hvor de skal plassere egne tropper på eget territorium. Samtidig flytter de inn sine tropper og våpen i Russlands naboland og sier at det har de rett til.

Og når en tysk marinesjef forsøker å mane til en viss realistisk forståelse av situasjonen får han sparken. Denne politikken kan ikke holde særlig lenge.

Enten må Nato fremprovosere en konflikt som redder manuset eller så faller hele eventyret sammen i møtet med virkeligheten. 

Knut Lindtner
Redaktør

Tysk marinesjef går av etter å ha sagt at Putin «fortjener respekt».

Viseadmiral Kay-Achim Schønbach sier også at Ukraina aldri vil få tilbake Krim.

Av Dave DeCamp

Sjefen for Tysklands marine har gått av etter at han har kommet med kommentarer om Russlands president Vladimir Putin og Ukraina. 

Dette har ført til reaksjoner for han.

Ved en tilstelning i India på fredag argumenterte Kay-Achim Schønbach med at Putin ikke er interessert i å ta noen områder fra Ukraina.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/...
Kay-Achim Schønbach

«Er Russland virkelig interessert i å ta en liten stripe av Ukraina og integrere det i Russland?» sa han.

Schønbach antyder at det Putin i virkeligheten ser etter er respekt. «Ser man på saken, så er det respekt han vil ha. Og Herregud, det er jo det billigste billigste, ja til og med gratis, å gi han den respekten han forlanger, og antakelig fortjener». sa han.

Schønbach sier at Krim er «tapt», og at det «aldri vil komme tilbake» til Ukraina.

Han sier også at dersom Vesten hadde hatt nærmere forbindelse med Moskva, så vi det holde Russland unna Kina.

Med den økte spenningen mot Russland, så har ukrainske myndigheter vært ekstra følsomme. 

Schønbachs kommentarer har opprørt Andriy Meinyk, den ukrainske ambassadøren i Tyskland. Han sier at Schønbach « virkelig har stilt spørsmål ved Tysklands troverdighet og pålitelighet, ikke bare fra Ukrainsk synspunkt».

Tyskland har allerede vært under press for ikke å slutte seg til de NATO-allierte som har sendt våpen til Ukraina.

Den nye koalisjonsregjeringen i Berlin er enige om ikke å sende våpen inn i en potensiell konfliktsone. Og de står fast på den politikken.

Tyskland er også interessert i å redusere spenningen, slik at gassrørledningen Nord Stream 2 endelig kan begynne å sende gass fra Russland til Tyskland.

Selv om Tyskland inntar en annen holdning enn deres NATO-allierte, så følte Schønbach  seg såpass presset at han valgte å gå av, etter at han hadde snakket fordelaktig om Putin, og om realitetene  om Krim.

 «Mine uforsiktige kommentarer i India om sikkerhet og militær-politikk er blitt en økende byrde på min stilling», sa Schønbach i en uttalelse der han forklarer hvorfor han går av.

«Jeg antar at dette var nødvendig for å unngå å skade den tyske marinen og det tyske militæret, men spesielt den føderale republikken Tyskland».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Marek Studzinski

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Du har helt rett Knut Lindtner.
    Vi ser nå helt tydelig begynnelsen på slutten av Nato`s eksistens. I disse dager så innkaller Tyskland og Frankrike , Russland og Ukraina for dialog. USA er ikke invitert. Vi ser at de store nasjonene på det europeiske kontinent ikke ønsker noe som helst konfrontasjon med Russland.
    Ukraina er på randen av kollaps og får nå gass som er omdirigert fra Tyskland. Det igjen tapper av gassreservene til Tyskland. Det er bare spørsmål om tid før Tyskland må stoppe leveransen av gass til Ukraina.
    Jeg tror på sikt at Russland`s krav om sikkerhet vil bli det endelige resultat.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mitt svar til sjefsredaktøren i fvn

Jeg skammer meg ikke!

Forrige innlegg

Det grønne skiftet:

Driver vesten mot økonomisk selvmord?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.