POSTED IN Ideologi, Virkelighetsforståelse

Når det å hevde vitenskap blir kriminelt

Biologisk finnes bare to kjønn. I USA er det fornærmende å ytre det

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den nye ideologien som også har gjort sitt innpass i Norge hevder både at kjønn er valgfritt og noen mener at det finnes flere enn to kjønn. Svindelen skyldes at en blander begrepene «kjønnsrolle» og «biologisk kjønn». Biologisk kjønn defineres av kromosomparene i alle kroppens celler. Ved å forandre ytre kjønnsattributter (operasjoner og kjemi) eller på andre måter (hår, klær osv.) endres ikke det biologiske kjønnet.

Kjønnsroller er noe som endrer seg sammen med samfunnsendringene. Det er helt sikkert at måten biologisk han- og hunkjønn fremstiller seg på i fremtiden blir annerledes enn i dag. Da Beatles kom med langt hår på menn tidlig på 1960-tallet var det mange som reagerte. De brøt med rådende normer for kjønnsrollene. Mange mente at langt hår var forbeholdt kvinner.

Når en i dag prøver å gjøre biologisk kjønn til noe valgfritt bryter en med all etablert vitenskap. Biologisk kjønn er bestemt for alle ved unnfangelsen. Det kan ikke endres. Kjønnsroller kan. Seksuell tiltrekning har både med biologi og kompliserte sosiale mekanismer å gjøre og er heller ikke en del av diskusjonen om biologisk kjønn.

Det som skjer i dag, slik det fremstår i artikkelen under, er uttrykk for en farlig ideologi hvor en fornekter vitenskapen. I et samfunn hvor dette skjer er en virkelig ille ut.

Knut Lindtner
Redaktør

Domstol i USA utestenger student som hadde på t-skjorte med teksten: «Det er bare to kjønn».

En skole i Massachusetts forbød en syvendeklassing å ha på et slikt klesplagg samtidig som de «sensurerte» en versjon som gjorde narr av denne beslutningen.

En domstol i Massachusetts avslo  på onsdag en henvendelse fra en advokat som representerte en 12-åring. Denne skoleeleven ville utnytte muligheten til ytringsfrihet ved å ha på seg en t-skjorte med teksten: «Det er bare to kjønn».

En distriktsdomstol i Boston, Massachusetts, har nektet å komme med en midlertidig kjennelse som kan nekte  syvendeklassingen ved Nichols Middle School, Liam Morrison, å uttrykke sitt syn om kjønn, Domstolen vurderer å komme med en endelig avgjørelse senere. 

«Liam ber ikke om tillatelse til å ha på seg hva som helst, Men han ber om å få lov til å gjøre hva andre elever allerede får lov til, nemlig å uttrykke sitt syn rundt dette temaet på en ikke-forstyrrende måte», sier Alliance Defending Freedoms (ADF) lovrådgiver Logan Spena til Fox News på torsdag. 

Skolen har så langt utsatt sex-undervisning etter debatten om drag qeens besøk på barneskoler.

«De hevder at Liams budskap ikke er inkluderende, derfor kan de forby det», sier Spena. 

«Det de ikke tar hensyn til er hvordan de selv snakker, og at alle andre får lov til å si hva de vil, unntatt Liam».

ADF og Massachusetts Family Institute saksøkte Nichols Middle School og byen Middlesborough på Morrisons vegne forrige måned. Det skjedde etter at han den 21. mars ble kastet ut av en gymtime og bedt om å fjerne den nevnte t-skjorten . Da han nektet, ringte de faren og ba han ta gutten med seg hjem.

Ansatte ved skolen fortalte syvendeklassingen at t-skjorten hans  «var rettet mot en beskyttet gruppe», og at den skapte «forstyrrelse i undervisningen». Det var fordi den fikk noen elever til å føle seg «utrygge».

Senere har han fortalt til Middlesborough School Committee at «det ikke var en eneste person» som følte ubehag eller ble opprørt da han hadde på seg denne t-skjorten i klassen.

Da Morrison protesterte mot skolens sensur ved å ha  på seg en annen t-skjorte i klassen forrige måned med teksten «det er bare sensurerte kjønn», ble han tatt ut av klassen etter få minutter, og bedt om å fjerne skjorten.

I et møte i Middlesborough Scholl Committee i april, ble Morrison spurt om hvem i klassen som var «de beskyttede» som han hadde fornærmet.

«Er deres følelser viktigere enn mine rettigheter», spurte han, og pekte på at han ikke klaget når skolen henger ut «Pride-flagg og forskjellige plakater» i skolens hall. «Andre har jo rett til sin overbevisning, akkurat som jeg».

Nichols Middle School står fast på sin kleskode som forbyr budskaper på klærne som «uttrykker eller antyder hatefulle meldinger eller bilder som angriper grupper basert på rase, etnisitet, kjønn, seksuell orientering, kjønnsidentitet , religiøs overbevisning eller andre kategorier».

Rettssaken argumenterer med at skolens kampanje om Pride-måneden og andre LGBTQ-initiativer, samtidig som de forbyr Morrison å uttrykke motsatte syn er brudd på grunnlovens ikke bare det første grunnlovstillegget, men også det fjortende grunnlovstillegget. 

Den garanterer lik beskyttelse for alle ifølge loven.

Neste høring vil finne sted den 13. juni.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/577305-massachusetts-court-gender-shirt-speech/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Minnes en radio-dokumentar som konkluderte med at variasjonene innenfor kjønnene var større enn variasjonene mellom kjønnene. Alt er altså ikke bare helt sort / hvitt.

  Svar
  • Nei, alt er ikke bare svart/hvit, Jonas.
   Antagelig har vi alle en varierende prosenandel av hver kjønn.
   Så læres vi opp til å etterlikne det kjønnet vi har størst prosendel av, og hva som forventes av oss.
   Så kan vi la oss krenke av en ‘mann’ som går med kjole, om vi vil.
   Vi krenkes jo ikke lengre av en dame som går med bukser.

   Svar
  • sunhunter61
   9 juni 2023 15:00

   Denne kommentaren om ‘variasjonen innenfor kjønnene er større enn variasjonen mellom kjønnene’ har vi hørt til det kjedsommelige nå i flere tiår. Hva er poenget med å promotere det hele tiden?
   Og uttalelsens form er snedig og helt bevisst. Det det er snakk om her er stort sett mentale aspekter, og ikke fysiske (lengden på penis?). Likevel utelater man å nevne denne spesifiseringen. Hver – eneste – gang.
   Det er revnende likegyldig om nabokona liker storviltjakt og mannen liker å strikke skjerf. Den første er og forblir en kvinne, den andre er og forblir en mann.

   Svar
 • Ingen Tvil
  5 juni 2023 10:15

  Jonas skrev at det er «ikke bare helt sort / hvitt» – Vel, en ting er faktisk helt sort-hvitt, og det er biologisk kjønn. Vi er enten menn eller kvinner. Enten har vi XY-kromosomer eller så har vi XX-kromosomer.

  Svar
 • XX eller XY er de aller fleste. Det er vanlig.

  De med klinefelter syndrom er XXY, XXYY finnes, XYY finnes også.
  Det er uvanlig, men det er litt lumpent å si at de ikke eksisterer.

  Svar
  • Ingen Tvil
   5 juni 2023 13:35

   De meget få menneskene som er født med anomalier til XY og XX kromosomer er IKKE de som transdebatten handler om.
   Jeg anser det som avsporing å trekk inn de meget få menneskene her, siden de ikke tilhører trans-bevegelsen, og de lever som vanlige mennesker – og vi andre vet ikke hvem de er.

   De menn som vil «transe» over til å bli kvinner, er menn med XY-kromosomer. Dette selv om de kun vil bli kvinner på papiret, men beholde sine mannlige kjønnsorganer. Eksempelvis svømmeren om kaller seg Lia Thomas.
   Av de menn som vil «transe» over så er det kun et lite mindretall som for leger (eller andre) til å kappe av seg sine peniser.

   Det verste er ikke dette, men det som trans-bevegelsen er med på: Å presse/manipulere barn til å gjennomgå irreversible medisinske behandlinger. Dette er pur ondskap!

   Svar
   • Jeg er helt enig med deg. Ingen Tvil.
    Men LGBTQIA inkluderer faktisk også Intersex og Aseksuelle.
    Alfabetet blir lengre og lengre.

 • Apropos «inkluderende» så ble lesbiske bortvist fra paraden i London, angivelig var damene for hatefulle for noen som fikk sine ønsker fikset av politiet som ba lesbene fjerne seg frivillig eller med vold hvis de ikke var grei. Jeg tror det gjaldt noe med definisjonen av «kvinne».
  Det forlanges at man skal ta i bruk fullstendig oppkonstruerte pronomen og nåde den som bommer eller glemmer seg, til og med helt utilsiktet. Er det noen som kan stigmatisere seg selv ut av markedet er det disse som like gjerne kunne innføre enda flere pronomen: HØN, HØNA, HØNS. Kreativt forslag fra meg. Eller HÅN, HÅNA, HÅNES. Håpløse tilfeller, tryggest å ikke tråkke hen eller him på tærne, best å holde godt kjeft.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det militær-industrielle kompleks:

Våpenindustriens profitthunger var pådriver for alle USAs kriger i forrige, og i dette århundre.

Forrige innlegg

Slik kan planen være:

Få Kina til å invadere Taiwan!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.