POSTED IN Russland, Sanksjoner

Når brølingen og truingen tar slutt:

Vi har ikke så mange sanksjoner på lager likevel.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA kommer med signaler om at Putins utplassering av soldater i Donbas ikke kan komme til å føre til massive «invasjons»-sanksjoner.

Biden vil innføre «mindre»  sanksjoner om Donbas-saken etter at Putin anerkjente  utbryter-republikkene.

Av Dave DeCamp

En som uttalte seg offisielt i USA på mandag signaliserte at president Vladimir Putins utplassering i Donbas som «fredsbevarende styrker» kanskje likevel ikke vil føre til de «massive» sanksjonene USA hadde truet med dersom Russland «invaderte» Ukraina.

USA har lenge beskyldt Russland for å ha utplassert soldater i Donbas. Dette har Moskva nektet for.

En senior-ansatt i administrasjonen fortalte reportere på mandag at Putins fredsbevarende utplassering «ikke ville være et nytt tiltak». Det ville bare gjøre russisk nærvær i regionen «mer åpenlyst».

Som svar på Putins anerkjennelse av folkerepublikkene Donetsk og Luhansk kan det føre til at Biden-administrasjonen vil innføre «mindre» sanksjoner som vil hindre USA-borgere å gjøre forretninger i de to republikkene.

Myndighetene i USA sier at flere sanksjoner vil komme tirsdag.

Men i en kommentar til Putins utplassering av soldater i Donbas antyder Biden-administrasjonen at de ikke vil komme med de harde sanksjonene de hadde truet med.

Biden-administrasjonen har truet med å prøve å utestenge Russland fra det globale finans-systemet om «de går videre med invasjon av Ukraina».

Et slikt trekk vil ikke bare skade Russland, men også USAs europeiske allierte, de som stoler på Moskva for å få kjøpe naturgass.

Kongressmedlem Hawks ber  president Biden innføre de tøffeste sanksjonene han kan, og prøve å ta livet av Nord Stream 2-rørledningen som forbinder Russland med Tyskland. 

Senator Tom Cotton fra republikanerne sier at sanksjonene som ble innført på mandag var «etter definisjon helt impotente».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilde m/kommentarer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Åååå verden skjelver. Onde Putin. Han vil ikke la USA/Nato bygge militære installasjoner nær deres eget forsvarsverk i Russland.

  Men, men….
  Hvor var de store oppslagene da USA angrep Irak? Eller da USA/Norge bombet Libya som ikke hadde angrepet noe annet land?
  Det første som dør i en militær krig er sannheter. Og når media er styrt får vi bare EN «sannhet».
  Ja, det hele er et spill for galleriet.
  Selvfølgelig farlig. – Men først og fremst trist.
  Så får vi leve med propaganda så lenge.

  Svar
 • Nå vil amerikanerne sannsynligvis arbeide for å fjerne Assad slik at russerne mister marinebaden sin der. Så vil de gi Iran en avtale mot at de motarbeider Russland og Kina slik at de får solgt olje. Gass fra Qatar gjennom Syria i tillegg står også på agendaen.

  Svar
 • Sanksjonene mot Russland for krigen i Ukranina rammer ikke Russland men Europa og særlig Tyskland som er avhengig av Russisk gass… Men det er sannsynligvis det som er hele poenget med å starte denne krigen, økonominen til Europa skal knuses slik at det blir letter å igjennomføre «the great reset» og det globale nye økonomiske systemet som skal «redde» oss med «you will own nothing and be happy»… Vi vil bli omgjort til slaver for de rike og mektige og dette skal liksom være en god ting? Jeg vil heller dø i kamp mot de maktsyke psykopatene i WEF og Davos som vil gjøre oss til slaver enn å leve uten frihet…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Begravelsesbyråer er vekstnæring.

Forsikringsselskap får økende utgifter.

Forrige innlegg

Deler av den såkalte venstresiden lever avsondret fra den faktiske verden.

Den materielle produksjonen er kjernen i den sosiale virkeligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.