POSTED IN Krig-fred, Tyskland

Nå vokser fredsbevegelsen i Europa:

Stor demonstrasjon i Tyskland ved Brandenburger Tor.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Stort fredsmøte ved Brandenburger Tor, 25/2-2023: Et mektig fredssignal!

Av Per Lothar Lindtner

Møter og demonstrasjoner om Ukraina-krigen finner sted over hele Tyskland, 24. og 25. februar. Mens noen under blå og gule flagg hisser seg opp og etterlyser flere våpen til Ukraina, krever andre under blå og hvite fredsflagg at alle våpenleveranser stanses og fredsforhandlinger startes. De sistnevnte er flere, også takket være et stort fredsmøte ved Brandenburger Tor i Berlin.

Titusener deltar på «freds-opprør» initiert av Sahra Wagenknecht og Alice Schwarzer. I følge arrangørene deltar 50 000, Berliner Zeitung bekrefter tallet. Manifestasjonen ryster den dominerende fortellingen. Borgerlige medier gisper. På gatenivå ser vi hva flertallet vil: Fred kan ikke oppnås med våpen og: Tysklands regjering må ikke eskalere konflikten.

Tallet på deltagere i demonstrasjoner er også et politisk spørsmål. Politiet i Tyskland blåser opp deltagerne i demonstrasjoner for mere våpen til Ukraina, mens de nedjusterer tallet på fredsdemonstranter.

Sahra Wagenknecht avviser i sin tale påstander fra en «tverrpolitisk enhet» i parlamentet, dvs. forbundsdagen, der det også inngår høylytte fra hennes eget parti Linke. I stedet peker hun på de ekstremt «høyrevridde» i dagens tyske regjering. Deres representanter skammer seg ikke over å omgås bøller som Andrei Melnyk, ex-ambassadør i Berlin og nåværende ukrainsk vise-utenriksminister, som tilber ekte nazister som massemorderen Stepan Bandera.

Hun peker på mangelfull historie-kunnskap blant krigshissere i den tyske regjering og sovjet-folkets lidelser under nazi-tysk invasjon/ okkupasjon 1941-44: «Vi vil ikke at tyske tanks skal drepe oldebarna til alle millionene Wehrmacht bestialsk tar livet av på østfronten». 1941-45».

Den profilerte folkevalgte for Linke (venstre-sosialistisk) understreker økende fare for en 3. verdenskrig med atomvåpen og belyser årsakene til brutal eskalering av krigen i Ukraina: «Vår frihet representeres like lite i Ukraina, som den forsvares i Afghanistan. Det handler ikke om høye verdier og mål, men om Nato og omfanget av USAs innflytelsessfære».

Vi er her fordi vi ser at vår regjering ikke representerer våre interesser for fred og samarbeid i verden», roper hun til sterkt bifall fra de 50.000 på møtet ved Brandenburger Tor. Hver gang hun og Schwarzer distanserer seg fra «krigshissere», særlig Baerbock (de Grønne) og co., avbrytes de av kraftig applaus og jubel.

Forut for møtet sier Sara wagenknecht:

Sahra Wagenknecht: «Nå er krav om fred og forhandlinger plutselig «høyre-vridd» og vi skal angivelig «inngå avtale» med AfD. Nivået på debatten er svært lavt. Det er alltid det samme. Om AfD sier himmelen er blå, så må selvsagt alle feilfrie demokrater påstå at den er grønn. Og alle som ikke går med på dette tøvet er «forutinntatte» og «sensureres».

Folkens, har dere det fortsatt bra? En spesiell snublestein for flere er tilsynelatende vårt store fredsmøte lørdag klokken 14 i Berlin ved Brandenburger Tor. Alt tenkelig artilleri blir nå satt inn, helt frem til skrekkhistorien om at høyreekstreme nettverk sies å mobilisere som gale for vårt rally. Det er selvfølgelig tull. 

Er himmelen grønn fordi AfD sier at den er blå?

Og det er også klart at nynazister og riksborgere i tradisjonen til et regime som startet den mest morderiske krigen i menneskeminne, finner ikke noe på et fredsmøte! Men bortsett fra slike folk, er én ting klart: alle er velkomne som med ærlig hjerte vil demonstrere med oss ​​for fred, for forhandlinger i stedet for stridsvogner. Ja, hva annet? Derfor en bønn: Glem alle krigshissere! Kom til Berlin i tusenvis på lørdag og la oss sende et sterkt signal for fred. Jo flere fredsvenner der er på banen, jo mer sannsynlig er det at det ikke blir provokasjoner. For vi kan ikke se bort fra den muligheten, for i visse kretser er det åpenbart en usedvanlig stor interesse – som raseriet hos våre motstandere viser – De vil for enhver pris prøve å hindre fremvekst av en ny, sterk fredsbevegelse i Tyskland. 

Derfor må vi ikke la oss lure av disse tulle-debattene. Vi er tusenvis, og vi vil ikke la noen få bråkmakere eller provokatører på torget frata oss vår grunnleggende rett til forsamlingsfrihet. Og hvis noen anklager deg for å være «forutinntatt» og «åpen for de høyre-ekstreme», kan vi trygt svare våre kritikere med et motspørsmål: Hvor demokratisk er de når de søker allianse med folk som tilber ekte nazister som nasjonale helter. Jeg tenker på Ukrainas ex-«bølle -og skurke-ambassadør» og nåværende viseutenriksminister, Andriy Melnyk.

AfD beskrives som høyrepopulistisk av main Stream-mediene i Tyskland. Partiet har vært utsatt for voldsom demonisering av de virkelige høyrekreftene i Tyskland som befinner seg i den forrige regjeringen til Merkel og i den nåværende. Partiet er motstander av EU og mange er imot flere våpen til krigen i Ukraina

Hans beundring for nazi-kollaboratør Stepan Bandera, medansvarlig for drap på tusenvis av jøder og polakker. Og hans helt åpne hylling av ham. Så viser noe «forutinntatt samarbeid med ekstrem-høyre» i dag, så er det sannsynligvis pakten mellom disse folkene. Eller hva med Ukraina-forfatteren som sjikanerer russere som «svin» /«søppel» og hedres med den tyske bokhandelens fredspris? Claudia Roth og Saskia Esken sitter i rommet og applauderer. Så «forutinntatt» er mildeste beskrivelse jeg kan forestille meg for slike arrangementer. Så om krigspropagandistene raser over vår «åpenhet til høyre», må de bare vennligst holde seg selv for nesen».

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 mars 2023 8:31

  Hjartans takk for at Derimot.no opplyser om det so mange teier om.

  Få fredsinitiativ på norsk venstreside. SV og Raudt tevlar no om å vera den beste støttespelaren for Nato/ Kiev-styret og den argaste fienden av ukrainsk ungdom og ukrainsk arbeidarklasse.

  Volda SV skriv:

  «SV si støtte til Ukraina, også våpenstøtte, er i tråd med venstresida sine beste tradisjonar» (Møre, 25.2)

  Eg kan ikkje hugsa at SV eller norsk venstreside ville senda våpen til jugoslavar, syrarar, libyarar og afghanarar som kjempa mot Nato og norske angriparar. Hugsar eg feil?

  Svar
  • Per Lothar Lindtner
   3 mars 2023 10:25

   Takker for klokt innspill. Det er ren oppor.tunisme i SV og Rødt. Det samme skjedde ved inngangen til 1. og 2. verdenskrig og gjorde krigene mulig trass i alle fredskongresser på forhånd. Sosialist-Internasjonalen begikk politisk selvmord.

   Svar
  • Det er jo ufattbart at de gjør det. Jeg hugser at noen på venstresida støtta pol pot, Mao osv. ..Er det mangel på kunnskap?
   Gro ble leder av UNCED i 1992. Hun signerte Norge over til Globalistene. Hun ble hyllet av Edmund De Rotchild. Hun la vårt land i deres hender. Spurte hun Folket? Nei. Hva får mennesker til å gjøre slikt? Den såkalte eliten har holdt på i laaang tid med prosjektet i å redusere jordens befolkning. Få full kontroll på alle plan! De finansierer begge sider av kriger. Ler seg ihjel over folket som river hverandre i filler. De er «usynlig» de er den «gjemte hånd». De trekker i trådene. Innfiltrerer regjeringer. Soldatene i Vietnam våknet til slutt: «Vi er trøtt av å kjempe den rike mann’s krig!» Det gikk opp for dem at de var ansvarlig for sine handlinger. Våkne bevisste Soldater tar ikke ordre fra idioter! Vips så har de ingen hær til å røve verdier for seg!

   Svar
   • Per Lothar Lindtner
    3 mars 2023 17:02

    Markedsliberalismens prosjekt handler alltid om å tjene penger raskt og «smart». Kongsberggruppen går så det Griner og spekulanter tjener seg søkkrike på børs-tilknyttete kabler til utlandet. De beskyttes av EØS-diktat og Acer. Det er politisk tabu å nevne det i dagens Norge. Krev styring med strøm og Fredspolitikken!

 • «Og det er også klart at nynazister og riksborgere i tradisjonen til et regime som startet den mest morderiske krigen i menneskeminne, finner ikke noe på et fredsmøte!»

  Honnør til Sahra Wagenknecht for freds iniativer. Men hun er helt tydlig preget av ww2 seierherrenes historieforfalskninger, og i etterkrigs Tyskland mer ekstremt enn i andre land, ikke noe land er så gjennomsyret med zionistisk innflytelse i og på alle nivåer, politisk, administrativt, skole og utdanning og mer. Tysklands befolkning ble bevisst redusert med 15-20% i årene 1945-1950. Til sammenligning var verdens jøder ca 15 millioner før ww2 og omtrent det samme etter ww2. Alt dette kan man finne om man ønsker det. Det et skrevet 10 tusenvis av bøker/artikler om disse mørkelagte emner og hendelser, så dokumentasjoner mangler ikke. Men de færreste tar seg bryet med å finne disse dokumentasjoner. Dessuten, det store antall bøker/artikler m.m. drukner i millionvis av Hollywood og de såkalte alliertes propaganda og historieforfalskninger for å dekke ovet egne krigsforbrytelser mange ganger større og verre enn Tyskland sine.
  Hva angår neo nazistene i Ukrainia, de er mer skinheads og bøller, som i det ytre fremstillet seg som national sosialister, men det er kun form uten substans. De har igenting til felles med national sosialismens program og intensjoner.

  I denne sammenheng:

  Jeg anbefaler Menuhin Gerards bok «Tell the truth & Shame the devil».
  Som gir et grundig bilde av tiden før, under og etter ww2. Mer beundringsverdig at han uredd og ærlig skriver om disse tidene.

  Forøvrig, intet nytt under solen, dagens situasjoner er lik tiden før ww2. Bytt ut Polen med Ukrania, Hitler med Putin, de «allierte» med NATO/USA/EU, Roosewelt med sin jødekrets og innflyelse med Biden og sine neocons…

  http://www.freepdf.info/public/ebook2/Menuhin_Gerard_-_Tell_the_truth_and_shame_the_Devil.zip

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Politikus.no:

Kystlandet Norge har ikke kysten representert på Nasjonalmuseet

Forrige innlegg

Klima som påskuddet!

Grønn energi: Historiens største formue-overføring til de rike

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.