POSTED IN Endring av politikken

Nå uttales det åpent fra Kina og Russland:

Vi vil bryte USAs verdensdominans!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under virker ikke dramatisk ved første øyekast, men den inneholder globalt sprengstoff. Hvis lederne for SCO (Shanghai Cooperation Organization) nå offisielt går inn for å bryte opp den verden vi kjenner med USA i lederrollen, da er det i praksis en krigserklæring.

SCO er verdens største økonomiske, politiske og sikkerhetsmessige sammenslutning, men det er betegnende nok at svært få i Norge har hørt om den. Den inneholder land som Russland, Kina, India, Pakistan og snart også Iran, mm. Sensuren i våre medier tillater ikke at folk får kunnskap om SCO.

Når lederne for de viktigste landene i SCO nå erklærer at det er et uttalt mål å bryte USAs globale dominans må dette oppfattes som en farlig utfordring av lederne i den USA-dominerte verdensblokken hvor også EU og Nato inngår.

I praksis har denne prosessen pågått i noen år, men det nye er at det nå uttales åpent. USA har naturligvis vært klar over dette lenge og kjemper med nebb og klør for å stanse denne utviklingen. Det er en del av bakgrunnen for Ukraina-krigen, sanksjonene mot Russland og f.eks. Pelosi-besøket på Taiwan.

Slik vi ser det er denne prosessen uavvendelig, men utfallet er naturligvis uklart og ikke godt å forutse. Vi tror at det vil føre til en bedre verden, men ingen kan være sikker på hva det hele fører hen mot.

Det vi nå ser er USAs desperate kamp for å snu denne utviklingen, men både økonomisk, militært og politisk er de på vikende front. Norge har bundet seg til et slepetau bak den synkende USA-skuta og vil bli dratt med ned i dypet når nedturen som allerede er startet fortsetter. (Energi-krisen, matvarekrisen, økende renteutgifter osv.) Foreløpig er de verste utslagene ikke merkbare her på grunn av oljepengebruk.

Men vi kan ikke klare å forbli en øy med en viss grad av velferd når alle våre naboer og samarbeidsland synker ned i kulde og fattigdom. Vi står overfor en skremmende vinter.

Knut Lindtner
Redaktør

Shanghai Cooperation Organization og slutten på en unipolar verden.

Fra Voltaire Network.

Utdrag fra en tale som den russiske nasjonale sikkerhetsrådgiveren Nikolai Patrushev er ventet å holde ved toppmøtet til Shanghai Cooperation Organization  i Samarkands den 13. september har lekket ut av Argumenty i Fakty. Det skjedde den 23. august.

Han vil anbefale å tilpasse organisasjonens struktur for å ta livet av den unipolare ( USA-dominerte overs.) verden.

Organisasjonens kinesiske generalsekretær Zhang Ming har allerede gjort kjent at han støtter en slik tilnærming.

I tillegg har den tyrkiske utenriksministeren på Haber Global TV nektet for rykter rundt et intervju med Erdogan og Assad om kommentarer til toppmøtet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Javier Virues-Ortega

https://www.voltairenet.org/article217837.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Vi håper og tror at den nye verdensæraen som BRICS og SCO vil frembringe vil bli bedre enn den momopolare empiriske æraen til USA som nå avsluttes. Kanskje man fremover vil se at alle krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten blir straffet?
  Big Pharma, politikere, Big Money, NAZO (Stoltenberg/Støre bl.a.) bør etter min mening bli tildelt dødsstraff for sine forbrytelser.
  Man skal også huske på at Nuremberg stadfestet at «ingen er over loven», man er ikke uskyldig selv om man bare «fulgte ordre». (noe å tenke på for dem som fortsatt skal «kvaksinere», «kvaksinere» f.eks.)
  Vi håper og tror at dette blir fremtiden.

  Svar
 • «USA har naturligvis vært klar over dette lenge og kjemper med nebb og klør for å stanse denne utviklingen. »

  Skjønt det virker som om de vil akselerere den ?
  – Men er bekymret for at de ikke får være mobberen som styrer i skolegården lengre . ;-)

  Nrk i dag:
  ‘ USA bekymret for Indias deltakelse i russisk militærøvelse
  USA er bekymret for Indias planer om å delta i militærøvelser med Russland, det sier Det hvite hus’ pressesekretær Karine Jean-Pierre, ifølge Reuters.
  Militærøvelse skal holdes mellom 30. august og 5. september. Russland, Kina, India, Belarus, Tadsjikistan og Mongolia, er blant landene som skal delta i øvelsen.
  Over 50.000 soldater skal delta, opplyser Kreml. Vostok 2022-øvelsen går av stabelen til tross for Russlands invasjon av Ukraina’

  Svar
 • Tro om dette går etter globalistenes plan «NWO». Når USA er utarmet og knust fra innsiden.
  Er sentralbankene er klare til å ta styringen med CBDC ? Digitial Yuan tar kanskje styringen?

  George Soros: «China must lead the New World Order, creating it, owning it and supplanting the United States as the world’s economic superpower». Financial Times 10/23/2009

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan Professor Arne Burkhardt ha rett?

Angriper covid-vaksinene i noen tilfeller immunsystemet?

Forrige innlegg

Det går ikke USA/Natos vei i Ukraina.

Kommer et militærkupp i Kiev?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.