POSTED IN Norge, Terrorisme

Nå også til debatt i FN hvor også Norges rolle ble fremhevet.

North Stream sabotasjen er ennå ikke avklart.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nord Stream sabotasjen

Av Reidar Kaarbø

Dirk Pohlmann er en uavhengig undersøkende journalist og produsent av dokumentarfilmer. Han har gjort et grundig arbeid rundt sprengningen av Nord Stream som han har lagt frem for det 9474. møte i FNs sikkerhetsråd nå i september som vitne. Her presenterer han nye og ukjente bevis rundt sprengningen av Nord Stream rørledningene den 26. september 2022.

Sabotasjen skjedde på et av de største dypene i området på 75 – 80 meter. Å jobbe på slike dyp krever profesjonelle eller militære dykkere med mini-ubåt, dykkerklokker og kranutstyr til å senke ned mange tonn med eksplosiver. Historien om en seilbåt og noen dykkere fra Ukraina som de store mediene så villig publiserte, holder ikke mål her.

USA og NATO arrangerte en stor øvelse Baltop i Baltiske sjøen fra 5. til 17. juni 2022 som involverte mer enn 45 skip fra 16 land. Flere av skipene som var til stede under øvelsen kan ha bidratt med nødvendig utstyr til å senke ned og stille opp mange tonn eksplosiver. 

Seymour Hersh hevdet at eksplosivene til Nord stream ble utplassert av amerikanske marinedykkere fra Florida og detonert takket være en sonarbøye som ble utplassert av nordmennene av et norsk Poseidon P8  fly. Bøyen sendte deretter et kodet signal som trigget tidsurene på eksplosivene. Dette er en enkel og praktisk måte å gjøre det på. Hersh sine kilder skal visstnok være fra CIA. 

Dirk Pohlmann

Dirk Pohlmann hevder det var den opprinnelige meningen at Norge skulle ta seg av å fly ut sonarbøyen til området ved Bornholm, men at operasjonen ikke ble godkjent av norske myndigheter og at Norge trakk seg ut etter at sonarbøyen var kommet til Norge. I så fall måtte amerikanerne hente bøyen og frakte den tilbake til en flybase i Italia som heter «Aeroporto di Sigonella». Den ligger i kommunen Sigonella i provinsen Catania på Sicilia. 

Den 14. september fløy et amerikansk Hercules fly fra Sigonella og opp til Andenes i Nord-Norge, deretter tilbake til Sigonella via Keflavik på Island. Flybasen er hjemmebase for den amerikanske marinens 6. Marine Wing og det italienske flyvåpenet. Det er grunn til å tro at dette Herkulesflyet hentet sonarbøyen i Norge. 

Den 21. september fløy et amerikansk Poseidon P8 fly fra Sigonella til Nordholz Air Base – en flybase i Tyskland, som ligger i kommunen Nordholz i delstaten Niedersachsen helt nord-vest i Tyskland som er hjemmebase for det tyske marinens 2. Marinefliegergeschwader og har vært benyttet av NATO til ulike operasjoner.

Deretter fløy flyet i tre netter frem og tilbake over Bornholm fra 22. til 25. september, og den 26. september fløy det tilbake til Sigonella i Italia. Dette flyet kunne lett ha droppet en sonarbøye over rørledningen i området ved Bornholm.

Den 26. september klokken 02:03 (CEST), eksploderte det ved Nord Stream 2, og senere skjedde det samme ved Nord stream 1. (her har jeg hørt ulike tidspunkt for den andre sprengningen 1,5 time senere og 17 timer senere. RK.)

Ifølge Dirk Pohlmann tok et annet Poseidon P8 av fra Keflavik på Island 2 timer før den første eksplosjonen med kurs for Bornholm, det ankom Bornholm 1 time etter den første eksplosjonen. 

Nøyaktig samtidig med eksplosjonen, mens P8-flyet var sørvest for Norge, forlot et amerikansk tankfly en amerikansk base i Tyskland og møtte Poseidon P8-flyet over Polen for å tanke det opp slik at det hadde drivstoff til å kunne patruljere området ved Bornholm de neste fire timene og returnere til Keflavik etterpå.

Flyet skrudde av sin transponder kl. 03:10 UTC og skrudde den på igjen tre timer senere, fortsatt i området øst for Bornholm. Klokken 7 fløy flyet over åstedet for eksplosjonen en siste gang, deretter klatret det til 10.000 meters høyde og returnerte til Keflavik. 

Dette flyet kan ha vært norsk og kan ha blitt disponert av USA eller flydd av nordmenn. Norge har som kjent mottatt Poseidon P8 fly som man holder på å utruste og lære opp mannskap til.

Dirk Pohlmann avslutter forklaringen med å begrunne hvorfor det trolig har vært brukt sprengstoff tilsvarende 25 tonn TNT ekvivalenter, altså langt mer enn de «par hundre kilo» som enkelte hevder uten vitenskapelig begrunnelse.

(Dette er et sammendrag oversatt til norsk av Reidar Kaarbø, redaktør på www.hvamenerpartiene.com  Det anbefales å følge innleggene til Dirk Pohlmann og Jimmy Dore i sikkerhetsrådet. Videoen inneholder også den påfølgende debatten i rådet.)

Forsidebilde: Skjermdump fra FN-høringen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  7 oktober 2023 9:35

  En av de vesentligste faktorene ved denne sprengningen er at den foregikk så dypt som åtti meter når ladningene mye lettere kunne vært plassert flere steder på kun 40 meters djup. Det ville forenklet det hele. Ledningene ble sprengt i en lengde på flere hundre meter. Derfor, sammen med seismiske målinger, er det beregnet at det har blitt anvendt minst noe tilsvarende 25 tonn TNT.

  Svar
 • Hvor mange av rørledningene ble sprengt? Det var 4 rørledninger og 4 eksplosjoner. Men ble den ene rørledningen sprengt to ganger, slik at en av rørledningene fremdeles er intakt?

  Svar
  • Ifølge Google sin Bard var det 2 detonasjoner som tok 2 rør i Nord Stream 1 og ett rør i Nord Stream 2. Det andre røret i Nord Stream 2 ble skadet (uvisst hvor mye). Den første detonasjonen skjedde kl. 02:03 CET den 26. september 2022. Den andre detonasjonen skjedde kl. 19:03 CET samme dag. Denne eksplosjonen var kraftigere enn den første, og er den som er mest sannsynlig årsaken til skadene på rørledningene.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De som vil ta Russland møter noen:

En Nemesis.

Forrige innlegg

De gjorde det mot Russland i Ukraina.

Prøver USA å fremprovosere en krig mot Kina i Sørkinahavet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.