POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

Nå lyges det over en lav sko.

Russland får skylden for virkningen av vestens sanksjoner mot Russland.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke min skyld!

Noen ganger kan det være nyttig å friske på hukommelsen. For våre politikere og våre medier glemmer behendig fra den ene dagen til den andre når det passer dem politisk. De har en selektiv hukommelse og husker bare det som tjener dem. Sannheten en et stoff som kan vrenges og formes slik det passer politisk.

157 Sleeping Vitality Surrealism Surreal Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock
Foto: iStock

Jeg må si at det er egentlig skremmende for det forteller om løgnaktighet og inkompetanse som er helt utrolig. Først vedtar de å kutte all forbindelse med og all kjøp av russisk energi for å straffe Russland for krigen i Ukraina. Hensikten var å knekke Russland økonomisk og politisk.

Men så oppdager de at det motsatte skjer. Rubelen styrket seg, Russland fant nye kjøpere og krigen gikk ikke slik en forventet. Samtidig steg prisene på olje og gass som følge av tiltakene. Dette førte til økende inntekter for Russland mens egne energiutgifter økte dramatisk.

Som følge av sanksjonene innfører Russland regelen om at energiproduktenes deres bare kunne kjøpes med russisk valuta, rubler. For salg i Euro og dollars til Russland er sanksjonert av USA og EU.

Etter reiser til øst og vest for å trygle om energi fra andre produsenter oppdager disse samme lederne at alternative selgere ikke er å oppdrive, hverken i Saudi-Arabia, Algerie, Qatar eller andre land. Lille Norge har lite å bidra med for vi produserer for full kapasitet. To av verdens største oljeeksportører, Venezuela og Iran, har USA allerede sanksjonert.

Gradvis utover våren og sommeren oppdager de vestligere lederne at sanksjonene ikke rammer Russland slik de hadde tenkt, men motsatt rammer sanksjonene dem sjøl. Nå får pipen en annen lyd:

Russland driver en energikrig mot oss.

Hvor dumme tror de folk er. Mange er riktignok hjernevasket av de store mediene og løgnene fra den vestlige propagandaen, men det må da finnes en grense for løgner og omskriving av det som har skjedd. Det var det motsatte som skjedde. Det var vesten som skulle bruke energi-boikotten av Russland for å svekke russisk økonomi.

Vi refererer her fra Biden tale tidlig i mars i år som de europeiske lederne høylytt sluttet seg til:

I dag vil president Biden signere en Executive Order (E.O.) for å forby import av russisk olje, flytende naturgass og kull til USA – en betydelig handling med bred topartistøtte som ytterligere vil frata president Putin de økonomiske ressursene han bruker å fortsette sin håpløse krig han har iverksatt.

USA tok denne avgjørelsen i nært samråd med våre allierte og partnere rundt om i verden, samt medlemmer av kongressen fra begge parter. USA er i stand til å ta dette skrittet på grunn av vår sterke innenlandske energiinfrastruktur, og vi erkjenner at ikke alle våre allierte og partnere er i stand til å slutte seg til oss. Men vi er forent med våre allierte og partnere i å samarbeide for å redusere vår kollektive avhengighet av russisk energi og holde presset økende på Putin, samtidig som vi tar aktive skritt for å begrense innvirkningen på globale energimarkeder og beskytte våre egne økonomier.

Joe Biden - Wikipedia
Kan vi stole på slike folk?

Nå fremgår det av det Biden her sier at det er USA med støtte fra bl.a. EU med Norge på slep som har iverksatt sanksjoner av russisk energi. Det er ikke Russland som har sanksjonert energi til vesten.

Men når konsekvensene av denne hodeløse politikken kommer løper alle fra sitt politiske ansvar, fra det de har vedtatt og støttet. Det gjelder både både medier og politikere. Syndebukken for energi-problemene er nå Russland.

Ansvaret for sin egen politikk vil de hverken innrømme eller ta. Løsningen er å la befolkningen fryse og skylde på Russland. Slike medier og politikere er det vi holder oss med. Og det finnes nesten ikke alternative stemmer. I Norge som i alle andre land har det vært bred enighet om denne politikken.

Det vi risikerer er et voldsomt opprør mot myndighetene, men uten en politisk organiserende kraft til å gi opprøret retning. Vil f.eks. Labour i Storbritannia føre en annen politikk? Vil Høyre føre en annen politikk i Norge enn DNA/SP-regjeringen?

Vesten står overfor en stor politisk krise.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Siegfried Poepperl

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • «Slike medier og politikere er det vi holder oss med.»

  Det begynner å bli fullt nå.
  – Ikke med nødvendig energi; den har ‘våre’ politikere solgt.
  – Men med idioti.

  ‘– Eg trur at ein del kommunar som eig kraftselskap ikkje fullt ut forstår kompleksiteten og risikoen i dei finansielle marknadene som selskapa deira no opptrer i.’ ;-)
  https://www.nrk.no/vestland/kraftselskapa-taper-milliardar-pa-avtaler-som-blir-verre-av-hog-straumpris-1.16088177

  Hvem stikker av med velferden, eventuelt pengene/de enorme summene, fra økte strømpriser, – og dermed økte priser på alt av produksjon, varehåndtering og lager?
  ( Som så kalles inflasjon, – som økte renter visstnok skal dempe. ) ;-)

  ( For det samme kan dessverre sies om de økte rentene som nå stjeles fra innbyggerne, i et pengesystem som hverken politikere eller penge-økonomer forstår. Bortsett fra lært pensum, papegøyeri.
  – Og folk flest, ikke heller SKAL forstå , -og avsløre..)

  Svar
 • Det blir opprör ja.Vi får håpe at lederne for oppröret ikke består av grums fra hverken gammelkommunister eller gammelnazister eller turbokapitalister,vi får håpe at det ikke er folkeforförere men folkeförere som skal lede oss,folkeförere som har forstått at de representer befolkningen og ikke deler av befolkningen.
  At det ikke er OSS og DEM,men VI.

  Svar
 • Det blir en kald vinter i år.
  Muligens blir den mye kaldere for «aristokratiet» enn for folket for å si det på den måten.
  Folket har begynt å spisse staurene og tørke støvet av høygaflene. I Tsjekkia har «aristokratiet» fått tidsfrist til 25.09. for å gå av, mange land kommer til å følge etter, de som ikke vil avgå kan fort bli hengende i lyktestolpene rundt omkring. Folket tar makten tilbake, håpet er at de ikke tillater «et snev» av det gamle «aristokratiet» å bli sittende, det må «luftes» både på loft og i kjeller i byråkratiet også, det holder ikke med å bare kaste regjeringene, de globalistiske følgere må også vekk.
  De skyldige i «krisene» må dømmes etter Nuremberg lovene, hvor skyldig i landsvik og forbrytelser mot menneskeheten medfører dødstraff.
  Vi har mange slike «Quislinger» her i Norge også, og de må dømmes hardt for det de har vært med på i en domstol av og med «vanlige» folk.

  Svar
 • Det som forundrer meg mest, er at alle ser ut til å ha glemt gassledningen Nord Stream 2, inklusive frie medier som Derimot og Steigan.

  Nord Stream 2 ble ferdig til bruk i fjor, men Tyskland bestemte (etter sterkt press fra USA) å ikke ta forsyningslinja i bruk. Jeg har ikke sett at Russland noengang har protestert på å levere gass til Tyskland og EU gjennom Nord Stream 2.

  Det ligger altså en ubrukt gassledning parallelt med Nord Stream 1.

  Hvorfor har alle glemt Nord Stream 2?

  Svar
  • Alle har ikke glemt Newsman,men som alltid forsöker «noen» å villede,da er det greit å ha en lögnaktig propagandamaskin til å hjernevaske folk til å se en annen vei.Dette «BULLHORNET»altså propaganda maskinen blir nå demontert.
   CNN,lögnerteatrets nr 1 blir nå demontert,en ny leder,Lischt tror jeg renser ut papegöyene,en for en.
   Han har i sin inntredelsestale til de ansatte sagt noe sånt som.CNN skal väre et nyhetsorgan som skal tillate alle sider i en sak få utrykke seg,jeg vil bringe fler republikanere,s syn inn i våre reportasjer,vi skal ikke ensidig dekke det som hender.
   Og for de som fölger med på det som skjer over dammen,slakterkniven er i bruk,det blir ryddet opp i CNN nå.Flere og flere BULLHORN står for tur.
   Forresten,grasrota i BLM saksöker nå sine ledere for ökonomisk svindel,skal vi tro det brenner i rompa på SOROS nå ?.
   Ja sånt no leser vi ikke i afenposten og vg,men kanskje ganske snart.

   Svar
  • Dette er virkelig tull. Vi har ikke skrevet om annet her på derimot.no i lang tid.

   Svar
 • En annen sak som kanskje ikke NL og redaksjonen setter pris på,hva vet jeg,de tilhörer jo trygghetsskolen.
  Den nordiske kongen Jacob Wallenberg og hans vd herr jacke sier nå at vannkraften (arvesölvet) er ulönnsomt og at sveriges sjölkonstruerte energikrise må kastes på sjöen,Walle Og Jacke ber poltikerne snarest mulig etter valget å gjöre klart for kjernekraftanlegg,da sier Walle kan vi ha oppe å gå et energisystem som sikrer billig kraft til alle.(iallefall om folket eier og kontrollerer).Det sier ikke Walle noe om.

  Svar
 • ‘Pessimistene fikk rett. Russernes planlagte vedlikehold av Nord Stream 1 tok ikke som lovet slutt lørdag. Gjenåpningen er utsatt på ubestemt tid. Få i den frie verden kjøper den slappe forklaringen. ‘
  e24.no/olje-og-energi/i/q1p3po/en-varslet-kalddusj

  Hvilke forklaring? Det var jo vesten/USA som IKKE ville ha gassrørledning fra Russland. Og HVIS de ville kjøpe så var det med valuta de kunne stjele/holde tilbake.
  Det er så trist, all den dobbeltmoralske propagandaen vi blir foret med i (norsk ) media.
  Heldigvis har vi nettaviser som kan gi oss informasjon. Spesielt derimot. no
  Jeg tenker på hva slags ‘informasjon’ vestens innbyggere måtte ta til takke med under 2. verdenskrig. Og som la føringer for historien(e) om den krigen i 80 år etterpå.
  Vi har vokst opp med løgn og løgnere. Hva gjør ikke det med oss!
  Det er så trist.

  Svar
 • Dette er tull skriver Knut Lindtne,men innlegget er ikke å finne der det burde finnes,bare som ett slags innspill som som svever i luften.
  Knut,du med in yrkesmessige bakgrunn burde väre glad for kritiske spörsmål eller rene påstander,det er jo slike spörsmål du skal hjelpe til med å granske,finne ut av og da også kanskje som et ekstra pluss,läre noe selv.
  Jeg lurer på så mye,nå lurer jeg på!.Hva skyldes det at 3 av våre alternative medier,Politikus,Derimot og Steigan alle har rötter i venstresiden ?.Og ikke bare det,rötttene er dypt festet i AKP,NKP og Marxist leninismen,ja jeg bare spör ?.Det kan jo väre en tilfeldighet,men bare disse som driver disse alternative kan gi svar på det,om de fortsatt sitter fast i sin fortid eller om de har foretatt en slags renselse.
  Grunnen til at jeg lurer på det er at det kommer til å komme et folkeopprör,gamle ledere skal skiftes ut og nye ledere skal velges.Da er det viktig,synes jeg at vi velger nye «koster»uten rötter i fortiden.
  Jeg tenker jo med litt gru,på de som ville ha väpna revolusjon da,hvem var nå det igjen ?.
  Vi må komme ut av denne gruppetenkningen,vi må gjöre oss opp en mening basert på egne erfaringer,observasjoner og kunnskap og vi må spörre ,spörre ,spörre.
  Så du får ha meg unnskyldt Knut Lindtner,jeg kommer til å fortsette å gå mot strömmen,om noen synes det er ubehagelig,SO BE IT.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye tall fra England:

Når dreper Lockdown-tiltakene flere enn covid.

Forrige innlegg

Hvis Strømprisen stjeler 10% av inntekten.

Da fungerer den som en ekstraskatt, ikke som et velferdstiltak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.