POSTED IN Kjønn, Norge

Nå kommer kjønnskvotering inn i styrene

Hva med et kjapt kjønnsskifte, på papiret?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Kåre Karoline (pseudonym)

Nylig kom nyheten om at regjeringen, NHO og LO er enige om en ny regel som sier at det fra 2024 må være minst 40 prosent av hvert kjønn i styrer i mellomstore og store bedrifter.

Ordningen skal utvides de nærmeste årene til å inkludere langt flere bedrifter, også de som ikke er så store som de som blitt omfavnet av den nye regelen som trer i kraft neste år.

Dette kan selvsagt bety noen praktiske problemer for de litt mindre bedriftene, de som ikke holder seg med styregrossister, men derimot har styremedlemmer som er med der i kraft av kompetansen, uavhengig av kjønnet.

Ett problem er det med matematikken: Regelen krever minst 40 prosent av hvert kjønn. Og det betyr at det er kroken på døra for styrer med 3 styremedlemmer. Dermed må bedriftene finne flere mennesker til å sitte i styrene. Dette vil ikke være noe problem fra starten av, for da gjelder regelen kun for store og mellomstore bedrifter. Men det ligger i kortene at med tid og stunder så vil også mindre bedrifter måtte følge disse nye reglene.

Det kan selvsagt by på problemer, men er man villig til å ta i bruk andre lover som de norske politikerne har laget, så kan løsningen være enkel. Det er bare å skifte kjønn – på papiret. Og hvem vet, kanskje det blir akseptabelt å føle seg som flere personer i en og samme kropp? Det bør faktisk bli den nye kampsaken til alfabet-organisasjonen LGBTQ$+++. Tenk så mange nye kjønnsidentiteter man kan ha da…

Det har de senere år vært mulig å søke om å skifte det som kalles for «juridisk kjønn» selv om man ikke legger seg under kniven. Prosessen er tydeligvis enkel, ifølge informasjon på internett. Man trenger kun å søke Skatteeten om å skifte kjønn, på papiret. Og når søknaden er innvilget så for de heldige søkere ett nytt personnummer, som signaliser det nye kjønnet man har valgt seg. (Foreløpig bare 2 alternativer, men flere valg bør komme)

Med den nye kjønnsstatusen på plass så kan man fortsette i styret i for eksempel familiebedriften lokalisert i bibelbeltet, eller i den lokale møbelfabrikken plassert i «distriktene».

Dermed er i alle fall noen problemer som våre politikere er så ivrige i å gi oss, med ett redusert til noen runder med byråkrati.

Selvsagt så kan ikke politikere klage om noen vil bruke dette smutthullet, for om politikere skulle gjøre det, så vil de selvsagt rive ned hele grunnlaget for ordningen med å skifte kjønn på papiret.

Transbevegelsen kan selvsagt heller ikke klage, uten å ødelegge sin egen sak, for er det en ting vi vet de har sagt til oss andre, så det at vi kan ikke – og skal ikke – stille spørsmål ved hvordan noen velger å identifisere seg selv. – Med støtte fra likestillingsminister Anette Trettebergstuen som nylig annonserte at hun vil ha forbud mot konverteringsterapi. – Som betyr at det skal bli forbudt å snakke noen til «fornuft» om noen sier at de føler seg sånn eller slik.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • I små bedrifter kan alle i den lille staben identifisere seg som NON-BINARY, hverken mann eller kvinne, eller både mann og kvinne, kanskje, så påberoper de seg å være et separat kjønn, intetkjønn, 50/50 mann og kvinne hele gjengen, bedre likestilling får du ikke, problem løst.

  Svar
  • Ja, både små og store, og så kan man tisse overalt og alle departementer gleder seg

   Svar
   • Gud, no sporer det av, men president Obama som jo er født i Kenya har ein «first lady» som blir kalla Big Mike, giid, Michelle er tranny! Alle skal med, også i dei beste familier. Slik vil vi også bli.

 • Ja, det mangler ikke på lettvinte løsninger – men selv om dette er løsninger som sikkert kan være aktuelle for skribenten å benytte, er det grunn til å tro at seriøse mennesker ikke engang vil tenke tanken. En litt morsomt og veldig useriøst artikkel, som forståelig nok ikke er undertegnet med rett navn.
  mvh Jonas (pseudonym)

  Svar
  • En slik lettbeint idiotisk «lov» som «Stuen på Tretteberget» her har kommet med fortjener faktisk ikke annet enn en lettbeint humoristisk «vri» på en kommentar/artikkel.
   Dette evindelige maset om at kvinner må tvinges/kvoteres inn overalt, FORDI DE DET GJELDER IKKE NÅR OPP PÅ EGEN HÅND, gjør at flere og flere snur ryggen til «likestillingen», slik flere og flere snur ryggen til P(edo)ride «parader» og galskap.

   Svar
 • stayfreee_
  21 juni 2023 16:16

  Husk at målet for de som har satt i gang hysteriet, er oppløsning av kjønnsbegrepet. Om et mannlig styremedlem velger å omdefinere seg til kvinne vil dette være i tråd med woke-elitens målsetting. Om de biologiske kvinnene og politikerne da blir sinte, spiller ingen rolle. For den som troner høyest i det nye hierarkiet, er den som endrer kjønnet sitt. De er de mest «sårbare», og ingen kan stå imot disse. Da kommer mobben til unnsetning. Når dette får «virke» en stund, vil hele systemet kollapse, og ingen vil lenger kunne anses som sårbar, fordi det går «inflasjon» i sårbarhetsbegrepet.

  Svar
  • «målet for de som har satt i gang hysteriet, er oppløsning av kjønnsbegrepet»
   Nei det er det ikke, målet er at HELE folket skal være representert, ikke bare halve. Kvinner har et verdisett som kan tilføre samfunn og næringsliv viktige impulser. Det du skriver er både feil og ganske sykt.

   Svar
   • stayfreee_
    22 juni 2023 10:51

    Du får nesten slutte å tillegge meg meninger jeg ikke har. Hvis intensjonen er at alle skal ha like rettigheter er vi fullstendig enige i det, men vi er nok uenige om måten dette bør gjøres på. Woke-teori er ikke noe nytt, det er forsøkt i , så langt vi vet, 5000 år, og det ender i katastrofe hver gang. De fleste oppegående mennesker begynner å se konturene av dette nå.
    Kvotering av såkalte sårbare grupper, og oppløsning av kjønnsbegrepet tjener ingen andre, enn de som ønsker at et samfunn skal kollapse, grunnet bla at kompetanse og kunnskap vil prioriteres bort til fordel for kjønn, og at det kort og godt vil gå «inflasjon» i sårbare grupper, som til slutt vil ende med at de sterkeste og de som skriker høyest vil bli prioritert, og det vil definitivt ikke bli kvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Moon of Alabama:

Kaster USA nå inn håndkleet?

Forrige innlegg

Palestina-konflikten:

Tennes kruttønna nå?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.