POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Nå en mangler prinsipper:

Høyre vil forby kinesiske droner, men ikke USAs drapsmaskiner.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette kan være et skjult forsøk på å bryte med prinsippet om fri konkurranse som partiet Høyre alltid har væt tilhengere av. Det blir påfallende når det brukes med en politisk begrunnelse.

Droner kan brukes til mye slik også fly og andre tekniske innretninger kan. Det er ikke dronene som er problemet, men hvordan de brukes. En kan ikke begrunne å nekte bruken av øks fordi den kan brukes til å drepe med.

Noen droner er bygget som ubemannete drapsmaskiner medbringende missiler til å drepe med. Jeg går ut fra at det ikke er slike droner det er snakk om. Der er USA ledende. De har gjennomført et utenomrettslig drapsprogram i en rekke land med slik droner helt fra fredsprisvinneren Obamas presidentperiode. Med disse drapsmaskinene er tusentall mennesker drept fra luften. I prinsipper var alle uskyldige fordi ingen var stilt for retten eller dømt. Men selv om en godtar retten til å drepe «terrorister» uten lov og dom er de fleste (80-90%) som USA har dronedrept uskyldige kvinner og barn.

Drones will soon decide who to kill
Det er ikke slike drapsdroner det er snakk om. Våpenet (missilet) henger under vingene. Tusenvis uskyldige er drept med denne maskinen.

Men USA taper nå i fri konkurranse også når det gjelder mindre droner til sivilt bruk. Derfor får fremmes slike meningsløse begrunnelser for å nekte innkjøp av kinesisk produsert utstyr. I lengden blir dette dyrt for Norge på mange måter. Det kan jo hende at kineserne setter oss i den politisk/økonomiske «fryseboksen» enda en gang. Slik de gjorde da vi nominerte en kineser som ikke arbeid for fred, men for mer kapitalisme, til fredsprisvinner.

Da måtte utenriksminister Børge Brende bøye kne for kineserne for at norsk næringsliv skulle slippe til i Kina hvor de hadde vært utestengt siden den fredsprisen.

Knut Lindtner
Redaktør

Høyre ber politiet droppe kinesiske droner


Høyre har – etter påtrykk fra fremmede stater – bedt regjeringen stoppe anbudsprosessen for kjøp av droner slik at kinesiske droner kan ekskluderes fra prosessen. Årsaken til at dronene utgjør en «sikkerhetsrisiko» er at kineserne skal ha brukt droner i overvåking av kinesiske uigurer, ifølge BBC. Bakgrunnen for kravet fra Høyre er et brev som Uighurkomiteen, Hongkongkomiteen og Tibetkomiteen har sendt medlemmene av justiskomiteen på Stortinget.

____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
____________________________________________________________________________

Derimot mener Høyre og Arbeiderpartiet at det er helt greit å kjøpe amerikanske droner og jagerfly til tross for USAs ulovlige kriger mot Afghanistan, Irak, Libya og Syria, for ikke å snakke om USAs bruk av store droner til utenomrettslige henrettelser av folk i mange land. Vi gratulerer !

Forsidebilde: Alessio Soggetti

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    8 januar 2022 10:17

    At Høgre er USA-underdanig er ikkje noko nytt, og det er tydeleg at USA si innblanding er effektiv. Full panikk i justisdepartementet når norsk politi har våga å tenkja på å handla kinesiske varer. At kinesiske varer er betre og rimelegare enn amerikanske, er underordna. Det sentrale er at norske styresmakter skal logra for USA, som vanleg. Der syner norske politikarar verdsklasse. Ynkeleg. Kan nokon snart stå fram og be USA dra labbane sine vekk frå Noreg? På tide å ta nasjonal kontroll over etterretninga? Kasta ut amerikanske ambassadefolk på grunn av innblanding i norske tilhøve?

    Svar
  • Nå får USA plassert en lydig og lojal agent som sentralbanksjef i Norge, og det passer godt nå når gjelden nærmer seg 30 billioner dollar og aksjekursene peker mot den største boblen noensinne. Da er det godt å ha en sentralbanksjef som kan bidra med pensjonsfondet vårt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva er årsaken?

Nå har vi også økende overdødelighet i Norge.

Forrige innlegg

En regel for dere.

En helt annen for meg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.