POSTED IN EU, Sanksjoner

Nå bærer det utfor bakke med EU.

De må velge mellom sanksjoner eller økonomisk krise.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ordtak er gode å ha for de beskriver meget kort og treffende ting vi opplever. Dette ordtaket passer på EUs sanksjonspolitikk:

«Opp som en hjort og ned som en lort!»

Ursula von der Leyen sin bortforklaring under trenger ingen kommentar. Det forteller sitt om det nivået EUs øverste leder befinner seg på.

Vi må bare føye til at EU er en del av verdensmarkedet hvor vi har en «fri prisdannelse» bestemt av tilbud og etterspørsel. Nå er etterspørselen større enn tilbudet – derfor stiger prisene enten EU kjøper oljen fra Russland eller fra et annet land. En av årsakene til de økende prisene på olje kan EU takke seg sjøl for. De har fulgt USAs sanksjonspolitikk overfor Venezuela og Iran, to av verdens største oljeprodusenter. Dermed har de bidratt til prisstigningen på oljen.

En kan ikke ha et kronisk energiunderskudd (EU) og samtidig sanksjonere den viktigste energileverandøren. Det er en så enkel logikk at alle skjønner det, men altså ikke EUs øverste leder.

Knut Lindtner
Redaktør

EU-enhet om Russland-sanksjoner «smuldrer»

Den tyske økonomiministeren advarer mot fallende «enighet» i EU ettersom blokken sliter med å forenes om oljeembargo mot Russland.

Robert Habeck – Wikipedia
Robert Habeck er en tysk forfatter og politiker. Han ble 8. mai 2021 utnevnt som Tysklands næringsminister og visekansler i Olaf Scholz’ regjering. Habeck var fra 2012 til 2017 stedfortredende ministerpresident og landbruksminister og videre til 2018 i tillegg digitaliseringsminister i Schleswig-Holstein. Wikipedia

Samholdet EU viste etter at Russland startet sin offensiv i Ukraina begynner å «smuldre», sa den tyske økonomiministeren Robert Habeck søndag. Advarselen kommer i forkant av EUs toppmøte for å diskutere en ny sanksjonspakke mot Moskva og en mulig oljeboikott.

«Etter Russlands angrep på Ukraina så vi hva som kan skje når Europa står samlet. Med tanke på toppmøtet i morgen får vi håpe det fortsetter slik. Men det begynner allerede å gå mer og mer mer i oppløsning, sa Habeck på en pressekonferanse.

EU har kjempet for å bli enige om å innføre oljeembargoen mot Russland, med flere medlemsland som gir uttrykk for bekymring for at det vil bli ødeleggende for deres økonomier. Ungarn, som mottar mesteparten av sin olje fra Russland, har vært den mest fremtredende motstanderen av embargoen og har sammenlignet den potensielle effekten av et fullstendig forbud med «en atombombe». Tilsvarende bekymringer over embargoen har kommet fra andre innenlands-nasjoner som Tsjekkia og Slovakia.

Tidligere denne uken ga EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en forklaring på hvorfor EU fortsatt fortsetter å kjøpe russisk olje.

«Hvis vi fullstendig, umiddelbart, per i dag kuttet den [russiske] oljen, kan [Russlands president Vladimir] Putin kanskje selge oljen som han ikke selger til EU til verdensmarkedet, hvor prisene vil øke og selge den for mer – og det ville fylle pengekistene hans til videre krig,” sa von der Leyen i et intervju med MSNBC.

EU-diplomatene har angivelig forsøkt å få til en kompromissløsning på de fastlåste posisjonene vedrørende sanksjonene, og igangsatte embargoen med å forby leveranser av russisk olje til sjøs, samtidig som de fritok rørledninger fra de potensielle restriksjonene. Forsøket har imidlertid tilsynelatende mislyktes, og EU-landene må nå prøve å bli enige om restriksjonene under toppmøtet som er planlagt mandag og tirsdag.

EU har innført flere sanksjonspakker mot Russland etter at det startet en storstilt offensiv mot Ukraina i slutten av februar.

Bearbeidet og forkortet av redaksjonen

Forsidebilde:

Martina Georgieva Bulgaria

https://www.rt.com/news/556307-eu-unity-russia-sanctions/



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 394 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

  • EU og NATO er snart ferdig.Jens Stoltenberg har nylig sagt at om Sverige vil inn i NATO,da må de gi store innrömmelser til Tyrkia,da tyrkia for NATO er viktig.
    Det var vel for en uke eller to siden at Jens sa at Sverige og Finland ville bli Natomedlemmer innen kort tid.

    Svar
    • «..da Tyrkia for NATO er viktig.»

      Ja, for Svartehavet, og Bosporosstredet, er viktig for Russlands forsvarsevne/muligheter.
      Og dermed viktig for ‘ forsvars’- alliansen Nato.

      Svar
  • «Ether witch way you loose». På tide for EU «eliten» å innse at det er på tide å bli voksne? Verden har dratt i fra deres barnedrømmer om å være «konger» og «prinsesser» og etterlatt dem i deres (selvskapte) kaos.
    NWO er dødt, det blir bare tydeligere og tydeligere for de fleste, når skal disse «barna» selv oppdage det?
    Hvis de ikke snart tar en realitets-sjekk av verdens forhold, kan det siste de gjør bli å angre på at de ikke gjorde det, og endret «politikk» til å sette befolkningen(e) først.

    Svar
  • De satser både og.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Verden er større enn Nato-området:

WHO tvunget til en ydmykende retrett.

Previous Post

Kanskje Bill Gates ikke får solgt vaksiner som han nå innrømmer er ineffektive.

Når matmangelen kommer vil han tjene enda mer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.