POSTED IN Krig-fred, Norge, Virkelighetsforståelse

Spartakus:

Krigsbevegelsen hacker hjernen din.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det pågår et systematisk og energisk råkjør fra krigsbevegelsen for å hacke hjernen din. Målet er at du skal anerkjenne krig som eneste løsning, akseptere hemningsløs militær opprustning og omfavne atomvåpenalliansen NATO som din frelser.

Aldri tidligere har befolkningen i vestlige land vært utsatt for en så massiv propagandakampanje fra det militær-industrielle-media-komplekset som i disse dager. Når Ukraina-krigen først er i gang kreves unison tilslutning til en politikk som forlenger og utvider den, kanskje rett inn i en 3. verdenskrig. Alternativer blir ikke presentert. Våpenhvile, forhandlinger og kompromisser er ikke aktuell politikk.

Det finnes visse paralleller til da den nyliberale markedsøkonomien ble gjeldende ortodoksi. Naomi Klein viste hvordan tilhengerne av fri markedsøkonomi utnyttet dramatiske hendelser for å innføre irreversible reformer. Når befolkningen var i sjokk, og en tilstand av usikkerhet og forvirring bredte seg, kunne radikal politikk gjennomføres raskt, uten særlig motstand. Fenomenet kalles sjokkdoktrinen.

Sjokkeffekten av Ukraina-krigen

Nå brukes sjokkeffekten av krigen i Ukraina til å flytte politiske fjell.  Ukraina er det krigsbevegelsen trengte for å gjennomføre det som tidligere var politisk umulig. Sverige og Finland kan hasteinnmeldes i NATO. Alle regjeringer kappes om å øke militærbudsjettene, mens opposisjonen applauderer eller overbyr. Tidligere NATO-kritiske partier snur kappa etter vinden, forbud mot våpensendinger til krigssoner oppheves. USA befester sitt militære grep om Europa ved å utplassere stadig flere soldater, mens amerikanske militærbaser på norsk jord fremstilles som et fredsskapende tiltak.

_______________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
_______________________________________________________

Ved hjelp av en massiv pro-krig nyhets- og kommentarstrøm fra NATO-mediene har krigsbevegelsen tatt kontroll over sinnene. Opinionen manipuleres til å tro at stadig flere og tyngre våpen er den beste hjelp krigsofre kan gis. Å sende våpen til Ukraina fremstilles som å være imot krigen. Det hersker en bisarr oppfatning av at å ofre et uendelig antall ukrainske liv er heltemodig og nødvendig. De er alle imot krigen sier de, og fortsetter å støtte den aktivt.

Leo Tolstoy - Wikipedia
Er du en talsperson for Russland hvis du liker å lese Leo Tolstoy, f.eks. boka «Krig og fred».

De få som står opp mot denne krigspropagandaen stemples raskt som talspersoner for Russland, og vi advares mot at vi for all del ikke må la oss lure. Som kjent har hverken USA, NATO eller seriøse vestlige medier noensinne kommet med annet enn faktabasert, sann informasjon når de omtaler kriger de dessverre var nødt til å engasjer seg i, på vegne av oss alle. Her er det nok å nevne Afghanistan, Irak og Libya. Våre politikere snakker alltid sant, og er alle sammen i besittelse av en eksemplarisk moral, derfor skal vi stole på dem. Alle er de imot krig, også i de tilfellene de tvinges til å gå til krig. Dette kan våre egne medier daglig bekrefte.

Krigsbevegelsens løsning er alltid … krigKrigsbevegelsen kontrollerer USAs regjering, derfor er løsningen derfra alltid krig og enda mer krig. Utenriksminister Anthony Blinken har selv jobbet som lobbyist for våpenindustrien, mens forsvarsminister Lloyd Austin er hentet direkte fra styrerommet til Raytheon Technologies, verdens nest største våpenprodusent. Lloyd Austin er pensjonert general og har tjenestegjort både i Irak og Afghanistan, to katastrofale kriger drevet frem av USA, og med hundretusenvis av døde, millioner av flyktninger og to tapte tiår for irakere og afghanere som resultat. Lloyd Austin kan dette med krig.

Kongressen har vedtatt historiens største «forsvarsbudsjett», men det er ikke nok. Våpenlobbyen mingler med politikerne i Washington, og aksjekursene til Lockheed Martin og Raytheon peker mot himmelen.  Derfor foreslår Joe Biden stadig ekstraordinære midler til våpenforsendelser til Ukraina. Våpenpakker til en verdi som er dobbelt så stor som USAs årlig kostnader for aktiv krigføring i Afghanistan, er oversendt Kongressen til godkjenning. Går Bidens siste forslag gjennom har USA allerede brukt 47 milliarder dollar på Ukraina-krigen. Til sammenlikning var Russlands samlede forsvarsbudsjett i 2021 på 65 milliarder dollar.

Her skal det kriges, ikke letes etter fredsløsninger.

Nå forteller forsvarsminister Austin og utenriksminister Blinken oss at Ukraina kan vinne krigen. Det gjelder bare å gi ukrainerne det riktige utstyret, utstyr som den amerikanske våpenindustrien heldigvis kan levere. Da er det ingen grunn til å snakke om våpenhvile og forhandlinger, løsningen er militær.

Ikke glem da at krigsbevegelsen tidligere har vist at de kan holde kriger gående i tiår uten å være i nærheten av å seire militært, samtidig som krigslojale medier forteller oss hvor strålende krigen går. Afghanistan viste som kjent at det er all grunn til å mistro amerikansk krigspropaganda og affilierte NATO-medier på dette punktet.

Krigen kunne vært unngåttDet er ikke god tone å påpeke at krigen lett kunne vært unngått. Likevel må det gjentas; denne krigen kunne med letthet ha vært unngått hvis USA/NATO hadde vist et minstemål av politisk klokskap. Dette er det politisk haram å påpeke i dag, derfor bør det sies en tredje gang i samme avsnitt: Ukraina-krigen kunne enkelt ha vært unngått, men USA/NATO har valgt å ofre ukrainerne, for å svekke Russland.

Nå sies det rett ut av amerikanerne selv at Ukraina-krigen også er USAs krig. Dermed er det ikke lenger mulig å benekte at Ukraina er slagmark for en stedfortrederkrig mellom Russland og USA/NATO. I dette geopolitiske maktspillet er det helt klart sterke krefter som ser seg tjent med at krigen trekker i langdrag.

Hva er det beste for Ukraina?En krig mellom to stater som føres til siste slutt vil opphøre når en av statene er beseiret. Det vil ikke skje her. For det første fordi Russland ikke kan tillate seg å tape krigen, og for det andre fordi Ukraina ikke kriger alene. USA, NATO og EU vil forsyne ukrainerne med våpen, kanskje helt til det ikke er flere ukrainere igjen til å bruke våpnene.

Derfor er det riktig å spørre hvor mange ukrainske liv krigsentusiastene vil ofre for å påføre Russland mest mulig smerte? Vil de holde det gående helt til Russlands lederskap ser krigen som en eksistensiell trussel og tar i bruk atomvåpen? Alle politikere som i denne konkrete situasjonen stemmer for stadig flere og tyngre våpen til Ukraina støtter en endeløs krig, som i verste fall leder oss inn i en katastrofal siste verdenskrig.

De som er modige nok til å snakke høyt om våpenhvile, forhandlinger og kompromisser er det ukrainske folkets virkelige venner. Den eneste utgang på krigen som det er riktig å kjempe for er en fremforhandlet fredsløsning.

Forsidebilde: Gaspar Uhas

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Alternativer blir ikke presentert. Våpenhvile, forhandlinger og kompromisser er ikke aktuell politikk.»

  Ikke nå. Ikke i 1939.
  Ikke med Irak eller Libya.
  Noen VIL krig. Noen VIL (prøve å) stoppe en sterk handelmotstander og de som prøver å utfordre bakmennene som har valutakontrollen w.w.
  For : ‘ De som kontrollerer det penge- økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt.’

  Svar
  • Norges regjering som er så hjertegode og omtenksomme sender våpen til ukraina,for å «hjelpe det ukrainske folk med å bedrive selvmord på seg selv,samtidig skal de åpne grensene for skadde ukrainske soldater slik at ,om de har de rette tatoveringer,skal hjelpes på bena,klare til neste oppdrag..
   Dette siste er fritt etter asbjörnsen og moe.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 mai 2022 20:27

  Den svenske sosialdemokratiske statsministeren kunne like gjerne ha vore opprustingsminister. Ho ser optimistisk på rekordopprusting i Europa:

  «Sverige ser muligheter når EU skal ruste opp
  – Hele denne opprustningen er naturligvis en stor mulighet for svensk forsvarsindustri. Vi har jo noen bra greier. Kostnadseffektive også, sa hun på et pressemøte etter EU-toppmøtet i Brussel.» (Nettavisen 31.05.)

  Den som vil ha krig, førebur seg på krig.

  Svar
  • Og Norges regjeringsparti dilter foran:

   ‘Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   ‘ Norge deltar i operasjoner i blant annet Afghanistan, Irak, Litauen, Mali og Elfenbenskysten .’
   ..men vi må likevel trappe opp innsatsen ute, sier Huitfeldt.
   …. .. ta mer ansvar i Irak. ‘ 😉
   nrk.no/urix/ap_-norge-ma-sende-flere-soldater-til-utenlandsoppdrag-1.15223309

   Men bare vi følger lovene & reglene, vi lager, er vel det meste greit. 😉

   ‘ … i det store og hele ;- ) fulgte lover og regler da Norge besluttet å sette inn bombefly i konflikten.
   ….slapp de 588 bomber over Libya. ‘
   dagbladet.no/nyheter/krever-at-stoltenberg-moter-i-stortinget–en-katastrofe/70703892

   Svar
 • Swedengate er en internasjonal kampanje som miskrediterer svensker,Omni som er Schibsteds nye satsning tar saken på alvor og flere politikere uttaler seg om hva som kanskje er årsakene.

  Svar
 • Sjefen for Ukrainas menneskelige rettigheter har fått sparken.Hun og hennes kontor har spredd falske påstander om Russiske overgrep,voldtekter og barnemishandlinger og drap.
  Disse falske påstandene har den vestlige presse med glede og entusiasme gjentatt og gjentatt.Faktasjekking er visst noe dritt,det er bedre for pressen å dyrke lögnen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden er større enn Nato-området:

WHO tvunget til en ydmykende retrett.

Forrige innlegg

Kanskje Bill Gates ikke får solgt vaksiner som han nå innrømmer er ineffektive.

Når matmangelen kommer vil han tjene enda mer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.