POSTED IN USA

Motstanden til pengebruk i Ukraina vokser i USA.

Stadig flere forstår at Ukrainakrigen er en tapt sak.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi mener at det er USA som står bak denne krigen som er fremprovosert med ulike midler. Når våre medier hele tiden understreker at den er uprovosert betyr det faktisk det motsatte. Krigen var fremprovoser og skulle utløse sanksjoner og økonomisk og politisk kollaps i Russland. Det var USAs plan. Det er det motsatte som skjer.

En rekke europeiske land står overfor store politiske utfordringer, ikke minst Tyskland. De har malt seg inn i hjørne etter press fra Biden-regjeringen og kommer seg ikke ut av det uten stor økonomisk og politisk tilgrising. Meningsmålingene i Tyskland sier sitt om det.

Men også i USA vokser motstanden mot å bruke mer penger i Ukraina. Beløpet som er brukt er allerede enormt. I praksis er det særlig USA som nå driver både krigen og den ukrainske staten. Ukraina ofrer ungdommene sine.

Men realitetene på bakken melder seg nå gradvis for mange i USA og I EU og kanskje i Norge også. Det er mange som synes det er meningsløst å bruke penger på en tapt sak.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden ber kongressen om nok 24 milliarder dollar til bruk i Ukraina-krigen.

Det Hvite Hus kaster inn 12 milliarder dollar til hjelp for ødeleggelsene i Ukraina, og 4 milliarder dollar til sikkerhet langs grensen i landet.

Av Dave De Camp.

På torsdag ba Det Hvite Hus kongressen om å godkjenne nok en bevilgning på 40 milliarder dollar, der 24 milliarder dollar skal brukes på krigen i Ukraina.

Ifølge CNN skal de 24 milliardene inkludere 13 milliarder til militær hjelp, 7,3 milliarder til økonomisk og humanitær assistanse, og også 3,3 milliarder dollar til prosjekter for infrastruktur i de områdene som er blitt berørt av krigen.

Forespørselen til kongressen kommer etter en meningsmåling fra CNN som viser at 55 % av amerikanerne er mot å bruke mer penger på krigen i Ukraina.

De 40 milliardene Det Hvite Hus ber om inkluderer 12 milliarder dollar til indre katastrofehjelp,. Og 4 milliarder til sikring av grensene. Rapporter i media sier at Det Hvite Hus har prøvd å få hjelp til Taiwan inkludert i pakken.  Men det er ikke inkludert i forespørselen.

Bevilgningene skal komme som en «nødstilt» tilleggspakke, altså en type hjelp som ikke er berørt av gjeldstak-avtalen mellom Det Hvite Hus og republikanerne i kongressen. Siden Russland invaderte Ukraina den 24. februar 2022, har den amerikanske kongressen brukt 113 milliarder dollar på krigen. 

Dersom denne nye pakken blir godkjent, vil de har brukt totalt 137 milliarder dollar på Ukraina-krigen.

https://news.antiwar.com/2023/08/10/biden-asks-congress-for-additional-24-billion-to-spend-on-ukraine-war/


Forsidebilde: Annie Spratt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  14 august 2023 21:51

  Norg er innstilt på å halda krigen i gang i fem år til, seier general Eirik Kristoffersen i kveld. Generalen har solid røynsle med langvarige militære tapsprosjekt. Stortinget har forplikta seg til å gi 15 milliardar i fem år til. Det vert mykje krig for slike summar.

  Om dagens drapsrate held fram i nokolunde same spor i fem år til, kan mykje av folket i Ukraina vera flyktningar, drepne eller krigsinvalidar. Men om Nato framleis finst i 2028, kan dei som har overlevd søkja om medlemskap. Det er jo alltids noko.

  Demokrati eller demonkrati?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA råtner på rot.

Men i Norge lever illusjonene om USA, bare Trump vinner.

Forrige innlegg

Klassekampen med overflatisk diskusjon.

Netanyahu ønskes velkommen i Klassekampen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.