POSTED IN Helse, Russland

Moskva:

Tvangstiltak mot en vaksine-gjenstridig befolkning.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne rapporten forteller om en meget spesielt situasjon. I Moskva har de en borgermester som beslutter at det innføres autoritære tiltak mot en svært vaksineskeptisk befolkning. Hva betyr demokrati hvis et flertall blir påført noe de ikke ønsker?

Over hele Russland er skepsisen mot denne vaksinen stor. Putin har stilt hver enkelt region fritt når det gjelder Korona-tiltak. Det er årsaken til at de kan bruke tvangstiltak i Moskva for å få befolkningen vaksinert.

Denne historien forteller også om konflikter i den russiske befolkningen og blant politikerne. At Russland har verdens høyeste utdannete befolkning er nok en av forklaringene på denne skepsisen, men også at de har hatt nok av myndigheter som ikke har vært å stole på. Et eksempel er Jeltsin-perioden på 1990-tallet hvor store deler av  befolkningen ikke fikk lønn, en periode hvor Russland ble hyllet i vesten som en stat de likte og ønsket seg.

Knut Lindtner

Russlands enestående obligatorisk vaksinepress splitter samfunnet

Moskvas borgermester Sergei Sobyanin har ved dekret bestemt verdens mest gjennomgripende vaksinering av folk mot deres vilje

Felix Light 17. Jun 21

Om morgenen den 16 juni ble ansatte ved kafekjeden Skuratov i Moskva fortalt at de måtte få koronavaksine hvis de ville beholde jobbene sine.

Sergey Sobyanin - Wikipedia
Sergej Semjonovitsj Sobjanin er en russisk politiker. Han har vært Moskvas borgermester siden 2010, og representerer partiet Forent Russland. (Fra Wikipedia)

 

„Vi fikk en melding fra vår ledelse at vi måtte avtale en time for vaksineringen,“ sa Masha Zubrilina, en barista på 23 år. „Flertallet av mine kollegaer skal gjøre det.“

Senere denne dagen annonserte Sergei Sobyanin verdens mest gjennomgripende obligatoriske Covid 19-vaksineringspolitikk som dekreterer ved at staten og ansatte i tjenestesektoren blir påkrevd å få vaksine for å motvirke det han kaller for en „dramatisk“ situasjon for det offentlige helsevesenet. 

Moskvas press for obligatorisk vaksine understreker et mislykket vaksineringsprogram som så langt har  ført til at kun omtrent 13 % av beboere få vaksine til tross for vaksinen har vært gratis tilgjengelig i den russiske hovedstaden helt siden desember. 

„Dette er ikke ideelt og jeg ønsker at valget var vårt.“ sa Zubrilina, som sa at hun ville avtale en time for vaksinering uka som kommer.

„Men situasjonen er dårlig. Mange av mine venner har blitt syke.“

Sobyanins krav om obligatorisk vaksine – som krever av bedriftene å sikre at 60% av deres ansatte er vaksinerte – reflekterer en forverret pandemisituasjon i den russiske hovedstaden og kommer til å påvirke to million mennesker. 

Europa og Nordamerika har sett tilfeller og dødelighet  i stadig nedgang ved gjennomgripende vaksinering. I Russland derimot har daglige tilfeller kommet tilbake til fjorårets topp, samtidig som myndighetene i Moskva advarer at hovedstaden mister sykehussenger. 

Til tross for at over 60% av russere er i mot obligatoriske vaksiner, har myndigheter i andre regioner i følge et spørreundersøkelse som ble publisert på torsdag annonsert lignende tiltak, og president Vladimir Putin‘s talsperson Dmitry Peskov har støttet politikken. 

Politisk risiko 

Med et så høyt nivå av vaksineskepsis har bevegelsen mot obligatorisk innsprøytning også representert et politisk risiko for Kreml.

Med valget til den russiske Statsdumaens underhus som kommer i september og hvor det står mye på spill – og hvor det dominerende Forente Russland partiet ser svekket ut ifølge spørreundersøkelsene – truer obligatoriske vaksiner med å støte bort velgere som er skeptiske mot vaksiner og som ikke er vant til statens innblanding i deres personlige liv. 

grey ceramic man's face statue
Borgermesteren i Moskva risikerer å få seg en blodig politisk nese ved valget til høsten.

„Obligatorisk vaksine er amoralsk og illegal,“ sa Yevgeny Stupin, en kommunistisk lovpolitiker i Moskvas byråd, som har deltatt i kampajnen mot restriksjoner under pandemien, sammen med mange fra hans parti. 

„Vaksinering er en personlig beslutning. Disse vaksinene har ikke blitt fullstendig testet, vi vet ikke hva bivirkningene er.“

På gulvet i Moskva, derimot, tenker ansatte i tjenestesektoren allerede på måter å unngå de nye kravene. 

„Jeg skal be mine sjefer om å gjøre meg til en av de 40 prosent som ikke trenger å bli vaksinert,“ sa den 29-år gamle ansatt i en elektrobutikk Dmitry. „Jeg stoler ikke på denne vaksinen.“

„Disse obligatoriske tiltak er absurde og i mot grunnloven. Men hva kan jeg gjøre? Jeg vil gjerne beholde jobben min.“

Oversatt av Christiane Mössner

Forsidebilde: Alex Zarubi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det de som ikke vil ha «shiten» kan gjøre er å bli sagt opp nå, for mer og mer tyder på at arbeidsgivere om en måned eller to må støvsuge markedet for å finne levende, oppegående arbeidere for å kunne drive videre. Jfr. 86 år gammel kvakksinert mann i Tyskland som var full av viral rna, og døde av det, videre de mange som stuper direkte eller like etter innsprøytningen av stoffet. Når årets influensa-sesong starter er jeg redd det blir stygt, svært stygt, men planlagt lenge ser det ut til. En «konspirasjons-teori» er kun en teori inntil den blir bekreftet, og svært mange slike k-teorier ser ut til å bli bekreftet på løpende bånd nå. WW3 skulle altså bli mellom den lille klanen og resten av menneskeheten, og jeg setter pengene mine på verdens befolkning mot 1% globalistbangsterne, hver gang!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Koronatiltakenes konsekvenser:

Globalt statskupp, depresjon og fullstendig omstilling av økonomien.

Forrige innlegg

Bemanningsbyråer og EØS-direktiv.

Undergraver organiseringen i arbeidslivet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.