POSTED IN Russland

Moskva.

Bare 10% av befolkningen vil la seg vaksinere.

0
Print Friendly, PDF & Email

Slik jeg ser der et dette en god nyhet. Og skepsisen til vaksiner skyldes nok ikke kunnskapsløshet, tvert imot. Russland har kanskje verdens høyest utdannete befolkning i dag etter gratis og obligatorisk skole helt siden den russiske revolusjonen for 100 år siden.

I vårt land har Sovjetunionen og seinere Russland vært demonisert siden revolusjonen. Folk er gjennomdynket med Sovjet- og Russland-angst og skepsis. Dette er en arv fra anti-kommunismen som ble satt inn over store deler av verden umiddelbart etter oktober-revolusjonen og den preger fortsatt holdningene til folk i store deler av vesten. Dermed har de ikke fått med seg hvilke store positive endringer revolusjonen førte med seg.

white concrete building during night time
Vinterpalasset i St.Peterburg som ble stormet under oktober-revolusjonen av rødegardistene.

Særlig alfabetiseringskampanjen som ble satt i verk umiddelbart etter at bolsjevikene kom til makten og industrialiseringen av landet på 1930-tallet var avgjørende for seieren over Hitlers armeer og for den fremgangen Russland i dag opplever. I Russland har dette ført til et meget høyt kunnskapsnivå f.eks. sml. med USA hvor langt større deler av befolkningen er ganske uvitende. Her må folk betale for høyere utdanning og dermed mister landet mange dyktige mennesker og mulige talenter.

Hvis ikke vi forlater Hollywood-versjonen av dumme russere og intelligente folk fra USA, risikerer vi å få virkeligheten i hodet. For det er det motsatte som skjer og det får konsekvenser allerede nå. Ikke bare er russere høyt utdannet og kunnskapsrike men de har også kritisk sans grundig opplært av det landet har vært igjennom i 100 år.

Dette er naturligvis viktige grunner til at svært få vil la seg vaksinere.

Knut Lindtner

Vaksinedekningen i Russlands hovedstad har stoppet med litt over 10%


Russerne sier нет, спасибо (nei takk o.a.) til vaksine som er utvikla på rekordtid og vil heller ta sjansen på viruset.


Moskvas borgermester Sobyanin (som på et tidspunkt var Russlands ledende lockdowner og spilte en viktig rolle i å få Putin til å stenge ned nasjonalt) klager over at bare 1,3 millioner (av 12 millioner) moskovitter har bestemt seg for å injisere seg med COVID-vaksinen så langt.

Sergej Sobjanin – Wikipedia
Sergej Semjonovitsj Sobjanin er en russisk politiker. Han har vært Moskvas borgermester siden 2010, og representerer partiet Forent Russland. (Fra Wikipedia)


Vaksinen er gratis og allment tilgjengelig i kjøpesentre og supermarkeder, men russerne ser bare ikke noe behov for det. Russland har klart å eksportere 16 millioner doser sammenlignet med 10,5 prosent av russerne (15 millioner) som er fullvaksinert.


Myndighetene både har hatt og har som mål å vaksinere minst 60 prosent av befolkningen innen høsten, men har i stor grad gitt opp. 

I stedet for å presse befolkningen ved å kapre frihetene deres, kan vi registrere at myndighetene har avvist både vaksinepass og obligatorisk vaksinasjon (blant annet fordi det ville være umulig å gjennomføre med motstanden de møter i befolkningen). (Den «liberale» Medvedev har noe forutsigbart uttrykt støtte for obligatorisk vaksinering, men han er ingen nå lengere.)


Ifølge en meningsmåling er 42% av russerne ikke klare til å bli vaksinert mot COVID under noen omstendigheter og 20% ​​vil bare gjøre det hvis det blir den eneste måten å reise til utlandet. Bare 18% vil vaksinere seg. (20% hevder å være usikker.)

I følge en annen meningsmåling, som ikke gir alternativet ‘vil vaksinere hvis det er nødvendig for å reise’, ønsker ikke 62% av russerne å bli vaksinert, mens 26% gjør det.


Best av alt, 56% frykter ikke å smitte av viruset, mens bare 42% er redde.


Oversatt av Askeladden

Forsidebilde: Nikolay Vorobyev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs nærmeste allierte i Latin-Amerika:

Er det narkobaroner og mordere som styrer landet?

Forrige innlegg

Trondheim stenges ned.

Sykdommen eksisterer ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.