POSTED IN Norge, Ukraina

Moralposering, på ordre fra Kiev

Sjokoladeboikott – her kan alle delta

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Karlung

Siste nytt i kampen mot Russland er at vi må akte oss for hva vi koser oss med. Prøver du deg på Firkløver, M, Melkesjokolade eller Kvikk Lunsj er du med på å sponse Russlands krigskasse. Gele og vaniljesaus er nok heller ikke bra.

Store og tunge selskap går i front av frykt for sitt rennomme; SAS, Norwegian, Strawberry (les Stordalen) og Hurtigruten går foran fanen høyt hevet. Selv Den norske Turistforening sier takk for seg til et vennskap som har vart i over 50 år. Det er prinsippene som rår over Kvikk-Lunsjen vår så å si.

Sender gjerne et tips til alle turgåere på fjell og vidde: Skal du nyte din gamle venn Kvikk-Lunsjen på tur bør du gjemme deg godt bak ei trerot eller en stein. Ingen bør se hva du har i deg. Blir du sett er du automatisk en såkalt Putler eller Putinist og kan bli hengt ut i sosiale medier og på jobben. Du bør også ta med papiret hjem eller brenne det i all stillhet.

Sjekk gjerne om det er et viltkamera som kan se deg. Opptaket kan havne på Norge Rundt eller i verste fall hos PST.

Kanskje er du glad i M på kino? Alle ser jo posen du har med deg. For ikke å bli nektet adgang bør du tømme innholdet i en litt diskré gråpose før du drar hjemmefra. Eller kanskje går det noen tidligere Freia-ansatte nede langs Akerselva og selger disse kulørte kulene i små brukerdoser akkurat tilpasset er kinobesøk? Eller vi finner de på E-Bay (se opp for billige kopier)!

De var jo ikke så mange, de på Freia som mistet jobben til ære for en fyr i grønn T-skjorte. De har blitt nyhetenes nye Prügelknabe som løfter alle oss andre opp på godhetens høye pidestall.

Men hva er vel et par hundre arbeidsplasser på Rodeløkka (eller 700 i Kirkenes for den del) mot å kunne sole seg i glansen av høy moral. Moralposering er blitt det store nå og det er viktig å gønne på så lenge det gir overskrifter. Og Stortinget hiver seg vel snart på for å skåre noen billige poeng?

Og som moralposør har du alt å vinne til null risiko!

Å havne på Ukrainas liste over bedrifter som skal boikottes er ingen spøk, ei heller å havne på landets drapsliste. Det har fått konsekvenser for mange som oppfører seg utenfor boksen.

Mens vi går over til Nidar, Minde eller Hvals (så lenge vi kan), fungerer det Ukrainske PR-apparatet sømløst uten stans. Pøser ut mer eller mindre halvsannheter daglig, til null motstand. Snarere tvert imot.

Så la oss også, for all del heie panegyrisk uten motforestillinger for flere gode saker landet står for av høyverdige verdier. Her er et lite knippe:

 • Du må for all del aldri se en ballett av Stravinskij eller høre Tsjajkovskijs Svanesjøen eller hans 1812-ouverture. Hold deg unna Fjodor Dostojevskijs Brødrene Karamazov, Idioten eller Forbrytelse og Straff. All russisk er forbudt og alle bibliotek tømmes for russisk litteratur og bøkene brennes. Krigsminnesmerker jevnes med jorden i stort tempo. Det kalles ytringsfrihet!
 • Kupp mot lovlig valgte regjeringer er bare helt innafor. Hva skal vi vel med demokratiske valg så lenge vi har fargerevolusjoner og USD? Med litt hjelp fra onkel Sam og tante Victoria kan alt som lukter av folkestyre kastes over bord bare man setter en farge på det.
 • Beskytning og klasebomber mot egen befolkning? Hva betyr vel det om en egen gjeng ultranasjonalister og nazisympatisører kverker om lag 14 000 personer av egen befolkning, store som små, kvinner som menn gjennom 8 lange år. Skoler, barnehager og sykehus!
 • Brenning og drap av et 50-talls fagforeningsfolk i Odessa uten straffeforfølgelse og dom, det er jo en grei sak. Ingen katastrofe å snakke om og hver fall ingen grunn til noen boikott eller fordømmelse fra Vesten. Død over Coloradobillene!
 • Feiring av Stepan Bandera som nasjonal helt bør sikkert trappes opp. Han var fascisten som ledet sine paramilitære avdelinger i UPA da Hitler invaderte Sovjetunionen i juni 1941. Det ukrainske parlamentet (Verkhovna Rada) feirer årlig denne fascistmassemorderens fødselsdag, selve ukrainsk fascismes gallionsfigur.
 • Full korrupsjon i statsapparat og privat næringsliv smører bare maskineriet litt ekstra. Korrupsjon er en fin ting så lenge du har penger. Da får du raskere behandling av søknader, unga dine får bedre utdannelse og du slipper å miste lappen for råkjøring. For ikke å snakke om i business der formuer skapes så å si over natten. Dagens president gikk til valg på å få bukt med uvesenet, men landet har beholdt sin plass på verstinglista og ikke flyttet seg en millimeter. Så mye for valgløfter. Fred skulle det også bli. Vi vet alle hvordan det gikk.
 • Du slipper også mye trøbbel ved å forby opposisjonelle TV-stasjoner, politiske partier og andre. Den beste måten å få bukt med brysom opposisjon på er jo selvsagt å forby det. Dagens president (han i grønt) har stengt medier og TV-stasjoner og forbudt 11 politiske partier, inkludert det største, EU-skeptiske OPZZh og arrestert lederen. Ingen av de 11 forbudte partiene er høyreekstreme hvis du trodde det.
 • Minoritetsspråk som russisk og ungarsk er en uting og dermed forbudt (kanskje Norge kunne forby samisk? Men det har vi jo forsøkt). Kirkesamfunn med russiske røtter er også godt å bli kvitt. Gud er tross alt på Ukraina sin side. Leve mangfold, religionsfrihet og ytringsfrihet!

Blant de nevnte «verdiene» finner jeg ingen som samsvarer med mine egne, men les selv å se hva du kan identifiserer deg med. Enn så lenge spiser jeg min Melkesjokolade i fred.

Så heng deg på, det finnes uendelige mengder du kan støtte og våpen er jo eneste veien til fred.

Mondelez er ingen engler, men de har om lag en million produkter world wide så det er bare å finne sine favoritter og boikotte for harde livet. Nei livet er ikke lett!

Med lovnad om opp mot 100 milliarder av norske kroner fra Statens Pensjonsfond og sugerør ned i et 30-talls andre statskasser virker vår venn i grønn T-skjorte som en utakknemlig liten dritt. Unner oss ikke engang en liten Kvikk-Lunsj når vi er på tur i fjellet eller i skogen.

Mens vi venter på WWIII – Takk for i dag!


Redaksjonen i Derimot.no legger til bildet nedenfor, for å informere om hvem som er de store eierne av Mondelez.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Når skal vi begynne å boikotte amerikanske produkter? Usa har blod til langt opover albuene etter alle sine overfallskriger verden rundt. De har plyndret og drept millioner av mennesker men vi hører ikke et pip om utestengelse eller boikott av amerikanske varer. Hvor er fjotten og krigshisseren Stoltenberg nå?

  Svar
  • Freeeedooom
   12 juni 2023 13:48

   Jeg pleier å påpeke dette hykleriet til de mest ihugga USA-elskerne. Vanligvis sier jeg noe slikt som dette: «Hvor var ropene om boikott av Apple og McDonalds da USA bombet Irak og Afghanistan tilbake, hvor var indignasjonen da NATO med Norge på slep bombet Libya… hvorfor ropte da ingen på boikott av norske varer?»

   Pleier å få ganske så stotrende svar tilbake. Folk flest vet ikke at de er hyklere.

   Svar
 • Putin avslutter nok operasjonen sin når han får vite at jeg nekter å spise Kvikk Lunsj.

  Svar
  • Freeeedooom
   12 juni 2023 13:49

   Jeg spiser heller ikke Kvikk-lunsj, men det er ikke pga Russland, det er fordi Freia har kastet seg på Pride-galskapen.

   Svar
   • Der er jeg også.
    Dessuten er det vanvittig irriterende å se reklamer for «et lite stykke Norge» der det er – som alltid – hvit dame og afrikansk mann som da liksom skulle være et prima eksempel på «norsk».
    At en person som tydeligvis er fra fra Afrika skulle være «et lite stykke Norge», er helt tullete.
    Legg så til Pride-tingene oppå der, så er begeret fullt for lenge siden.
    Freia er så PK at jeg rett og slett har vanskelig for å ha sympati når de nå bites i bakenden av skrømtet de selv har vært med på å gi næring.

    Når det er sagt, er slike boikotter vrøvl fra ende til annen, særlig når de initieres av skuespillerpresidenten et land som selv er profitør på russisk olje og gass. Alt av petroleumsprodukter som går i rørledninger via Ukraina, har Kiev godt betalt for. Kiev selv er altså krigsprofitør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når Ukrainas regjering sier «boikott Freia!»

Da hopper alle de norske hundene.

Forrige innlegg

Noen har magiske evner.

De vet hvordan klimaet på jorda blir om 50 år.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.