POSTED IN Krig-fred

DONETSK

Mor og 1 time gammel baby drept av granater fra Nazi-styrkene til Ukraina

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

DONETSK – GORLOVKA bombes daglig av Nazi-styrkene fra Ukraina Det benyttes både klasebomber og Fosfor bomber for å ramme sivilbefolkningen – Det er det som er målet

Det er daglig beskytning /bombing, rettet direkte mot sivilbefolkningen i Donetsk. I går igjen, regnet det med granater ned i blant annet parkområdet i Donetsk og Donetsk by har blitt et angrepssenter de siste ukene, og spesielt i går med rapportert over 350 granater som traff byen. Et av de viktigste barselesykehusene (video litt lengre nede i artikkelen) i Donetsk ble rammet – vel vitende om at det er kun er sivile med barn som oppholder seg – og det er det som er målet. Skape mest mulig frykt og lidelser for folket, som disse nazi-styrkene anser som annenrangs borgere. Høres det kjent ut? Ja det burde det, for dem som har litt grunnleggende historiekunnskap om ww2.

Det beskytes fra området med navnet Avdeevka som er et godt befolket område (ca 37.000) og med gruveaktivitet

Avdeevka

Avdeevka (Avdijivka) – et industriområde rett nord for Donetsk (litt sør/vest for Gorlovka (Horlivka) og som også er godt befolket – Her er det en gruve som har sørget for all råmaterialet til Azovstal og er den største kullgruven i hele Europa.

Avdeyevskiy kullgruve

I likhet med stålverket Azovstal, har denne store underjordiske tuneller og arealer ned til kanskje 10 etasjer under bakken – og regnes som langt større enn Azovstal i areal. Det er mange slike underjordiske anlegg som ble bygget på begynnelsen av 60-tallet under Sovjet tiden, og vi finner mange av dem i Russland også og dem er også sikret mot atomangrep. – Det er også snakk om underjordiske tuneller mellom Azovstal og Avdeyevskiy kullgruve – Ikke overraskende – men ikke bekreftet.

Denne kullgruven leverte svært mye kull også til resten av Ukraina i tillegg til flere land i Europa. Den ble stadig sabotert og beskutt fra ukrainsk side – siden 2014 – og de ansatte var hele tiden under et sterkt press for å bli skutt. Allikevel produserte dem og leverte kull for oppvarming til befolkningen i Ukraina. Det var svært lite av dette som kom frem til folket – det meste ble stjålet og solgt til Europa, og gruven fikk heller ikke betalt fra ukrainsk side. Avdeyevskiy Kullgruve hadde drift helt frem til begynnelsen av 2017, hvor den ble besluttet nedlagt.

Avdeyevskiy Kullgruve i dag – og boligområdet rundt:

– Saken er at i denne kullgruvens underjordiske anlegg, oppholder det seg svært mange ukrainske soldater fra Azov Regiment og som har drevet med terror beskytning mot sivilbefolkningen i både Donetsk og Gorlovka i mange år allerede.

Om dem holdt seg i skjul der fra 2014 eller om dem har kommet dit etter nedstegningen i 2017, er ikke godt å si – det vi vet med stor sannsynlighet nå, er at mye av de missil-nedslagene med alt fra Grad til til klasebomber, og også fosfor bomber, kommer fra dette området… Vi snakker om flere tusen mann – kanskje så mange som 4000 rene nazister – som fremdeles holder til langt under bakken.

Området er nå fullstendig omringet og isolert for forsyninger, og det er bare spørsmål om tid før dem kommer opp…. Om vi også finner amerikanske bio-laboratorier i dette anlegget er for tidlig å si – bare ikke bli overrasket om det også finnes NATO offiserer i dette anlegget også.

Det er lite informasjon nå fra styrkene både fra DPR og de russiske militære på hva som skjer i øyeblikket – Det jeg har fått vite fra to av mine venner i DPR som også er skarpskyttere (og som jeg selv har vært med å instruere) er at dem tar ut en og en fra området. Noen av dem har vært så friske at dem brukte de solrike dagene til å sole seg oppå takene mellom missilangrepene dem bringer mot Gorlovka og Donetsk. Det ble deres siste dag i solen.

Hvorfor er ikke disse rene Nazi-styrkene eliminert?

Det kommer hele tiden spørsmål både fra russiske borgere og borgere fra Donetsk Folkerepublikk, om hvorfor det ikke skytes tilbake fra russisk og DPR sin side… Forklaringen vi får er enkel å forstå. Disse Nazi-styrkene fra Azov Regiment, fra Aider Batalion, og fra Prava Sector gjør som dem pleier og som tatt ut av «boken» til Nazi-Tyskland: Gjemme seg blant sivilbefolkningen – i boligkomplekser (altså ikke bare i gruveanlegget)- som vi har sett så mange ganger også ble gjort i Mariupol. Dem benytter boligområdene til sitt artilleri, tanks og bombekastere og holder sivilbefolkningen som levende skjold.

– Det vil gå for mange sivile liv tapt om dem skyter tilbake, noe dem ikke er villige til. De russiske og styrkene fra DPR tar ut disse kreftene på en langt mer raffinert måte, og dem konsentrerer seg om å «tynne ut» rekkene – og alt og alle som befinner seg utenfor rekkevidde av å kunne skade sivilbefolkningen.

Her fra fødeklinikken i Donetsk – Patric Lancaster

Det har vært mye aktivitet også i området som landsbygden Stepnoye, – (langs «fylkesvei» 00532 mellom Mariupol og Donetsk) som hadde ca 500 innbyggere – nå er det 14 igjen. Mesteparten av boligene er svidd ned med Fosfor bomber – dem som er igjen, bor og lever i kjellerne .

Også Uglidar (Vuhledar) og Olidarsk har vært under kraftig ild fra ukrainsk side med alt fra tanks til tungt artilleri og også granatangrep med fosfor bomber rettet direkte mot bolighusene . «Byen» hadde nær 15.000 innbyggere, nå er det knapt 500 igjen… Samtlige private hus og boliger er brent ned. En del boligblokker står igjen. Dem som er igjen har ingen steder å reise til, og lever i dag i restene av noen få kjellere i området. For dem var det en stor velsignelse når styrker fra DPR (Donetsk People Republic / Donetsk Folke republikk) ankom området for å bistå dem.

Ikke Nazister?

Det dukker stadig opp flere overraskelser for dem som tror det ikke er nazister i Ukraina og aller minst var dem i Azovstal og for dem som forsøker å bagatellisere det hele med å kalle dem for «liksom-nazister» … Ta en titt på denne videoen – kanskje det går et lite lys opp for deg hva vi snakker om?

En video fra min venn John Mark DouganNedenfor: Rapport fra Patric Lancaster (30.mai 2022) fra Chernobaevka – Kherson, Ikke langt fra Nikolaev hvor det skytes fra.

Amnesty International bærer over seg av skrekk og gru og hevder Russerne har skutt med klasebomber i Kharkov (ca 2 dager siden)…. At det også har regnet klasebomber i Kharkov, må en regne med kan være riktig. Haken er at Russland har undertegnet og ratifisert den internasjonale lovbestemmelsen som forbyr slike våpen – i motsetning til USA, som står for leveringen av slike.

For å si det enkelt; slike våpen finnes ikke i det russiske arsenalet. Derimot finner en store mengder av disse blant de ukrainske styrkene, og dem har vært flittig brukt mot sivilbefolkningen i hele Donbass nå i over 8 år og også nå i Kherson…. Så spørsmålet er enkelt: Hvor har Amnesty Internasjonal vært i alle disse 8 årene, og ikke minst hvor er dem i dag? Dem har ikke vært i verken Mariupol, Donetsk, Gorlovka, Luhansk, Kramatorsk og neppe heller i Kharkov. Denne korrupte og «oppkjøpte» organisasjonen, driftes i dag i stor grad av midler fra den amerikanske våpenproduksjonen og de amerikanske myndighetene, og har ingenting med det organisasjonen var for noe for mer enn 20 år siden. De lager rapporter på bestilling. Vi har sett det samme i forhold til både Syria og Libya. At vestlige medier bruker slike rapporter, er ikke annet å vente.


Hentet fra bloggen til Fred Johs.
Publisert først der, den 14.06.2022

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ytringsfriheten snevres stadig:

Tyske myndigheter truer tysk journalist i Donbas for det hun rapporterer.

Forrige innlegg

Konstruert global matkrise

Ukraina krever våpen i bytte for å gjenoppta hveteeksporten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.