POSTED IN Midt-Østen

Midt-Østen:

USA spiller kurder-kortet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Blir USAs Midt-Østen-politikk en katastrofe for kurderne?

Jan Hårstad

Det det gjelder å forstå i øyeblikket er at den nye NATO 2030, FNs Agenda 2030 og World Economic Forums The Great Resett framført av Klaus Schwab, er forskjellige sider av ett og samme prosjekt: Den globale overvåkningsstaten som raderer vekk tradisjonell ytringsfrihet og demokrati. For bedre å kunne krige. Det ville være forunderlig om ikke en sannhetskjærlig blog som denne og Steigan.no kom i hardt vær før etter senere.

       Nå er det da slik at både resett og document får fram mange upassende fakta om utviklingen i USA selv om de er hekta på Trump. Det som kommer opp hos meg er en uttalelse av sjakkchampion Gary Kasparov: forskjellen mellom en middelmådig sjakkspiller og en champion er at den jevne ser kun noen sentrale brikker på brettet mens mesteren ser alle brikkene hele tida. Det er fanden til forskjell og slik er den middelmådige spillingen som foregår på  resett og document.

En god sjakkspiller ser hele brettet, ikke bare der det foregår noe akkurat nå.

       Ett sentralt problem som ble diskutert på Nato-toppmøtet i helgen var Irak. Nato har blitt jaget ut av Irak og har nok med å passe ambassadene i Den grønne Zonen og noen få baser. Faktisk så trodde USA-Nato at de ville bli møtt med blomster når de plyndret og bombet Irak med rundt en halv million døde og sårete.

      Det gikk den motsatte veien av Pentagon-planleggingen og plan B så sånn ut. Vi trekker oss tilbake til Kurdistan, bygger baser og bruker kurdiske militser til å krige for olje i Syria. Med forskrekkelse kunne en lese på de mange kurdiske bloggene at kurderpartiene var hysterisk begeistret for å bli en Nato-base. Lenge.

     Her er da en tysk oberst i Erbil intervjuet i rudaw 16 januar: Nikloas Nogrady er sjef for de tyske soldatene i Kurdistan og sier: Tyskland, England og USAs målsetting er å omdanne de kurdiske militsene, Peshmergas til en REGULÆR HÆR. Og trening av offiserer vil bli sendt til Hammerburg i Tyskland.

     Og det er den kurdiske Syrian Democratic Forces som sammen med 900 amerikanske soldater bygger leire i Nordøstlige Syria og plyndrer olje.

    Det som da nettopp skjedde i den fryktelige krigen mellom Nato-Tyrkia og kurderne var at 13 tyrkiske borgere ble funnet døde i en grotte og begravet med statlig oppmerksomhet. USA sendte en melding som gikk slik: «We stand by Our Nato ally Turkey».

Risikerer USA å skyte seg selv politisk i foten i Syria, Irak, Tyrkia og Iran?

     Dette får den gruelige Erdogan til å frese av raseri mandag 15 feb.  «Jamen sa dere ikke at dere ikke støtter PKK, YPG eller PYD?  Dere står sammen med dem og bak dem og dette er åpenbart.

    Hvis vi skal være sammen i Nato og hvis vi skal fortsette vår allianse i Nato, må dere være ærlige mot oss. Dere må ikke stå på terroristenes side. Dere må stå på vår side.»

    Dette er den veldig smarte politikken til kurderne som Erling Folkvord har markedsført i Klassekampen, kan faktisk føre rivaler som Tyrkia og Iran sammen om å stoppe den militære Natoiseringen av Kurdistan. Innen geopolitiske endringer vokser det fram en allianse mellom Pakistan-Aserbadsjan og Tyrkia som også Iran kan henge seg på.

    Den smarte kurdiske politikken ser ut til å bli en katastrofe.

Forsidebilde: Esteban Lopez

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Frigjorte dokumenter i UK forteller:

De store mediene ble brukt til å forme opinionen.

Forrige innlegg

F-35:

Problemene bare fortsetter. Når stanses prosjektet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.