POSTED IN Olje-Energi, Tyskland

Misnøyen i Tyskland når nye høyder.

Et stort flertall vil ha en ny kansler.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er en sammenheng mellom AfD sin stor fremgang og misnøyen med den sittende regjeringen. Når en er misfornøyd med de som styrer søker en til de som formulerer et klart alternativ. I dag er det AfD i Tyskland. AfD vil stanse våpenforsendelsene til Ukraina, søke om et nytt industri/energisamarbeid med Russland for å sikre tyske nasjonale interesser. Men det er klart viktigere for den sittende tyske regjeringen å støtte USA/Ukraina enn å støtte sin egen befolkning.

Sprengningen av rørledningene har ført til at tysk industri mister en viktig konkurransefordel de hadde. Husholdningene i landet får dyrtid i tillegg til alle jobbene som forsvinner når næringvirksomheter flytter ut av landet.

Et stort spørsmål er om/når kansler Scholz visste at USA ville sprenge gassrør-ledningen fra Russland til Tyskland som leverte ekstremt billig energi til den tyske industrien og de tyske husholdningene. Visste han dette på forhånd uten å reagere er det snakk om høyforræderi, men visste han det etterpå er det også grovt å fortsette samarbeidet med USA, en regjering som er svært fiendtlig til tysk industri og næringsliv.

En ny regjering i Tyskland vil måtte fornye energisamarbeidet med Russland og fjerne USA-basene i landet. Uten slike drastiske tiltak blir en ny regjering bare en kosmisk sak, en fjerner noen fjes og setter inn noen andre, men uten politisk endring. Skal Tyskland kunne redde stumpene må det en full omlegging av den politiske kursen i landet.

I Russland har de forstått dette så de bare venter på de endringene som vil måtte tvinge seg frem. I desperasjonen snakker de upopulære politiskere å forby AfD som får sin økende oppslutning på grunn av vanstyret i landet. Tyskland trenger ikke politiske forbud, men en ny politikk.

Knut Lindtner
Redaktør

70 % av tyskerne vil ha en ny kansler – sier meningmåling.

Bare 15 prosent synes «trafikklys-koalisjonen» gjør det bedre en den forrige regjeringen, ifølge en spørreundersøkelse.

Mer enn to tredeler av de tyske velgerne er misfornøyde med kansler Olaf Scholz ifølge en INSA-meningsmåling som er publisert avisen Bild. Et økende antall tyskere er frustrerte med Scholz og hans såkalte «trafikklys koalisjon».

Kansler Scholz sin politiske kurs har vært en katastrofe for landet.

Den består av SPD (sosialdemokratene), De Grønne og Fridemokratene (FDP). Oppslutningen har dalt for alle tre partiene etter 18 måneder i regjeringskontorene. Bare 15 % av de spurte i oppslaget til avisen Bild på lørdag sa at «trafikklyskoalisjonen» gjorde en god jobb,

Halvparten mente at den forrige regjeringen, en koalisjon mellom CDU/CSU og SPD gjorde det bedre. Nesten to tredeler (64 %) av de spurte sa at Tyskland vil være en «fordel» med et regjeringsskifte, mens  mindre enn hver fjerde tysker (22 %) heller vil beholde  den eksisterende koalisjonen. Omtrent 70% av de spurte, 1004 personer oppsøkt mellom 17. og 18. august, var misfornøyde med Scholz personlig.

En undersøkelse ved Forsa Insitute i oppdrag fra nasjonens største fagforeninger viste også at tilliten til regjeringen har falt til rekordlavt tall i Tyskland.

Flesteparten av tyskerne mener at myndighetene ikke er i stand til å gjøre jobben sin.  Antallet som tror at lederne deres er «overveldet» av oppgavene de står overfor har nådd 69 %

Samtidig har antallet som fortsatt stoler på evnene de offentlig ansatte falt med to prosentpoeng, til forskjell i fjor da det bare besto av 27 %.

En annen meningsmåling gjennomført av Tysklands ARD-kringkasting tidligere i august, sier at folks støtte til den tyske regjeringen har falt til 21 %, ned fra 60 % i 2020..

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    24 august 2023 9:41

    Har Vesten ein einaste statsleiar med over 20% folkeleg oppslutning? Ikkje rart vestlege leiarar er rasande misunnelege på Putin som har 70-80% støtte i folket sitt og er respektert i land utanfor Nato.

    Svært opplysande innleiing frå Lindtner. Du og laget ditt gjer ein fomidabel innsats!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Polens militære styrke er nå større enn Tysklands.

Polen ruster opp.

Forrige innlegg

Er flåteøvelsen forløpet til krigen mot Kina?

Starter krigen i Sørkinahavet nå?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.