POSTED IN Iran, Israel

Midt-Østen i fokus?

Hvordan provosere til en storkrig med Iran?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan iverksette en storkrig

Av Jan Hårstad

I mange år nå har Israel og Iran utvekslet trusler om hva som vil skje når storkrigen bryter ut mellom dem. Dette impliserer også allierte Hizballah i Libanon som virkelig bekymrer Israel da dette er nå en moderne hær med mange års krigserfaring fra Syriakrigen. Kan mobilisere oppunder 100 000 mann.

Hizballah har lang krigserfaring

Da sier Israel at såfremt Hizballah igangsetter en krig, vil hele Libanon bli bombet tilbake til steinalderen. Ut fra erfaringene med Israel i Libanon i 1982 er det all grunn til å tro at dette er en realistisk vurdering.

La oss gå noen skritt tilbake. I perioden 23 -27 januar 2023 pågikk den gigantiske amerikansk-israelske militærøvelsen JUNIPER OAK. Den impliserte 140 fly, B-52 nuclear bombers, F-35 Jets, 12 krigsskip og 7500 soldater. Bunker Busters ble sluppet i Negev-ørkenen.

Israelsk presse skrøt jo uhemmet av at dette var en melding til Iran, at nå var også USA om bord for å knuse de iranske atomanleggene Fordo og Natanz. Med andre ord: Israel/USA er klare for storkrigen.

Iran har jevnlig sagt: blir atomanleggene bombet, blir også israelske atomanlegg i Dimona bombet samt Tel-Aviv. Begge parter har sagt tydelig fra om hva som vil skje. Så kommer nesten hele topplaget fra Washington til Midtøsten vel vitende om at nå forestår det store stormer.

Komisk var pressekonferansen mellom Antony Blinken og Netanyahu hvor gutta bare snakket forbi hverandre med slitte floskler. Blinken sa banaliteter om sikkerhet og deeskalering og Netanyahu snakket om trusselen fra Iran. Det er Iran som ligger øverst på topplokket hans.

Her skjer det da merkelige saker. I regi av Mossad sendes tre droner innover en viktig våpenfabrikk i Isfahan lørdag natt 28 januar. Vanligvis pleier Israel å bombe iranske installasjoner inni Syria, men det er høyst uvanlig at de kriger mot viktige sentra inni Iran.

Hva var tanken bak? Var det en forestilling om at det iranske lederskapet skulle miste tålmodigheten og bli fly forbanna og igangsette en større krig? Hvis de gjorde det ville Nato-media globalt framstille det slik at det var/er Iran som opptrer som en aggressiv busemann mens Israel bare laget noen hyggelige droneeksplosjoner til selvforsvar.

En falsk flagg-operasjon er en fordekt operasjon designet for å lure; bedra eller skape inntrykk av at en bestemt person, gruppe eller nasjon blir ansvarlig for en hendelse eller aktivitet, for å skjule den faktiske kilden for ansvar. Wikipedia

Åpenbart vil Iran finne et svar på angrepet i Isfahan,men da skal man ha klart for seg at hele Nato-pressen står klare til å lansere Iran som krigspådriver nummer en. EU har allerede erklært Irans Revolusjonsgarde som «terrorister» og det hjelper ikke det minste at Iran sier at Revolusjonsgarden mistet tusenvis av soldater i kamp mot IS-terroristene. Og legger til: hadde det ikke vært for oss, ville også IS stått i Europa.

Hvordan den forestående krigen mot de iranske atomanleggene vil bli tolket av verdens diplomatiet og vest-pressen er derfor et politisk problem av høyeste rang. Og vi kan heller ikke se bort fra at det vil finne sted en helt oppsiktsvekkende FALSK FLAGG OPERASJON som skal legge alt ansvar på Iran og tjene til rettferdiggjøring av en amerikansk-israelsk krig mot Iran.

Et nytt aspekt er at folk rundt Zelensky (Mykhailo Podolyak) har begynt å aktivisere seg i Iran-Israel konflikten som en glad heiagjeng for bombingen i Isfahan. Og fra Israel meldes det at vårt bidrag til Ukrainakrigen er større enn hva vi offisielt medgir.

For lenge siden meldte jeg her på derimot at det innenfor verdenszionismen eksisterer ideer om å gjøre det «frigjorte» Ukraina til en slags reserve-vasall stat for Israel. Faktisk kan denne ideen ha noe for seg. Hvis vi overlever, får vi se.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 773 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 februar 2023 18:42

  Fantastiske tider for våpenekstremistar. Dagsnytt 18 i dag har «debatt» mellom tre opprustingsfantastar: minister Gram, høgremann Hårek Elvenes og forsvarssjef Kristoffersen. Skinndebatt om 54 eller 72 panservogner eller andre typar develsmakt.
  Full semje om at meir våpen alltid må til og at finansiering ikkje er noko problem. 20 milliardar brukt i dag.

  slik tidsånda er, spørst det forresten om debatten hadde vorte mykje annleis om Raudt og SV fekk vera med.

  Sløreiprisen til det norske militæret for 8 milliardar kroner sosa vekk på ubrukeleg helikopter-kontrakt vart ikkje nemnd i programmet.

  Dagens kviss:
  1 Kor mykje co2-utslepp vert det av å produsera ei panservogn?
  2 Når Israel/USA angrip Iran, støttar Noreg Iran so lenge det trengst? Våpen? Gjenoppbyggjing?

  Svar
 • Fotografiene som iranerne publiserte etter bombingen i isfahan viser små hull i taket på fabrikken. Det beviser ifølge militærkildene at de israelske dronene hadde som mål å treffe et lite mål inne i fabrikken.
  Ekspertene som undersøkte fotografiene som iranerne publiserte sier at dronene israelerne brukte er kinesiske lagede droner hvis rekkevidde er begrenset. Ytterligere bevis på antagelsen om at dronene ble skutt opp fra innsiden av Iran. Israel operer inne i Iran allerede og kommer til å lykkes med å slå ut iransk våpenproduksjon.

  Svar
 • Netanyahu vurder å sende iron dome til ukraina. Israels hypotetiske kursendring kan ha noe å gjøre med USA, som finansierer Iron Dome for en milliard dollar i året. Washington kunngjorde nylig at de ville raide lageret av artilleriammunisjon beregnet på Israel for å forsyne Ukraina i stedet, noe Netanyahu fortalte CNN at han hadde det helt fint med.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Prognose på 700 % økning i diabetes i USA

Studier kobler «covid-vaksiner» til diabetes

Previous Post

Sammenblanding av mutasjoner og vaksiner.

Muterte Pfizer virus før de laget vaksinene som skulle beskytte?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.