POSTED IN Media

Medier og ytringer

«Jens Stoltenberg — terrorbomber og krigshisser»

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

21. juli i hadde Dagens Næringsliv en leder der Nato-sjef Jens Stoltenberg blei omtalt «igjen som en leder av internasjonalt kaliber», og en som vi bør lytte til. Den lederen reagerte Jan Christensen, Drammen, på og skreiv et innlegg med denne følgeteksten: «Jeg ser ser til min undring at Dagens Næringsliv velger å rose Jens Stoltenberg opp i skyene. DN 21.7. Hadde jeg vært lederskribent, ville mine konklusjoner snarere vært motsatt. Med DN som del av «den frie presse», håper jeg at innlegget under kan få snarlig plass i avisa.»
Christensens innlegg blei avvist, også en kortere mildere versjon. Debattredaktøren opplyste i svaret til Christensen at Dagens Næringsliv «setter bare på trykk saklige innlegg som argumenterer godt for sine synspunkter».
For at innlegget ikke skal bli liggende i DNs digitale søppelkasse, legges det her ut med Christensens tillatelse. Så kan flere vurdere hvor saklig det er og hvor godt han argumenterer for sitt syn.

Av red. i politikus.no der innlegget er hentet fra

Jan Christensen, Drammen:

Lederskribenten i Dagens Næringsliv 21.7 anbefaler oss å lytte til Jens Stoltenberg, «en leder av internasjonalt kaliber». I tillegg tar han seg den frihet å sammenligne oss med Ukraina, en av verdens mest korrupte land.

Har lederskribenten glemt at terrorbombing var Jens Stoltenbergs vei til generalsekretærjobben i NATO? For 11 år siden erklærte han krig på sms, og slapp i ettertid 588 norske bomber over Libya. Den gang Afrikas mest fungerende velferdsstat. I dag en ruinhaug.

I sin tid som AUF-leder var jensemann NATO-motstander. I dag roses han av de som tror at flere våpen til Ukraina gir raskere fred – og at menneskelig lidelse gir økte fortjenestemuligheter.

Allikevel overrasker det at Dagens Næringsliv ønsker disse våpnene god reise. Med hvilken hensikt? 
– For å drepe flest mulig, Både ukrainere, russere og leiesoldater?
– For å ødelegge flest mulig boliger, industri og mest mulig av infrastrukturen – både på ukrainsk og russisk-okkupert område?
– For at enda flere våpen skal finne veien til et illegalt våpenmarked, kontrollert av mafia og oligarker?
– For å sette verdensfreden i enda større fare?

Rett etter krigen brøt ut, var det fredsforhandlinger mellom Ukraina og Russland. Nå har president Zelensky – som for tre år siden vant valget fordi han ønsket fred med Russland – sparket de som fortsatt tror på fred. Zelensky tror at krigen kan vinnes. Dessverre backes han opp av krigshissende ledere som Jens Stoltenberg, og med Dagens Næringsliv som tanketom bakgrunns-supporter.

Kan krigen – og freden – vinnes med stadig flere våpen? Nei! 
Det eneste som duger er våpenhvile og snarlig fredsavtale, der både Russland og Ukraina får dekket sine trygghetsbehov. Sånn skaper riktignok mindre profitt for våpenindustrien, men gir en bedre framtid for ukrainere, russere og folk flest.

Det offisielle Norge – fredsprisutdeler som attpåtil brukte 34 millioner for å kjøpe plass i FNs sikkerhetsråd, dilter etter mektige allierte.

Vi har alltid hatt gode naboforhold til Russland, vi har samarbeidet på mange områder, vi har «kanaler. Hvorfor brukes de ikke?

Kanskje Dagens Næringsliv kan finne ut hvorfor?

Framheva bilde: Foto: Hands off my tags! Michael Gaida fra Pixabay 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  31 juli 2022 9:40

  Om domstolane i Noreg hadde vore uavhengige, slik ungdom lærer i skulen, hadde Jens Stoltenberg vore dømd og fengsla for lenge sidan. Etter brotsverka mot Libya, har Stoltenberg på effektiv vis gjort vondt verre i Ukraina.

  Men framleis dyrkar NRK, DN og fleire denne krigshissaren. På tide med litt journalistikk, i staden for helgendyrking?

  Svar
  • Både Kjell Magne Bondevik og hans ditto Oslo fredssenter, samt Jens Stoltenberg som NATO sjef burde vært stilt til rette for krigsforbrytelser, hvorfor dette ikke skjer er et åpent spørsmål. De har begge mye å svare for.

   Svar
 • Apropos krig; situasjonen i forbindelse med Nancy Pelosis besøk til Taiwan kan også medføre en farlig eskalering og en potensiell krig mellom USA og Kina ettersom kinesiske myndigheter helst vil godkjenne slike besøk (til Taiwan). Anbefaler dere å lese på nettsiden 2012portal.blogspot.com (det første som kommer opp) og det er også lagt ut en fredsmeditasjon (for de som ønsker å delta) for å motvirke den potensielt farlige situasjonen der.
  «Noen» ønsker seg tydeligvis en krig.

  Svar
 • Jens Stolteberg og hans familie tilhörer ett politisk adelsskap som strekker seg flere hundre år tilbake i tid.Om du kikker på våre grunnlovsstiftere og Eidsvoll,jomen finnes det ikke en Stoltenberg der også.
  Steigan offentligjorde for noen dager siden en navneliste over norske aktörer som jobbet i eller for WEF.Steigan ga også ett inntrykk av at disse norske medlemmene nå kunne offentligjöres da det nå var ett bedre klima for å avslöre disse.
  Betyr det at Steigan eller også Derimot har kviet seg for å gi ut informasjon ?.Hvem er det i så fall som har satt press på de ?.
  Når det gjelder disse norske ygl lederne og deres disipler,mener Steigan at disse slynglene er den dype stat,slik de nevnes i den artikkelen ?.
  Hva er det Steigan driver med,hva er dette for slags informasjon ?.
  Disse navngitte folkene er de som selger bakgrunnsfolkenes krav til folket,det er og blir bakmennene som må frem i lyset og da må vi se på hvem som sitter i styrerommene i de ulike selskapene som styrer vårt liv,vi må få vite navnene på de som styrer og ikke deres plaprende reklamefigurer.Når de navnene blir offentliggjort,först da vet folk hvor de skal gå og protestere.Nå så protesterer de mot bygninger og symboler,det förer ikke til annet enn at mediene kan danne opinion mot og ikke for de protesterende.Mediene velger f.eks å ikke informere om blant annet gule vester,opprör i Canada,opprör i nederland og uvitende om det som skjer blir våre meninger dannet av Mediene,som tjener sine oppdragsgivere og sin egen lommebok..

  Svar
  • Ja, vi villel bli overrasket om/når vi kartlegger (det politiske) nettverket. Både på Løvebakken, i Nrk., og i media generelt.
   Skummelt.

   Svar
 • De fornekter seg ikke hverken Jens eller DN, og uttrykker seg hovmodig.
  Når Jens sier «vi» betyr det «dere» «bør slutte å klage, stille opp og gi støtte», og dette «tordnet NATO-sjefen», ifølge DN, begeistret over «en leder av internasjonalt kaliber».
  At prisen for Ukraina ikke vil merkes på Jens’ økonomi er jeg ganske sikker på.
  Christensens argumenter er helt fine, så enten har ikke DN noe klokt å si imot disse, eller de hever seg så høyt på pidestallen at de ikke gidder. Eller begge deler.

  Svar
 • Dagens navn er iallefall på hjemmebane Elisabeth Ellingsen.Hun har utmerket seg ved å vise Verden hvordan Norges profesjonelle diplomatkorps opptrer når maskene er tatt av og deres gode moral og oppdragelse kommer til syne.For sikkerhets skyld,mens hun overhövler hotellansatte på hotellet i murmansk,så for å bekrefte at hun har flere med seg i sine meninger og påstander,drar hun med seg en kollega inn i sin oppvisning i takt og tone.Bekrefter hun da at det norske diplomatkorpset til Russland synes Russere er noe dritt ?.

  Svar
 • Disse Norske jager/bombeflyflygerne som fikk sånn god trening i Lybia,de ser nok med glede frem mot en eventuell krig mot Russland,de er sikkert glad for at Stoltenberg hisser til krig.
  Eller er det stikk motsatt ?.Iallefall slutter svenske militärflygere i hopetall,visstnok pga pensjonsavtaler som er brutt,men kanskje det er andre årsaker.Kanskje en av årsakene er at det finnes folk med moral og som ikke vil gi livet sitt for globalismesöppelet.Det ryktes om at mange militäre slutter,ikke bare i flyvåpenet.

  Svar
 • Frekke Faan. Ble Norge, eller andre land angrepet eller truet av Libya, Stoltenberg?
  Oppnådde du dine politiske mål?
  – Som var; -stoppe konkurrenten til Fed, din oppdragsgiver, på det afrikanske kontinentet, og stjele Libyas gull?
  Hvilke andre land er nest ut for deg?

  ‘ – President Vladimir Putin har gått til aggressivt angrep på et helt et uskyldig land og folk, med militær makt, for å oppnå sine politiske mål.
  Om Russland vinner krigen vil Putin få bekreftet at vold virker, mener Stoltenberg.
  – Da kan andre naboland være neste ut.’
  nrk.no/norge/stoltenberg_-_-vi-er-i-den-farligste-situasjonen-vi-har-vaert-i-siden-andre-verdenskrig-1.16057339

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skyldes det koranavaksinering?

Er apekoppar ei dekkhistorie for covid-vaksineindusert helveteseld, autoimmune blemmer og herpes?

Forrige innlegg

Da dødstallene i befolkningen gikk ned i 2020 og 2021: store medieoppslag!

I dag med sterk økning i antallet døde: ingen oppslag i mediene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.