POSTED IN Diverse

Med andre briller:

Kortnyheter fra hele verden

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
 1. Den tidligere tyske kansleren Gerhardt Schröder straffes for sitt samarbeid med Russland
 2. USA vil ekskludere Cuba, Venezuela og Nicaragua fra Organisasjonen av amerikanske stater (OAS)
 3. USA prøver desperat å stanse Russlands store oljeinntekter
 4. Frankrike innrømmer å være direkte involvert i krigen i Ukraina.

Scholtz regjering sanksjonerer Gerhardt Schröder

Den tyske regjeringen har fratatt tidligere forbundskansler Gerhard Schröder hans privilegier. Dette er  sanksjoner mot ham for hans støtte til Russland.

Som tidligere kansler hadde Gerhard Schröder et stort kontor ikke langt fra den russiske ambassaden. I tillegg fikk han månedlig godtgjørelse. Alt sammen for 407 000 euro per år.

Fra nå av vil han kun bli honorert for de funksjonene han vil akseptere å fylle i tysk politikk, men ikke i forhold til hans status som tidligere kansler.

https://www.voltairenet.org/article217008.html

Mulig boikott av toppmøtet for amerikanske stater

Det niende toppmøtet for amerikanske stater skal holdes i Los Angeles i juni. Cuba, Nicaragua og Venezuela ble imidlertid ikke invitert av Washington og vil bli ekskludert.

En enorm bevegelse for å boikotte toppmøtet tar form rundt de karibiske statene, Mexico og Brasil med sikte på å avvise holdningen til USA.

I denne sammenhengen opphever Washington delvis embargotiltakene mot Cuba og forbereder seg på å gjenåpne oljeeksportforhandlinger med Venezuela.

https://www.voltairenet.org/article217005.html

Washington prøver å skape et dobbelt energimarked

Biden-administrasjonen leter etter måter å tvinge transnasjonale selskaper som handler med hydrokarboner til å betale russisk gass og olje kun i priser godt under markedsnivå.

Når Russland er ekskludert fra Verdens handelsorganisasjon (WTO), vil vi sitte igjen med et dobbeltmarked.

Den første ville være styrt av loven om tilbud og etterspørsel. Prisen, som for øyeblikket er rundt 100 dollar fatet, vil derfor svinge.

I det andre markedet, som Russland vil bli degradert til, vil prisene være basert på driftskostnader, det vil si rundt 40 dollar per fat når det gjelder russisk olje.

https://www.voltairenet.org/article217009.html

Den franske hæren støtter offisielt den ukrainske hæren, inkludert banderitter.

Sjefen for den franske forsvarsstaben, general Thierry Burkhart, la ut en tweet 18. mai 2022, der han henspiller på «støtten» gitt av de franske væpnede styrkene til det ukrainske militæret.

Ordet «støtte» indikerer deltakelse i kamp.

Den franske generalen rapporterer om en telefonkommunikasjon med sin ukrainske motpart, general Valerii Zaluzhnyi, hvis spesialrådgiver er Banderite-lederen («nynazister» ifølge russisk terminologi) Dmitry Yarosh.

https://www.voltairenet.org/article217010.html

Forsidebilde: Diane Picchiottino

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Eu,med Van Der Leyen i spissen er rasende fordi de ikke får tömt Ukraina for hvete,at ukrainerne kommer til å sulte,det bryr de seg ikke om.

  Svar
 • Baby Bush har blitt lurt av to russiske komikere,der går han rett i fella.Komikerne utgir seg for å väre Zelensky og Busken er åpenhjertig om lögn og bedrag.
  Jimmy Dor show viser hele opptaket.

  Svar
 • Var (er ) George Floydsaken planlagt lenge för hans död ?.Mye tyder på det.Boken om hans og hans foreldres liv ble påbegynt 1 år för hans död.Saken brettes ut og «DEMOCRACY NOW (youtube har en bra reportasje om saken.

  Svar
 • Mye flott hendte etter Floydsaken,venstresiden med BLM gikk mann av huse for å plyndre og rane ,drepe og lemleste,og Onkel Joe,Residenten sa nylig at det kom mye godt ut av den saken,det forente dety amerikanske folk,det sa Delawareknekten.

  Svar
 • VG (Schibsted) gjör idag narr av norske politikere og deres forhold til lobbyisme.VG (schibstedt )vet helt sikkert hvilken vei det blåser og har plutselig fått et akutt anfall av hva pressen skal drive med,nemlig kritisk journalistikk og å granske makten.At de ikke för nå har kommet på den tanken at lobbyisme er udemokratisk og også er utfört av de som ikke tåler lys,det er jo rart,men de har nok fått halsbånd,med taggene innover.

  Svar
 • En fotograf for en dagsavis i Sverige har fotografert Wilgert fra Swebtv med flott slipsnål.Nåla har et sånt symbol som viser at han tilhörer et slags brorskap.Vi får håpe det bare er et drikkelag han föler brorskap til.

  Svar
 • Nancy Pelosis ektemann har blitt tatt for fyllekjöring,ble arrestert på lördag.
  CNN inrömmer at Dominionmaskinene har bakdörer som kan bli utnyttet.

  Svar
 • Lars Bern sier opp sitt engasjement med Swebtv.Swebtv vil ikke avklare sin stilling i NATO spörsmålet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kullkraftverk bygges i rekordtempo:

Parisavtalen er død!

Forrige innlegg

Når du er mellom barken og veden

De minst dårlige løsningene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.