POSTED IN USA

Mange tviler på valget i USA.

Legitimitet kan bli et stort problem for Biden.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det lukter massivt valgfusk langer veier fra USA-valget i høst. Og det tror åpenbart svært mange av innbyggerne i landet det også. Det betyr at Biden ikke vil ha legitimitet i store deler av befolkningen. Konsekvensene av dette kan bli store både politisk og administrativt.

Det pågår en rettsprosess i USA nå for å underkjenne valget og for rettslige undersøkelser om det har gått korrekt for seg. Jeg tror fortsatt at dette ikke vil kunne føre frem, rettsapparatet er en del av den rådende makten og det skal mye til at noen våger å utfordre den også derfra.

Rudy Giuliani driver en rettsprosess for Donald Trump for å underkjenne valget.

Men politisk er dette i ferd med å utvikle seg til en katastrofe for den kommende administrasjonen. De skal styre en stat hvor en stor del av innbyggerne og mange delstater som ser med den største mistro på ledelsen i Washington. Ikke bare mistro. De oppfatter den som ulovlig.

I Norge er de fleste glad for å være kvitt Trump. Det spiller åpenbart ingen rolle om Biden muligens har vunnet med juks. Men i USA er dette en helt annen historie. 

Kontrollen med informasjonen til befolkningen blir stadig viktigere og de som kontrollerer de store mediene har en nøkkelrolle i den sammenhengen. Det er pussig at ingen spør om hvem som eier og styrer disse.

Knut Lindtner

Nesten 40 prosent tror at «DEEP STATE» arbeider for å undergrave valget for president Donald Trump.

En ny meningsmåling viser at mer enn én av tre amerikanere tror at «deep state» arbeider for å undergrave presidenten og å fjerne han fra embetet.

Resultatet viser også at et flertall er bekymret for spredningen av falsk informasjon.

Irak-krigen var en krig som begynte 20. mars 2003, da styrker fra en amerikansk-ledet koalisjon startet et omfattende militært angrep på Irak med hensikt å invadere og okkupere landet. Krigen sluttet offisielt den 31. august 2010 da president Barack Obama erklærte at krigen var over. Wikipedia. Irak-krigen ble begrunnet i en løgn (fake news) fra de store mediene og USAs myndigheter.

Trumps forsøk på å bruke loven til å velte valgresultatene ser ikke ut til å føre fram i retten. Men det er en betydelig del av amerikanerne som tviler på valgresultatet.

Ifølge en ny meningsmåling fra NPR/ipsos tror 39 prosent at det er en «deep state» som arbeider med å undergrave presidenten. 

Men et flertall av de som har svart aksepterer resultatet av presidentvalget (69 prosent), og ønsker en fredelig maktovertakelse den 20. januar (70 prosent).

Målingen viser også at 73 prosent av de som svarte er bekymret for politisk vold de neste fire årene, og 83 prosent er bekymret for spredning av falsk informasjon, spesielt når det gjelder Covid-19 og vaksiner.

I en «kunnskapstest» til de som deltok i meningsmålingen, avslørte svarene en forskjell i politisk kultur mer enn i noe annet.

Resultatet for en uttalelse om Black Lives Matter, for eksempel, ble brukt av utgiverne til å vise at en stor del av befolkningen (47 prosent), kjøper det utspørrerne ser på som «falske utsagn». De ble fortalt at flertallet av protestene fra Black Lives Matter drev med vold i løpet av sommeren.  «Bare 38 prosent mente, helt korrekt, at dette var et falskt utsagn».

Meningsmålinger er ofte mer enn tvilsomme instrumenter. Spørsmålenes utforming påvirker alltid resultatene. I USAs presidentvalg har de bommet grovt to ganger.

Denne uttalelsen er det vanskelig å bedømme siden protestene fortsatt er så ferske, og det er ingen avklaring rundt hva som førte til vold, eller om den ble brukt av faktiske demonstranter eller av andre.

Men tallrike demonstranter fra Black Lives Matter deltok i ødeleggelse av eiendommer og voldshandlinger i løpet av sommeren.

Et annet utsagn sa: «En gruppe fra eliten av satanister driver en sex-ring med barn og prøver å kontrollere politikken og mediene». 47 prosent svarte at dette var falsk informasjon, men 17 prosent sa det var sant. 37 prosent svarte imidlertid at de var usikre.

Ipsos-meningsmålingen ble gjennomført tidligere denne måneden blant 1115 voksne.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Max Kobus

https://www.rt.com/usa/511165-deep-state-trump-poll/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det er vel heller normalen at valgene i USA blir manipulert. De groveste tilfellene jeg kjenner til er kuppene i 2000 og 2004 som gjorde at Dick Cheney og hans «kolleger» fikk kontroll til å gjennomføre krig mot Afghanistan og Irak samt det største røveriet fra folket i USA som historien kjenner til.
  https://hvamenerpartiene.com/saker/valgkuppene.htm

  En annen sak er at det synes viktig av bakmennene er at folk settes opp mot hverandre istedenfor at de går i opposisjon til galskapen i regimet. Dette gjøres elegant ved å etablere to leire (republikanere og demokrater) som i praksis styres av de samme kreftene i valg som ikke har noen reell betydning.
  So what ?

  Svar
  • Javel, så er vi innbilt, via media, at USA er et demokrati. ( ref til din lenke : hvamenerpartiene…)
   ( Og vi er innbilt at Hillary/Obama/Stoltenberg sin bombing og drap i Libya var et Nato-forsvar mot en fiende, eller for å berge den libyske befolkningen. Mens det var et forsvar/angrep for Feds kontroll over økonomisystemet på det afrikanske kontinentet. )
   Begge, både valjukset (uansett størrelse) og bombingen av Libyas ungdmmer, er forbrytelser.
   Og bør behandles som forbrytelser, av media, – og oss. – Selv om slike forbrytelser er blitt «vanlig» kotyme.
   Og det er medias, og våre politikeres, oppgave å avsløre, ikke tildekke, forbrytelser.
   Og det er befolkningens oppgave å forlange at dette blir gjort.

   Svar
 • «Kan noen være så snill og slå av internett?»
  Valget ble stjålet fra Donald Trump! Den middelaldrende kvinnen er sikker i sin sak
  Hvor har du det fra? spør jeg. Fra internett, svarer hun, med overbevisning.»
  https://www.nrk.no/urix/_kan-noen-vaere-sa-snill-og-sla-av-internett__-1.15309401

  Kan noen være så snill å stenge aviser/media i Norge? 😉
  ‘Vi har en pandemi, der flere dør enn i tidligere år, det brukes massegraver med virusdøde i verden og det er krise i sykehusene i Norge.
  Og valget i USA var IKKE trikset med, Trump er gal.
  Den unge & gamle mannen/kvinnen er sikker i sin sak.

  Hvor har du det fra? Spør jeg.
  Fra avisene svarer hun, med overbevisning.’

  Svar
  • Kan vi i det hele tatt stole på pressen ?
   Er uavhengige blogger og Youtube bedre, og mindre styrt?

   ‘ Har Trump virkelig bedt valgansvarlig i Georgia om å finne flere stemmer til ham? Er minus og pluss det samme?
   ‘Trump ber dem ikke om å finne ekstra stemmer til ham, men mener hans advokater har funnet mange nok ulovlige stemmer som skal trekkes fra stemmeantallet til å ugyldiggjøre valgresultatet.

   Pressens fremstilling :
   Pressen, basert på et kort og misvisende utdrag fra en times lang telefonsamtale, har bestemt seg for å fremstille dette motsatt av sannheten; de hevder at Trump presser valgansvarlig i Georgia til å finne flere stemmer til ham slik at han vinner valget.’
   https://www.nettavisen.no/nyheter/pressen-gjor-minus-til-pluss-for-a-skape-et-siste-rabalder-om-trump/s/12-95-3424069467

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-valget:

Stemmetelling-maskinene kunne styres utenfra.

Forrige innlegg

Konfrontasjonspolitikken til USA:

Nesten atomkrig i desember?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.