POSTED IN Norge

Lyset i rampelyset kan være ubehagelig sterkt;

Litt om bruk av solbriller.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Hvordan anskaffe seg solbriller er p.t. et omtalt emne blant norske media – se f.eks. en oversikt på Google.

Fordi jeg fortsatt ikke kan kajakk-padle grunnet ‘podagra-gikten’, måtte jeg finne på noe annet og koblet spørsmålet om bruk av solbriller kan tenkes å svekke synet?

Min AI-venn var helt klar i sitt grundige svar, som oppsummert var slik:

(sitat 1)

«Nei, bruk av solbriller i seg selv svekker ikke synet. Tvert imot er solbriller et viktig verktøy for å beskytte øynene mot skadelig ultrafiolett (UV) stråling fra solen, samt for å redusere blending og anstrengelse på øynene på solrike dager. Det er imidlertid viktig å velge solbriller av god kvalitet som tilbyr tilstrekkelig UV-beskyttelse».

(sitat 1 slutt)

De solbrillene som er et viktig mediatema i dag, koster drøyt 1100 kroner.

Klar tale, tenkte jeg, og kom med et tilleggsspørsmål om bruk av solbriller kan tenkes å svekke DET POLITISKE synet eller GANGsynet».

AI-vennen skjønte nok ikke mitt forsøk på et ironisk gjøn, og svarte igjen like grundig, sammenfattet slik:

(sitat 2)

«Bruk av solbriller i seg selv har ingen direkte påvirkning på det politiske synet og/eller gangsynet til en person. Solbriller er et tilbehør som brukes for å beskytte øynene mot solens skadelige UV-stråling og for å redusere blending og anstrengelse på solrike dager».

(sitat 2 slutt)

Ellers legger jeg merke til at AI-vennen nok søker seg frem i engelskspråklige opplysninger idet han/hun/den/det i sitt svar til meg skriver (min arrangering av store fonter):

(sitat 3)

«Det er også viktig å merke seg at solbriller med mørke glass kan redusere lyset som når øynene, noe som kan føre til at ELEVENE utvider seg».

(sitat 3 slutt)

Det engelske ordet ‘pupil’ kan jo bety både ‘pupill’ og ‘elev’!

— OOO —

Nei, jeg tror jeg må finne på noe mer fornuftig…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Bare litt morsomt i andedammen , det hele.
  Men det burde passe å ta fram Stoltenberg sine løgner rundt bilkrasj og en, blank, lapp under den skadede bilens vindusvisker før Stoltenberg stakk av. -Det var sikkert flaut å stå til ansvar for dette også.

  Eller enda alvorligere. Løgnene , og Grunnlovsbruddet, før han beordret ombing av Libya. Og medias stillhet om saken.
  ( – Uten at ‘opposisjonspartiet’ Rødt lagde noe bråk om det. )

  Svar
  • .Jan Zörlie
   1 juli 2023 13:26

   Hvilken grunnlov sikter du til Frikar,17 mai utgaven eller den reviderte av 4 november ?.
   Når det gjelder Björnar ,kanskje han gjorde en planlagt handling for å komme seg ut av sirkuset för alt rakner.

   Svar
 • Solbriller er viktig fyrst og fremst for å unngå å bli overvelda av alt falskt gull som glitrar. Spesielt i våre dagar når det er ekstra mykje sol og ekstra mykje narregull. Sjølv har eg eit par utmerka solbriller som eg bruker flittig. Og dei har eg betalt for ærleg og reieleg. Dei kosta vel rundt 1100-1200 kroner om eg ikkje hugsar feil.

  Svar
 • Northern Light.
  1 juli 2023 14:07

  På 70-tallet hadde en trodd at et parti som kalte seg Rødt, ville representere svake grupper og arbeiderklassen, og være i mot krig. Og at partilederen levde nøkternt uten en overdådig livsførsel, og konsekvent i Stortinget stemte i mot den globale storkapitalens interesser. Det er ikke å si ja til våpenhjelp til Ukraina, produsert av en privateid krigsvåpen-industri, med BlackRock, Vanguard og Statestreet som finansielle eiere, som også eier vestlig hovedstrømpresse. Ekte sosialister sier nei til slikt.

  Mye av våpnene kommer ikke frem til slagmarken, men blir solgt av offiserer i Kiev-regimet til internasjonale våpenhandlere, som selger de til militsgrupper i Afrika og andre steder det er uroligheter, til profitt for den militær-industrielle komplekset, som får nye bestillinger på våpen og ammunisjon fra de nye krigsskueplassene.

  Partilederen i et parti som kaller seg Rødt, lar seg filme kjørende i en Ferrari (NRK 2015, Dama til Moxnes), og det er klart, etter å kjørt et eksklusivt bilmerke på NRK i primetime, blir en godt vant, og må ha matchende solbriller minst av merket Hugo Boss med en prislapp på minst 1199,- , og kan ikke bli sett med solbriller kjøpt på Extra.

  «Fra 1. mai 2023 er årlig fast godtgjørelse for stortingsrepresentantene 1 107 190 kroner pr. år».

  Med en årlig «godtgjørelse» på over 1,1 million, er jo et par solbriller til 1199,- for lommerusk å regne, og da må en jo tro på forklaringen at det var panikk som var grunnen til at han ikke gikk tilbake til butikken og betalte for brillene, men rev av prislappen og fortsatte mot utgangen. Mot utgangen for partiledervervet også får en tro, men en grasrot i partiet mest fra vestkanten, kan se igjennom fingrene for slike «feil».

  Som forfatteren Samir Amin sa i sin tid, og som i dag er åpenbart: «det parlamentariske systemer er fullstendig korrupt, og det representative demokratiet bare et spill. De forskjellige partiene i et parlamentarisk system er som ett enkelt parti, bare med ytterfløyer». Det er som en kan observere, det blir det samme hvordan partiene settes sammen til en regjering, de politiske beslutningene over tid kommer storkapitalen til gode, ikke folk og land.

  Politikerne i det vestlige parlamentariske systemet, enten de er til høyre eller venstre, representerer ikke folket, men storkapitalen. Etter deres politiske karriere er over, får de fyrstelig betalte stillinger i storkapitalens selskaper og organisasjoner. Dette har mange norske politikere fra «venstresiden» vist til fulle.

  Politikernes oppdrag for storkapitalen de tjener, er å bevilge pengene på statsbudsjettet over til storkapitalen på utsiden, til deres mangemilliard-prosjekter som covid, grønt skifte, og andre ting de finner på som «våpenhjelp» til Ukraina, som gir milliarder i profitt til selskapenes eiere.

  Skal den norske befolkningen få suverenitet og selvråderett over nasjonens landressurser, som de nylige funn av verdifulle og enorme mineralforekomster på norsk sokkel, må regjeringer settes sammen av politikere som representerer folk og land, som bruker pengene i Norge til fordel for det norske folk. Disse politikerne finnes ikke på Stortinget i dag.

  Svar
  • Kåre Magne
   1 juli 2023 20:44

   Godt sagt, Northern Light!
   Små partier med flotte idealister eller idealister i mer veletablerte partier som kommer inn på Stortinget; så går det ei stund og de små partiene vokser og får flere representanter der; så skjer det vel et eller annet og disse representantene/idealistene tilpasser seg mer og mer normen eller «kulturen» der inne eller rettere sagt ukulturen der. Man skal jo helst ikke ha for mange meninger som skiller seg for mye ut fra «den kompakte majoriteten» der.

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  1 juli 2023 14:57

  Godt å se at NRK gir en bred og mangslungen fremstillingen av tyveri av solbriller til 1300 krokner slik at kjeltringen får den omtale de fortjener. Nytt av i dag er at Biden-familiens korrupsjon fra stater vi ikke liker å sammenligne oss med, nå ser ut til å ende på nærmere 50 millioner dollar. Og når noen spør hva disse landene fikk i gjenytelse for beløpet, har man begynt å bruke ordet «treason» eller på norsk landsforræderi. Jeg kan ikke se at NRK har gitt denne saken et eneste ord (bortsett fra snill omtale av Hunter Biden sin «tilståelse» som skal gi en «sweetheart deal» med påtalemakten.

  Men skandalen har to elementer til som kvalifiserer til omtale og oppsigelser. Den ene er FBI som har forhindret etterforskning fra kongressen, den andre er justisdepartementet som har forhindret etterforskning. Det er å forvente at ledere fra begge etater nå blir innkalt for å forklare seg for kongressen under ed. Heller ikke noe av dette kan jeg se at NRK har omtalt med et ord.

  Og president Biden? Hans dager er talte, han kommer ikke til å få en periode til fordi han må forlate embetet sitt før neste valg høsten 2024. Han skal være glad dersom presidentskapet hans overlever sommeren. Men en god ting kan han fryde seg over: Korrupsjonssaken vil ikke bli omtalt av NRK før den dagen han blir sparket.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvite trådlignende blodpropper.

Er de vaksinerelaterte?

Forrige innlegg

Norsk forsvarspolitikk må omdefineres:

Norge forbereder seg på å angripe Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.