POSTED IN Globalisering

Lynn Forester de Rothschild:

Vi går fra ESG til en agenda for «inkluderende kapitalisme».

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden

Husker du da folk pleide å si at global styring av elitister var en paranoid fantasi? Vel, nå er planen en åpen innrømmet realitet.

ESG står for Environmental, Social, Governance, (miljø, sosial, styring) og har vært reklameskiltet for den globale finanskapitalen med BlackRock’s Larry Fink i spissen. BlackRock har til og med truet med å gripe inn i selskaper de har aksjer i, dersom selskapene ikke etterlever finansgigantens definisjon av ESG.

Council for Inclusive Capitalism (CIC), ledet av Lynn Forester de Rothschild, som nå er det offentlige ansiktet til Rothschild-dynastiet, er kulminasjonen av flere tiår med ulike globalistiske agendaer, og representerer det ultimate beviset på «New World Order».

CIC er nært knyttet til institusjoner som World Economic Forum, FN og IMF, men det er først og fremst et forsøk på å knytte alle disse organisasjonene tettere til næringslivet. CIC presser på for spredningen av det de kaller «Stakeholder Capitalism» (interessentkapitalisme) – ideen om at internasjonale selskaper har et ansvar for å delta i utviklingen av samfunnet, og at de er pålagt «til fellesskapets beste», å manipulere sivilisasjonen med økonomisk straff og belønning.

Vi var vitne til denne agendaen i aksjon under covid-nedstengningene og hastverket med å innføre vaksinepass. Denne innsatsen ville ikke vært mulig uten deltagelse fra store selskaper som virket hånd i hånd, med nasjonale myndigheter og Verdens helseorganisasjon. Heldigvis mislyktes strategien da lokale myndigheter og publikum kjempet tilbake.

Vi har også sett det stygge ved interessentkapitalismen i jaget for ESG-ratingsystemer blant store selskaper. ESG var ment å være verktøyet som globalister og regjeringer ville bruke for å tvinge selskaper inn i interessentkapitalismen. Mye likt med det kinesiske sosiale kredittsystemet, men for bedrifter i stedet for enkeltpersoner. Jo høyere et selskaps ESG-score, jo mer tilgang til utlån og statlig finansiering vil de ha, lett tilgjengelige penger. Det startet i 2005 med fokus på klimakontroll, for å påvirke selskaper til å akseptere karbonkreditter og beskatning. Men i 2016 ble det noe annet; ESG har bredt vedtatt woke politikk inkludert rasisme, feminisme, trans-ideologi, etc. Det fungerte en stund.

Avsløringen av ESG er kanskje en av alternativpressens største triumfer. Woke var en rigget agenda, en astroturf-bevegelse tvunget til å eksistere av selskaper og globalister som brukte ESG som middel. Jeg er sikker på at Lynn Forester de Rothschild med en skuffelse nylig innrømmet nederlaget til ESG på B20-toppmøtet i India. Selv om Rothschild også foreslår at målet er å erstatte begrepet «ESG» med noe annet som publikum ikke er like opptatt av. Med andre ord, globalistene vil fortsette å lete etter andre metoder.

En interessant uttalelse fra Rothschild på B20 var hennes påstand om at Bidens «Inflation Reduction Act» er en av de beste modellene for klimakontroll. Dette bekrefter det vi allerede mistenkte: Loven hadde ingenting med inflasjon å gjøre. Snarere var det en måte å avlede skattebetalernes midler til statlige subsidier for karbonbeskatning og grønn teknologi. Det vil si at Rothschild og CIC ønsker å diktere global virksomhet, og tvinge selskaper til å vedta ESG-lignende retningslinjer, ved å bruke billioner av dollar i klimafond; 7,5 billioner dollar (norske billioner) per år, for å være nøyaktig.

Se på det på denne måten: Ethvert selskap som bruker grønn teknologi og fremmer klimaideologi får tilgang til statlige subsidier – de blir belønnet. Ethvert selskap som nekter å gå med på planen, vil bli kraftig beskattet, mens de prøver å konkurrere med subsidierte selskaper – og de blir tvunget ut av virksomheten. Dette er i hovedsak de tidlige stadiene av et globalt kollektivistisk økonomisk regime. Og det er her vi kommer til kjernen i saken. Det finnes ingen «inkluderende kapitalisme», det er ingen «stakeholderkapitalisme», det er ingen «ESG».

Klimaendringer som en eksistensiell trussel er en farse, akkurat som covid aldri var en trussel for det store flertallet. Det er måter å avlede befolkningen fra den egentlige hensikten – total finansiell sentralisering i hendene på eliten. Det handler ikke om miljøet, det handler ikke om klimaet, det handler ikke om folkehelse, alt handler om total kontroll over økonomien.

Sluttspillet for globalist-eliten er å overbevise publikum om å omfavne økonomisk styring på individnivå. Når individets transaksjoner og handel kan nektes av en håndfull byråkrater, har etablissementet midler til å diktere alle aspekter av samfunnet. For hvis oligarkiet har makten til å bestemme om du og familien din spiser eller sulter, har de makten til å få deg til å gjøre alt de vil at du skal gjøre.


Fra Zero Hedge, publisert 14. september 2023.
Oversatt av Northrn Light fra engelsk og forkortet. Linker og videoer i originalartikkelen.
Originalartikkel: Rothschild Admits ESG Failure As Globalists Shift To «Inclusive Capitalism» Agenda.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Det handler ikke om miljøet, det handler ikke om klimaet, det handler ikke om folkehelse, alt handler om total kontroll over økonomien.»

  Men først og fremst bør det handle om våre forestillinger (og viten) om hva penger er i /for et samfunn. (- Og mellom samfunn/land.)
  Og at vi bør vite hva penger er (bør være) for et samfunn. At det er et verktøy (uten egenverdi) som skal brukes som verdisetter og byttemiddel i en nasjons arbeidsdeling.
  Som vekten og litermålet er et verktøy.
  Penger får først verdi når de sendes de rundt og SETTER I GANG aktivitet.
  Positiv verdi hvis aktiviteten er positiv ( og reell).
  Negativ verdi for samfunnet hvis aktiviteten er negativ. (Selv om den ‘produserer’ mer penger i form av skatter eller avgifter. )
  Hvis vi ikke ser forskjell på verktøyet og innholdet vil vi bli lurt til å ikke se forskjell på hva som er arbeid og ‘ arbeid ‘ i samfunnet. På positiv og negativ aktivitet. Og hvem & hva som er viktige i samfunnets velferdsbygging.
  Da får vi forestilling om at det er ‘gode tider’ når vi mangler det meste og må arbeide 24/7, og priser og renter blir satt opp.
  -Og ‘dårlige tider’ når stabburene er fulle og priser og renter kan bli satt ned, og vi får flere frie livstimer.
  Det er selvfølgelig omvendt.

  Og kan bli lurt til å tro at det er politikere og deres administrasjon som forsørger innbyggerne.
  Det er selvfølgelig omvendt.

  Ser vi ikke denne forskjellen. – Og hvis vi lar overnasjonale krefter ta kontroll over og bestemme over dette verktøyet i samfunnet, blir vi leilendinger.
  Leilendinger under nasjonens administrasjon/politikere, som forveksler. – Og igjen under deres over-nasjonale herrer.

  Da blir pengene også våre herrer.
  – Og pengesystemets pensumskrivere og tryllekunstnere våre herskere.

  Svar
  • Hokuspokus.

   ‘ Alt som trakk rentene opp i vår og sommer, er nå blitt uviktig for Norges Bank, mens det som holdt rentene igjen er blitt viktigste grunn til å heve renten.
   Nå er det ikke lenger den svake kronen eller høy inflasjon og lønnsvekst som krever sitt. I stedet er det høyere oljepris og oljeinvesteringer som forklarer det meste av renteoppgangen vi har i vente.’
   nettavisen.no/okonomi/dette-skriver-avisene-om-okonomi-onsdag-27-september/s/5-95-1355756

   Resesjon…, inflasjon…. Tja, samme . Bare pengesystemet kan brukes som verktøy til å stjele fra de produserende innbyggerne, så kan ‘argumentene’ tilpasses. :

   ‘ Når renten på langvarige statobligasjoner faller under renten på kortvarige, heter det at rentekurven er invertert. Det har vært et sikkert tegn på resesjon de siste 50 årene.
   – Sannsynligheten for at dette faktisk varsler en resesjon, avhenger av hvor lenge vi har en fallende kurve. ‘
   aksjelive.e24.no/article/2GJwPy

   Høyt forbruk er negativt for miljøet. Lavt forbruk er visst negativt for,… ikke folks velstand, med lavere priser på det de trenger av materielle nødvendigheter. Men penge-økonomenes velstand ,og det merkantil- kapitalistiske systemet. Da er det bedre med høyere renter slik at folk må flytte fra hus & hjem ?

   ‘ Den lave inflasjonen gjør at man risikerer at husholdninger og bedrifter utsetter å kjøpe ting, fordi det vil være billigere for dem å kjøpe det i fremtiden. Og utsetter de å kjøpe ting gjør det at prisene faller enda mer, slik at vi havner i en deflatorisk syklus. ‘
   e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-europeiske-sentralbank-ecb/krisetall-for-europa-mener-rentekutt-ikke-holder/24663883

   Svar
   • Mer hokuspokus.
    De som får svi i dette spillet er bla.a norske innbyggere/boligeiere. Og alt som stopper av utvikling i nasjonen Norge, pga. dette penge/valuta og rente-spillet.
    De som tjener på det er de som styrer dette spillet. De kan legge nasjoner i grus.
    – Når vi ikke ser at dette byttemiddelverktøyet lett kan brukes som våpen; – hvis vi ( og våre politikere) FORVEKSLER penger og virkelige verdier.

    ‘ For nordmenn betyr en sterkere krone at det blir billigere å feriere i utlandet, samt at varer som kjøpes fra utlandet blir billigere. Det negative er at norske varer blir noe mindre konkurransedyktige.
    Peker på utenlandske aktører.
    Forrige uke opplyste den svenske sentralbanken salg av 8 milliarder dollar og ytterligere 2 milliarder euro mot svenske kroner på en periode på fire til seks måneder. Overfor E24 uttaler Cekov torsdag at han mener det er en av faktorene til at den norske kronen nå styrker seg.’
    nettavisen.no/nyheter/den-norske-kronen-styrker-seg-ekspert-mener-sverige-spiller-viktig-rolle/s/5-95-1359453

 • «Klimaendringer som en eksistensiell trussel er en farse, akkurat som covid aldri var en trussel for det store flertallet. Det er måter å avlede befolkningen fra den egentlige hensikten – total finansiell sentralisering i hendene på eliten.»

  Og eliten for norske politikere er ikke norske innbyggere, som det burde være.
  Det er deres over-nasjonale styrere.
  Disse tryllekunstnerne som har skrevet det penge-økonomiske pensumet våre økonomer må papegøye-lære på universitetet for å få høy status.
  Og som som gjerne utarmer befolkningen gjennom rentehokupokus- forklaringer for å hente ågeret hjem til bakmennene, med jevne mellomrom.

  Mens dette foregår lages det forskjellige ‘kriser’ for å avlede.

  Svar
 • Northern Light.
  22 september 2023 15:37

  Schwabs rådgiver, Yuval Noah Harari: Om fem år kan kunstig intelligens være så avansert at det vil bety slutten på menneskelig dominans.

  Av Rhoda Wilson.
  Mustafa Suleyman, medgründer av Google DeepMind, og Yuval Noah Harari diskuterte hvor avansert AI vil være om fem år. Etter å ha hørt Suleymans spådommer, sa Harari: «Dette er slutten på menneskets historie. Ikke slutten på historien – men slutten på menneskedominert historie». Med andre ord, mennesker vil ikke lenger være dominerende på jorden.

  Yuval Noah Harari er en israelsk forfatter, intellektuell, historiker og professor ved Institutt for historie ved det hebraiske universitetet i Jerusalem. Harari var hovedtaler om menneskehetens fremtid hos World Economic Forum i Davos 2020 og 2018. Han diskuterer jevnlig globale spørsmål med statsoverhoder.

  Harari er forfatteren av «Sapiens: A Brief History of Humankind», «Homo Deus: A Brief History of Tomorrow» og «21 Lessons for the 21st Century». Harari er medgründer av Sapienship, et «selskap med sosial innvirkning som tar til orde for globalt ansvar».

  Mustafa Suleyman er en britisk forsker og gründer innen kunstig intelligens som er medgründer og tidligere leder for anvendt AI hos Google DeepMind. Suleyman er også medlem av styret i The Economist og medlem av styringskomiteen til WEFs AI Governance Alliance som ble lansert i juni. Andre medlemmer av WEFs styringskomité inkluderer: Nick Clegg – President for Global Affairs, Meta Platforms Inc., Gary Cohn – nestleder IBM, Brad Smith – nestleder og president Microsoft, Kent Walker – President for Global Affairs.

  The Economist var vertskap for en diskusjon mellom Harari og Suleyman om virkningen av kunstig intelligens (AI) på vår umiddelbare fremtid, hvordan teknologien kan kontrolleres og om den vil bli selvstendig. På spørsmål om hvordan livet vil være for mennesker om fem år, sa Suleyman: «De av oss som er i forkant, som programmerer de aller største AI-maskinene, kommer til å programmere maskiner som er over tusen ganger kraftigere enn hva du ser i dag. I løpet av de neste fem årene vi vil se beslutningsdyktige AI-er. AI-er som ikke bare kan snakke men også gjøre ting».

  Han beskrev en dystopisk verden hvor for eksempel AI vil ringe til «andre mennesker» for å forhandle, og ringe andre AIer for å etablere riktig sekvens i en forsyningskjede. AI vil bruke applikasjons-programmerings grensesnitt (API), en programvare som behandler dataoverføringer mellom systemer, slik at den vil kommunisere med nettsider, kunnskapsbaser og informasjonslagre.

  Harari, som sjelden bruker en smarttelefon, sa: «Når jeg hører hva Suleyman sier, så betyr det for meg at dette slutten på menneskets historie. Ikke slutten på historien – men slutten på menneskedominert historie. Historien vil fortsette, men med noen andre som har kontrollen».

  «Noen andre som har kontrollen» – var bruken av ordet «noen» snarere enn «noe» tilsiktet for å fremme ideologien om sammenslåing av menneske og maskin? På samme måte, Suleymans tidligere referanse til «beslutningdyktige AI» som ringer til «andre mennesker».

  I 2014 beskrev WEFs leder Klaus Schwab den fjerde industrielle revolusjonen og «globalisering 4.0», som «vil føre til en sammensmelting av vår fysiske, vår digitale og vår biologiske identitet». Harari og Suleyman kan ta feil, men vær klar over språket og psykologien som brukes til indoktrinering, får folk til å akseptere deres ideologi.

  På spørsmål om AI kan være det Suleyman hadde foreslått, svarte Harari: «Hvis menneskene er splittet og er i et våpenkappløp, blir det nesten umulig å tøyle denne fremmende intelligensen, jeg har en tendens til å tenke på det mer i form av en virkelig invasjon av romvesener».

  «Som noen forteller oss at en fremmed flåte av romskip kommer fra planeten Zircon, eller hva som helst, med med svært intelligente vesener. De vil være her om fem år og ta over planeten. Kanskje de vil være hyggelige, kanskje de løser kreftgåten og klimaendringer, men vi kan ikke være sikre. Dette er hva vi står overfor, bortsett fra at romvesenene ikke kommer i romskip fra planeten Zircon; de kommer fra forskningslaboratorier.

  «Vi vet at de kommer til å være svært intelligente og potensielt i det minste være selvstendige, og dette er en veldig, veldig skremmende kombinasjon».

  Fra The Exposé, publisert 22 september 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og videoer i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: In five years AI could be so advanced it would mean the “end of human-dominated history”, Yuval Noah Harari says.
  .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valget.

Et etterlengta tilbakeslag.

Forrige innlegg

Piggproteiner:

Er de helsefremmende eller det motsatte, sykdomskapende?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.