POSTED IN Helse

Legemiddelindustrien vil ikke forske på effekten av vitaminer eller forebyggende tiltak.

Det taper de økonomisk på.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Derfor hevder toneangivende stemmer at tilskudd av vitamin C er uten effekt

Av Redaksjonen

Innlegget er hentet fra hemali

«Effekten av vitaminer og kosttilskudd er ikke godt nok dokumentert.» Hørt den før? Det er ikke effekten som mangler, men fri forskning.

Av Thore Aalberg

Legemiddelindustriens forskningsfond finansierer medisinske studier. Det er et etterprøvbart faktum, ikke en konspirasjonsteori. I studiene oppgis det hvordan de er finansiert, det er bare å lese og telle. Alle studier som viser at medisiner virker er offentlig tilgjengelig, gratis, så tell i vei.

Legemiddelindustrien finansierer meget sjelden forskning på mikronutrienter. Det ville ikke jeg heller ha gjort, hvis jeg levde av å selge legemidler.

Hvis vi ser på hvem som finansierer studier på mikronutrienter, (mikronæringsstoffer) som C-vitamin, er de ofte merket “Not funded”. Forskerne har altså finansiert studiene med egne midler. Disse studiene er ofte gjennomført på dugnad.

Legemiddelindustrien betaler ikke for forskning på vitamin C

Legemiddelindustrien finansierer meget sjelden forskning på mikronutrienter. Det ville ikke jeg heller ha gjort hvis jeg levde av å selge legemidler.

Foto iStock

Derfor eksisterer det også svært få av de studiene som viser effekt av kosttilskudd. De få som finnes er små, nettopp på grunn av svært begrenset finansiering.

Slike studier finner sjelden at mikronutrienter “virker”, og det er ikke rart. Virkningen er biokjemisk, ikke medisinsk.

Toneangivende stemmer som Folkeopplysningens Anders Wahl på NRK baserer sin kunnskap om mikronutrienter på medisinske studier. Disse er typisk gjennomført etter de samme protokollene som legemiddelstudier. Studiene tester vitaminer og mineraler for å finne ut om de har samme egenskaper som legemidler. Slike studier finner sjelden at mikronutrienter “virker”, og det er ikke rart. Vitaminer og mineraler er råvarer, ikke legemidler. Virkningen er biokjemisk, ikke medisinsk.


Kroppen bruker magnesium som en råvare

Ta for eksempel magnesium, en råvare som brukes i produksjon av blant annet bilfelger. Magnesium er ikke et legemiddel, men et metall. Kroppen bruker også metallet magnesium som en råvare. Vitaminer og mineraler er råvarer som inngår i kroppens produksjon av blant annet enzymer og hormoner.

Kroppen trenger vitaminer og mineraler i en kjedet sirkel

Sink er et metall som brukes til å galvanisere spiker. Kroppen bruker sink til blant annet å produsere enzymet som omdanner vitamin D til hormonet som styrer produksjonen av immunceller. (Lenker til fagfellevurdert vitenskapelig litteratur publisert i anerkjente akademiske tidsskrift nederst.)

Hvis kroppen mangler sink, kan vi ikke produsere immunceller. Hvis vi mangler D-vitamin, får vi heller ikke til å produsere immunceller. Og mangler vi magesium, kan vi ikke ta opp D-vitamin slik at kroppen evner å produsere hormonet som styrer uttrykket til genene som utløser produksjon av immunceller.

Mangel på sink, magnesium eller D-vitamin kan altså utløse det legene kaller ervervet immunsvikt.

Men dette vet ikke Andreas Wahl

Anders Wahl vet ikke dette. Den biokjemiske funksjonen til mikronutrienter står ikke beskrevet i de medisinske studiene Wahl støtter seg til. Der står det bare hvorvidt mikronutrienter virker som medisin eller ikke. Wahl har helt rett i at mikronutrienter ikke er medisiner.

Wahl baserer seg også på ernæringsfysiologer som hardnakket påstår at vi får i oss nok mikronutrienter ved å spise mat. Hvis det er sant, hvordan kan det da ha seg at store deler av befolkningen ifølge Helsedirektoratet har mangel på vitaminer og mineraler? Kommer det av at store deler av befolkningen spiser for lite mat?

Hva er poenget med å etterspørre studier som viser at vitaminer virker som legemidler når vitaminer og mineraler ikke er legemidler?

Forsidebilde: Wasa Crispbread1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 320 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Legemiddelindustrien er verdens største kriminelle bransje. De skaper sykdommer de tjener penger på å behandle. Deres forskning skal finne inntektsmuligheter i form av sykdommer å helseplager som kan diagnosiseres med deres testutstyr å ha medisin klar for distribusjon gjennom sitt salgskorps av offentlig ansatte fastleger og spesialister. Derfor pumpes patogener, virus å pandemier ut i verden. Folk forgiftes og bestråles overalt i den hensikt å skape sykdommer. Våre hjernevaskede fastleger og helsevesen er med på galeien. Covid-«pandemien» var et godt eksempel på helsevesenets logrende dumskap og livsfarlige lojalitet som skader og dreper pasienter. Dette korpset av fastleger og medisinmenn er opplært på «kunnskap» legemiddelindustrien har produsert. Dette legger det teoretiske grunnlaget for deres jobb som skattebetalerfinansierte medisin-pushere . Denne kriminelle industrien må som tobakksindustrien knuses en gang for alle.

  Svar
 • Vel.. Så lenge vi fremdeles er mennesker, det vil si en biologisk «maskin», trenger vi vitaminer og mineraler for å overleve men også for å kunne bekjempe virus og bakterier !

  Da denne verden er langt fra perfekt med hensyn til hva vi får i oss av nødvendige næringsstoffer fra mat og drikke er det viktigere enn noensinne å supplere kostholdet vårt med vitaminer og mineraler!
  De fleste sykdommer vi sliter med, – samt infeksjoner og virus er stort sett et resultat av mangel på dette som vi kan kalle livets drivstoff !

  Det kommer av og til rapporter som forteller oss at vi kan slippe å ta vitaminer og mineraler, men dette er kun svada! – Når vi forstår hvem som står bak slik propaganda, nemlig BIG PHARMA burde vi være mer årvåkne og bevisste på bedraget – Dette er en farmasøytisk (døds) – maskin som tjener titalls av milliarder på vår forverrede og ofte fordervede helse! (Nøler ikke med å nevne all denne «sukkerfrie» brusen i denne sammenhengen)

  Når det gjelder døde i verden på grunn av Covid oppgir WHO dette til ca.16 millioner døde. De reelle tallene er nok langt mer beskjedent !
  Når det gjelder dødsfall grunnet mangel på vitaminer og mineraler i samme tidsrom; 2020 – 2023 vil dette anslagsvis utgjøre ca.60mill – og dette er forsiktige tall ! (Mangel på magnesium står for hoveddelen) !

  I 2021 døde 41.676 mennesker i Norge av forskjellige årsaker
  10.175 av hjerte og karsykdommer, 612 av Alkoholrelaterte skader, 658 av selvmord osv.
  For å nevne noen tall (Tallene kan man finne i dødsårsaksregisteret)

  1-2021 ble det registrert ca. 979 som døde av covid-19-assosierte dødsfall og omfatter både dem som døde med covid-19-sykdom, – og personer som døde av bivirkninger av koronavaksinen!
  Anslagsvis det samme antall døde av selvmord som av covid da !

  Frem til 21.04.2022 ble det meldt inn 1453 korona-dødsfall til Folkehelseinstituttet, dette er da illevarslende, men man bortforklarer dette med at en del av de eldre har levd på lånt tid, men slik jeg ser det tror leg nok langt flere av oss lever på lånt tid nå !

  Falske vaksiner og – vaksiner generelt bygger ikke opp immunforsvaret ditt, – vi må selv sørge for at
  Kroppen vår er i stand til å bekjempe infeksjoner av en hvilken som helt grad og uten byggesteiner som mineraler og vitaminer går dette svært dårlig! – Disse bygger opp vårt originale immunforsvar mens disse mRNA vaksinene svekker dette ved blandt annet å produsere antistoffer som i en stor grad vil svekke hoved-immunforsvaret (TH1) som er den eneste faktoren som egentlig kan forsvare kroppen dersom den blir angrepet av både virus og bakterier (Generell Biologisk Viten) !

  Svar
 • nrk.no: En komma ni milliarder skattekroner til innkjøp av koronavaksiner. Innkjøp av vaksiner mot apekopper anbefales. Folkemordet går feiende flott. Skattebetalerne finansierer sitt eget selvmord uten å bli spurt. Ikke rask og effektiv euthanasi, men sakte forfall, pinefullt.
  Hva skal vi gjøre med det? Sv@rt magi?
  Jeg ønsker disse beslutningstakerne mye ondt.

  Svar
 • Var hos ernæringsfysiolog på sykehuset her jeg bor. (har et par kilo for mye omtrent midt på kroppen som jeg prøver å få gjort noe med) (Jeg er skeptisk til kostanbefalinger fra statens ernæringsråd. (For øvrig skeptisk til det meste staten anbefaler)).

  Grunnen er at statens ernæringsråd anbefaler kost til diabetikere som diabetikere IKKE skal ha (ifølge Dr. Sofie Hexeberg) (og da kan man/bør man lure på om alle anbefalinger er like fornuftige)

  Det hadde hun ikke hørt om – visste heller ikke/hadde aldri hørt om Dr. Sofie Hexeberg.

  (hun er spesialist i ernæring og har i kraft av sine kunnskaper gitt ut flere bøker om kostens innvirkning, og ikke minst bivirkninger på helsen vår). Kosten vår er en viktig del av «medisinen» du tar for et sunt og helsebringende liv.

  Hun anbefalte likevel å følge statens anbefalinger!

  Sa også i den forbindelse at jeg tar D-Vitamin 2 til 3 X 80 µg (microgram) daglig, i kombinasjon med Zink. Det kunne hun ikke forstå … hvorfor i kombinasjon med Zink ..? Hun anbefalte at 10 – 20 µg daglige doser D-vitamin var tilstrekkelig for å opprettholde et akseptabelt D-vitaminnivå i blodet. Det viser forskningen oss.

  Jeg vist til Jon Enebaks internettside: Mer D-Vitamin og til hemali.no og også til en del av det Enebak skriver om og resultatene etter over 40 års forskning.

  Hun noterte en del under samtalen, så får jeg spørre henne ved neste konsultasjon utpå nyåret om hva hun har tilegnet seg ny kunnskap i mellomtiden.

  Hva er det helsevesenet gjør med oss når de avviser annen forskning/fakta enn statsfinansiert propaganda ..?

  Er ikke så sikker på at de bare vill oss vel.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Brukes den for å starte «The Great Reset»?

Dreier Ukraina-krigen seg om noe helt annet enn vi blir fortalt?

Previous Post

Tilnærming mellom Russland og Tyskland sprenger Nato.

Var sprengningen av gassledningen en krigserklæring?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.