POSTED IN Endring av politikken

Lavrov:

Forsøkene på å isolere Russland er mislykket.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At Lavrov har rett kan vi nå se daglig. Det at våre medier ikke formidler det betyr ikke at det ikke skjer. Et av de siste eksemplene er det som skjer innen idretten. Her bryter nå forsøkene på å utestenge russiske og hviterussiske idrettsutøvere sammen. Hvis en hører det som ikke blir sagt er realiteten nå følgende. flere og flere internasjonale idrettsforbund nekter å delta i boikotten av russiske idrettsutøvere.

Og begrunnelsen ligger oppe i dagen. Skal Russiske idrettsutøvere utestenges skal også idrettsutøvere fra f.eks USA eller Israel ha den samme behandlingen som en vil gi Russland. Det er det imidlertid ingen oppegående og karrærebevisst journalist i Norge som våger å skrive som.

Men folk flest over hele jorda ser denne meningsløse politikken. Skal en kreve av russiske idrettsutøvere at de tar avstand fra Russlands politikk må det samme krevet gjelde for alle andre for deres lands politikk. Men slikt kan en ikke skrive eller si i Norge. Da plasseres en på sidelinjen.

Det er bare en regel som gjelder i vesten. Det er vi som setter reglene, også de journalistiske, for det som gjelder. Men nå er også den tiden snart over.

Knut Lindtner
Redaktør

Vestens forsøk på å isolere Russland er mislykket.

Russlands toppdiplomat sier at 85 %  av verdens nasjoner nekter å delta i anti-russisk politikk.

Vesten har mislyktes i forsøket på å isolere Russland – når størstedelen av verden fortsatt er interessert i å opprettholde et godt forhold til Moskva. 

Dette sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Han argumenterer med at trenden mot en multipolar verden bare går i én retning, enten de gamle kolonimaktene liker det eller ikke.

I en verden med USAs regler, slik vi har sett de siste 30 årene, er det bare USA m/allierte som kan bryte dem. Reglene gjelder dessuten bare så lenge USA vil.

Da han talte til World Online Conference on Multipolarity på lørdag sa Lavrov at «Washington og deres satellitter prøver å skru historien tilbake ved  å tvinge det internasjonale samfunnet til å  leve etter ‘det gamle systemet’.  Men dette  blir beviselig en fiasko, et ‘totalt mislykket forsøk’ på å isolere Russland fra Vesten». 

Ifølge utenriksministeren har et antall nasjoner, som utgjør 85 % av verdens befolkning, gjort det klart at de ikke følger etter de tidligere kolonimaktene. 

Delegater fra flere dusin land «fra nesten alle kontinenter» deltok på dette online forumet. Det viser bare hvor mye tanken om multipolaritet har spredt seg. Lavrov har merket seg at nye globale sentre har dukket opp i Eurasia , som  Indo-Stillehavs-regionen, Midt-Østen, Afrika og Latin-Amerika.

Disse nasjonene vil ha uavhengig politikk som støtter nasjonale interesser.

Ifølge Lavrov har  disse nasjonene utviklet en stadig større del av global økonomi i de siste tre tiårene, samtidig som rollen til de rike G7-landene er blitt svekket.

Han hyller det faktum at flere og flere land har vist interesse for å slutte seg til internasjonale grupper som BRICS og Shanghai Cooperation Organization (SCO). Russland, forklarer Lavrov, støtter en multipolar verdensorden, med respekt for FNs charter og «balanse  mellom interesser» og ikke «balanse bygget på frykt».

President Vladimir Putin sa på fredag at Moskva ikke vil bøye seg for de «såkalte regler» som er oppfunnet og gjennomført av «visse land».

På fredag talte også Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu til SCO. Han påsto at Vesten nå legger «utilbørlig press» på uavhengige land for å få dem til å sette seg opp mot Russland og Kina, og underminere framveksten av den multipolare verdensorden. På mandag etterlyste Lavrov økt representasjon fra asiatiske, afrikanske og latin-amerikanske land i FNs sikkerhetsråd. Han sier Vesten er overrepresentert i dette internasjonale forumet.

Oversett av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/575527-lavrov-western-efforts-isolate-russia-failed/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • …»må det samme krevet gjelde for alle andre for deres lands politikk. Men slikt kan en ikke skrive eller si i Norge. Da plasseres en på sidelinjen.
  ….at trenden mot en multipolar verden bare går i én retning, enten de gamle kolonimaktene liker det eller ikke.»

  Har dobbeltmoral og manglende selvinsikt alltid vært en del av den norske folkesjela og kulturen, politikken – og media?

  I så fall blir det lettere å forstå norsk etterkrigs-‘historie’. ( Dvs. historiefortellinger.)

  Men trist er det uansett.
  – Og selvfølgelig farlig.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 mai 2023 17:56

  Putin gjev handlekraftige russarar 10 mål jord gratis om dei slår seg ned i grisgrende strok. Utkantbonde takkar EU for sanksjonar som lyfter prisen på russiske jordbruksvarer. Noko å henta for norsk landbrukspolitikk?

  https://www.aftenposten.no/verden/i/X389x/putin-frykter-kinas-innflytelse-i-oest-russland-naa-gir-han-russerne-gratis-land-hvis-de-flytter-til-oest-sibir

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter fra hele verden.

Forrige innlegg

1.mai-appell ved Nordahl Grieg-statuen i Bergen:

Krig er forakt for liv!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.