POSTED IN Olje-Energi

Kunder med langsiktige avtaler til lav pris er en belastning:

Energiselskapene begynner å gå konkurs.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Elektrisitetskrise i Østerrike: Første energiselskap kaster alle kunder ut!

Innlegget er hentet fra Politikeren

Alle kunder vil kun få forsynt strøm ut oktober: Nå legger det første energiselskapet ned driften helt – prisøkningene på strømmarkedet gjør dette steget nødvendig, sier ledelsen. Tusenvis av strømkunder som har valgt nye billige tilbydere må nå bekymre seg.

Selskapets nettside er «under vedlikehold» – ingenting fungerer lenger: Selskapet «Schlausstrom», som startet i 2018 og har hovedkontor i Leonding ved Linz, legger ned driften. For tusenvis av kunder som har byttet til denne i utgangspunktet billigere strømleverandøren, er dette en katastrofe: Fra slutten av oktober vil de ikke lenger få strøm, melder oe24.

Nytt problem for Leonore Gewessler: Strømleverandører slutter å operere.
Irriterende: “Schlausstrom”-kunder kan ikke få noen informasjon – nettstedet er “i vedlikeholdsmodus”

“Må forhindre konkurs”

Kundene til “Schlausstrom GmbH” fikk vite om slutten av sin strømleverandør via e-post. Selskapets ledelse skrev: «På grunn av de massive omveltningene i energimarkedene kan selskapet ikke fortsette. Det økonomiske engasjementet for forhåndsfinansiering og sikring av energikjøpet, samt rettssikkerheten for andre markedsaktører, har nådd et nivå som vi som privat selskap uten en investor i bakgrunnen ikke lenger kan takle uten å gli inn i faren for insolvens.”

Og disse brevene sier også: “Dessverre har vi ikke noe annet valg enn å slutte å forsyne ALLE kunder med strøm og/eller gass i slutten av oktober 2022 med et tungt hjerte.”

I 15 måneder har kostnadene på strømmarkedet økt dramatisk og kan ikke lenger styres. I tillegg ville mange kunder ikke ha betalt regningene sine. Men siden «Schlausstrom» leverte energi i henhold til kontrakten og også forhåndsfinansierte den, oppsto det et annet økonomisk gap.

Tusenvis av andre strømkunder som har stolt på at nye, billige energiselskaper alltid kan levere, kommer også til å skjelve.

Energiminister Leonore Gewessler (De Grønne) har ennå ikke uttalt seg om dette nye problemet i den nåværende dramatiske energikrisen.

Forsidebilde: Tatiana Rodriguez

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Otto Støver
  8 september 2022 9:39

  Det samme skjedde i Storbritannnia. En mengde kunder med fast lavpris på både strøm og gass fikk bare beskjed om at firmaet de fikk strømmen fra var konkurs og ikke ville levere mer. Men jeg blir ikke VELDIG overrasket om samme firma startet opp igjen under et annet navn. Samme taktikk som i Terrasaken. Når ubehagelige realiteter oppstår så slås firmaet konkurs, og kundene må ta konsekvensene.

  Svar
 • Det er en pussighet, synes jeg; dette spillet.
  I Norge står mange småkraftverk ( i nord) i fare for å gå konkurs fordi strømmen blir solgt langt under produksjonspris. ( 2 øre)
  Men det har antagelig vært like stort energiforbruk i nord i år som i årene før, hvis man ser på været der.
  Hvorfor selges da strømmen rimeligere enn årene før? Det er vel ingen husstander i nord som hadde protestert om strømmen ble solgt til produksjonspris og 50% fortjeneste ( 10 – 15 øre ) når strømprisen i sør har vært 600 øre. Det hadde vært stor nok forskjell til å godte seg, uansett.
  Er det noen som er på oppkjøpsraid her, og i flere land, og ønsker at kraftselskapene skal gå konkurs?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

John Pilger:

«Få lammene til å tie» – hvordan propaganda virker.

Forrige innlegg

G7 vil straffe Russland ved å bestemme prisen på russisk olje.

Men det er Russland som er reven i hønsegården

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.