POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

G7 vil straffe Russland ved å bestemme prisen på russisk olje.

Men det er Russland som er reven i hønsegården

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vedtaket til G7 er ikke bare håpløst, men det vitner om desperasjon. G7-lederne løper som høner i hønsegården og kakler og flakser med vingene mens reven er i ferd med å bryte seg inn.

Russland vil ikke selge til under markedspris, særlig ikke til fiendtlige land. Hvorfor skal de det? Og planen forutsetter at andre og Russland-vennlige land (Kina og India) slutter seg til den. Hvorfor skal f.eks. Kina det, avhengig som også de er av russisk gass og olje. India tjener allerede stort på russisk olje til lavere priser.

Det store problemet er energimangelen i EU. Russland har den energien som EU trenger. Ingen andre kan levere.

Hønene har bare ett alternativ og det er en avtale med reven

Knut Lindtner
Redaktør

Russland advarer om at de vil gjengjelde G7s beslutning om å sette en øvre pris på russisk olje. 

Dersom Moskva svarer med å kutte i oljeproduksjonen kan det sende oljeprisene i verden rett til himmels. 

Av Dave DeCamp

Russland advarte på mandag at dersom det blir fastsatt et øvre pristak på russisk olje på G7-møtet, vil russerne slå tilbake. G7 er blitt enige om å gjennomføre dette.

«Dette kan bare føre til gjengjeldende tiltak»,  fortelte Dmitry Peskov til reporterne , ifølge Reuters.

Finansminister Janet Yellen og andre finansministre fra G7 kunngjorde på fredag at de hadde til hensikt å fastsette et øvre pristak på russisk olje. 

Men planen forutsetter at Moskva og russiske offisielle har gjort det klart at de ikke vil klage på vedtaket.

«Vi vil ikke sende olje og petroleums-produkter til slike selskaper eller land som kommer med slike restriksjoner. Vi vil ikke arbeide under slike ikke-konkurrerende tiltak», sa den russiske visestatsministeren Alexander Novak i forrige uke.

Dersom Russland gjør gjengjeld ved å kutte i oljeproduksjonen vil oljeprisene stige til astronomiske høyder sier eksperter og analytikere.

Oil prices up with more optimistic demand outlook

En analytiker ved JPMorgan Chase sier at dersom Russland reduserer oljeproduksjonen med 3 millioner fat om dagen vil prisene komme opp i 190 dollar fatet. I verste fall kan Russland kutte produksjonen med 5 millioner fat. Da vil oljeprisen komme opp i 380 dollar fatet.

Detaljene om hvordan G7 planlegger å innføre dette pristaket er ikke klare. I en uttalelse sier G7-ministrene at prisen vil bli fastsatt av en «bred koalisjon», og at pristaket vil bli innført samtidig med neste runde av EU-sanksjoner som vil begynne å gjelde i desember.

EU-sanksjonene vil forby import av russisk olje, men noen unntak. De vil også forby å forsikre frakt av russisk råolje til sjøs.

Russland er avhengige av Europa for å få slik forsikring. Men mens de leter etter alternativer vil et slikt sjokk føre til økte oljepriser. Ideen bak denne planen er at EU-forbudet mot forsikring skal sørge for at russisk olje blir solgt til en fastsatt pris. 

Men planen stoler også på samarbeid fra land som kjøper russisk olje, inkludert Kina og India. De kjøper allerede russisk råolje til redusert pris. Og det er liten grunn til å tro at de vil risikere sine avtaler med Moskva.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ray Hennessy

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Når man trodde at det «siviliserte» vesten ikke kunne synke dypere i sin idioti, overrasker de nok en gang.
  Eller: Det går ikke raskt nok med «Det Grønne Skifte», BBB/NWO. Det blir uansett innbyggerne i EU-sonen som må betale prisen for sine «lederes» idioti (i første omgang). I neste omgang ser jeg for meg store opptøyer hvor det blir «åpen» jakt på slike som Ursula von der Lygen, K. Schwab og hans «drabanter», «politikere» og byråkrater, slike vil leve farlig fremover slik jeg ser det. Man kan presse et menneske ganske langt, men når selvoppholdsgrensen nås stopper det, da snur man seg mot «utpresseren» med alle midler. Rart egentlig at «aristokratiet» ikke har forstand eller kunnskap om slike enkle regler, eller kanskje ikke? Enkle sjeler osv.

  Svar
 • Northern Light.
  8 september 2022 16:37

  Det er som manuset er skrevet av BlackRock, Vanguard, Statestreet, Warren Buffet og George Soros. Kapitalforvaltningsselskapene har kjøpt seg voldsomt opp i olje, gass og kull i de siste årene spesielt. Samtidig som de har sponset grønne bevegelser og drevet lobbyvirksomhet for fornybar energi. BlackRock har spesielt fremstilt seg som et grønt selskap, men ingen har kjøpt mer eierandeler i oljeselskaper.

  Nå vet vi grunnen. Finansfolket dikterer EU-politikken gjennom deres ikke-valgte adelskap. Det er ikke uvitenhet som er grunnen til de tilsynelatende lite gjennomtenkte forslagene, det er ren rå kynisk business. De skal ha så mye igjen for investeringene som mulig, for de forvalter pengene til verdens rikeste mennesker. De bryr seg ikke om at de setter leveomkostningene for befolkningene til smertegrensen og over. Finanseliten har kynisk konstruert en energikrise, for å sluse billioner inn på sine konti, med hjelp fra deres politikere som tjener dem. Det befolkningene er vitne til og ofre for, er ikke bedre enn landssvik av politikere de trodde representerte dem.

  Svar
  • «Det er som manuset er skrevet av BlackRock, Vanguard, Statestreet, Warren Buffet og George Soros.»

   Eller som tatt ut av noen ‘vises’ protokoller. Der det planlegges at folk skal settes opp mot folk og forvirring skal råde, skapt av ‘trojanske hester i deres midte’.

   Svar
  • Det som er spesielt med Blackrock,vanguard mm er at disse styremedlemmene i selskapene som er med under fllesbetegnelsene Blackrock vanguarrd osv ,de er med og sitter i styrene for flere andre selskaper,det er som et digert spindelvev,styrt av noen få.
   Jeg vil ta med ett lysglimt i dette håplöse mörket.
   Washington DC med sine 35 000 byråkrater,Washington Dc,som er en egen stat,men som ikke er med i amerikas forente stater,Washington Dc som har bestilt innvandringen og derigjennom en enorme narkotikaimport,den staten får nå smake egen medisin.Blant annet Texas samler sammen disse enorme mengdene med «flyktninger» og busser de inn til Washington.Det er nå erklärt unntakstilstand i Washington.Egen medisin smaker ikke så godt når du må ta konsekvensene selv.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 september 2022 20:52

  På tide at Noreg let seg inspirera av fantasiane frå G7 og EU? Kva med pristak på F35, Tesla og alle Apple-produkt?

  EU torer sjølvsagt ikkje setja pristak på energi frå USA. Panikken breier seg i EU.

  Svar
 • Energi er industriens blod. Folk kan fryse og svelte. Men utan energi døyr industrien, matproduksjon og transport. Dette vil skje i Europa.
  Det er for seint å endre vår ulykke, sjølvpåført. Dog diktert av satanistisk kasarisk bank og finans.
  Denne vinteren blir ille, men leveleg. Neste vinter vil bli forferdeleg og truleg uleveleg.

  Russland er angrepet av vesten, dei forsvarar seg og unge russiske menn døyr. Vi deltar. No står fronten stille medan vesten jagar kanonføden i døden. Så tek Russland det landet dei vil ha for å få fred frå vestens hat og aggresjon.

  Men for at vesten skal få smake sin eigen medisin, kan Russland drøye krigen til over neste vinter, som blir nesten uleveleg for oss i vest. Truleg vil delar av vesten gå i oppløysing.

  Svar
  • Ikkje berre satanistisk, men satanisk kazarisk bank og finans.

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   10 september 2022 10:17

   Du har rett. Me deltek. Når angrepsminister LLoyd Austin seier USA skal «svekkja» Russland, tyder det sjølvsagt øydeleggja. Ukaina har ein ambassadør som har sagt at det no gjeld å drepa flest mogeleg russarar. NB Altso ikkje flest mogeleg russiske soldatar. At Noreg stiller opp i dette prosjektet, er forferdeleg.

   Dei skinheilage sanksjonane våre er økonomisk krigføring. Kvifor vert det aldri sanksjonar når Vesten er angripar? Har Noreg nokon gong stengt ute idrottsfolk frå USA eller Storbritannia? Sanksjonerte me oss sjølve etter det norske åtaket på Libya?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kunder med langsiktige avtaler til lav pris er en belastning:

Energiselskapene begynner å gå konkurs.

Forrige innlegg

Når klinisk forskning finansieres av Big Pharma.

Kan vi stole på resultatene? Kan vi stole på fagtidsskriftene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.