POSTED IN USA

Krigsretorikk og enorme bevilgninger til korrupte Ukraina – ikke til USAs befolkning.

Sprekker Demokratene i USA?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Virkeligheten begynner å innhente det demokratiske partiet i USA. Det var svært mange som regnet seg til venstre i norsk politikk som var glad da demokratene vant valget for to år siden. Det får nå slengt en virkelighet i fleisen som de ikke hadde regnet med. Et krigshissende parti (Demokratene) som ikke bruker diplomati men trusler og utpressing for å få sin vilje igjennom.

Det var noen kvinner i dette partiet som ble sagt skulle representere en radikal fornyelse av partiet. Men nesten alle har støttet krigsbevilgningene til Ukraina for å forlenge krigen der. Den sittende regjeringen i USA er ikke interessert i en diplomatisk fredsløsning. De søker konfrontasjon med Russland på den russiske grensen.

At Tulsi Gabbard (valgt for Demokratene fra Havaii) går ut for åpne mikrofoner og forlater partiet tror jeg bare er et symptom på den prosessen som nå er underveis i USA.

En av disse andre påståtte radikale kvinnene, Alexandria Ocasio-Cortes, skulle avholde et valgmøte i det distriktet, Bronx, hun var var valgt fra. Fremmøtet var elendig og hun ble hele tiden avbrutt av folk som skrek til henne hvorfor hun støttet krigsbevilgningene.

Fattigdommen øker, men regjeringer har bare øyne for den private krigsindustriens interesser, ikke for sin egen befolkning hvor en stadig større del synker ned i fattigdom. De forlater nå det demokratiske partiet.

Her er en rapport fra valgmøtet til Alexandria Ocasio-Cortes. Det som fremgår her forteller også sitt om den prosessen som er i gang i det demokratiske partiet. Det er ledet av neoliberale (som ikke er liberale men det motsatte) krigshissere som setter hele verden på randen av en kjernefysisk krig.

Slik det kommenteres i denne videoen ser det ut til at det Demokratiske partiet nå sprekker innenfra. ( Se særlig fram til 3.43 minutter i videoen). Men kommentarene etter dette og videoklipp seinere er også interessante.

Knut Lindtner
Redaktør

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 oktober 2022 9:40

  Som eit apropos til dagens mediedekking av pøbelstrekane mot Kongressen i USA og NRK si generelle dyrking av det «demokratiske» partiet i USA:

  Det amerikanske NSA (National Security Archive) kan fortelja om Boris Jeltsin sitt saftige militære åtak på den russiske nasjonalforsamlinga: «superb handling» kalla Bill Clinton denne storminga.

  Svar
  • Demokratisk i anførselstegn, helt enig. Tulsi Gabbard er en av de ytterst få å respektere i amerikansk politikk. Hun eller De Santis kunne bli bra som president. Amerika er på sammenbruddets rand. Fatalt. Det haster å få ting på stell der. President og visepresident, helt udugelige.
   Kanskje like greit å begynne å lære seg russisk og kinesisk. Vesten går under. Selvforskyldt.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    15 oktober 2022 20:23

    Å vera god i russisk og kinesisk kan vera eit smart trekk. Då kan me snakka med russarar og kinesarar på høfleg og skapeleg vis. Truleg mykje rimelegare og trivelegare enn evig fiendskap. Kvifor overlet me forresten alltid til USA å peika ut våre fiendar? Treng me alltid fiendar? Eg skjønar sjølvsagt at fiendar er overlag viktig for folk som lever av å selja våpen. Men folk flest livnærer seg på fredelegare vis.

    Meir samisk, tysk, fransk, spansk russisk og kinesisk i skulen, og mindre angelsaksisk. Eit fredstiltak.
    Me kan tilsetja mange flinke språklærarar med god løn om me kuttar litt i militærbudsjettet. Tenk kva slag signal slikt ville senda ut i verda! Noko for lærarpartiet SV? Nei, der er det visst Nato for alle pengane no.

 • Valget ble stjålet, som goaneseren jeg ikke husker navnet på med 1000 mules-filmen avslørte. Juks og fanteri. Ledelsen er ikke demokratisk valgt. Det amerikanske folk er snytt.
  Som Norge, i lomma på WEF. Prinsen er YGL. «Alt for norge»?. Landssvikere styrer.

  Svar
 • Menn i kjeledress og kvinner med forkle bygget landet. Menn i dress/slips og kvinner med botox bryter det ned

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Demokratiet svekkes

Statsforvalteren åpner for å underkjenne et enstemmig vedtak i Oslo bystyre

Forrige innlegg

Larry Johnson i intervju:

Russisk forsvarsindustri har som mål å sikre landets forsvar. USAs har som mål å berike denne industrien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.