POSTED IN Krig-fred, Norge

Krigsforberedelsene går for fullt:

Evenes og Ørlandet er tiltenkt sentral plass.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som påpekt jevnlig: hvis man vil vite noe om hva som er på gang i det «norske» forsvaret, bør man sjekke de militære webbene i USA. Her hadde webben Militaryleak.com en video 3 februar 2021 som viste hvordan to tunge bombefly. B-1B og B-52  samhandlet (interoperability) i øvelser for å bli en mer effektiv «BOMBER STRIKE FORCE».

Jeg vet ikke om noe sånt står i offisiell norsk presse, men på de amerikanske webbene leser vi at B-1Bs skal til Ørlandet snart. Og selve hovedpoenget med 5-6 milliarder kroner til Ørlandet-Evenes er at rullebanene skal bli mye større. På Evenes 2812 meter. Det betyr at begge flyplasser kan ta imot de største amerikanske bombers.

Hektiske krigsforberedelser er ikke noe som særkjenner Norge av de nordiske land. Den svenske idylliske ferieøya GOTLAND i Østersjøen bygges om til en sentral militærbase rettet mot Russland.

Tyskland har en sterk økonomi, mange mennesker og plassert midt i Europa.

Tyskland leverer 53,03 milliarder Euro til militæret og utgir nå strategidokumenter for Bundeswehrs framtid.

Siden Tyskland er en av verdens største økonomier og ligger i Mitte Europas, er det naturlig at det er Tyskland som ansvaret for ledelsen av Europa. Men ikke bare det: den bør også spille en sentral rolle i verdenspolitikken med et spesielt oppdrag i Baltikum, Balkan, Middelhavet, Østersjøen og Nordsjøen.

Om noen gidder å lese om tyske krigsmål i første verdenskrig, ser en at dette er klassiske tyske imperialistiske målsettinger. Faktisk blåkopier.

Men skal man lykkes i militære prosjekt må man først berede den psykologiske grunnen i folket. Det er det ekspertene kaller psy-ops eller perception management.

Her leser vi at 70 professorer den 3 februar har startet et «Netzwerk Wissenschaftfreiheit» hvis sentrale oppgave er å rehabilitere Naziepoken og dens ideologer, så som jurist Carl Schmitt. Det var kontroversielle Ernst Nolte som startet denne rehabiliteringen på 1980-tallet, men hans syn er i dag langt på vei offisiell tysk tenkning: Hitler var ikke så ille.

Det andre som er nødvendig for krig er GLEICHSCHALTUNG av typen 8 mai 1933. Alle skal mene det samme. Derfor er det knapt noen stat i EU som bruker så mye penger på overvåkning av synspunkter som Tyskland.

Det er viktig at alle tenker likt, at ikke avvikende, kritiske stemmer slipper til.

Her leser vi at i 2021 skal det brukes ytterligere 105 millioner Euro til oppbyggingen av 59 Stelle for kamp mot rassismus, antisemittisme og Høyreekstremisme. Dette ikles edle formuleringer som i praksis skal kun frambringe en type tenkning av statsloyalitet. Tenkning som ikke er statsloyal skal bøtelegges.

Samme mentalitet gjør seg gjeldende utenriks også. Opposisjonen i Hvite-Russland blir belønnet med 21 millioner Euro til fortsatt regimeendring som naturligvis har sammenheng med Natos plan om å splitte Hvite-Russland fra Russland.

Jeg tar med det at Frankrike har sendt en Nuclear undervannsbåt til Sør-Kinahavet. Det er jo en melding om at EU melder seg på i krigen mot Kina.

Norge har allerede meldt at de stiller 1800 skip til disposisjon for USA-Nato i neste krig.»The USA should consider expanding its navy by Norwegian vessels in a crisis.» Defensenews 3 mai 2020.

    Jan Hårstad

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Meget viktige informasjoner. Opprustningen mot Russland er en distraksjon. Russland har en fødselrate på 1,2 % og trenger ikke livsrom. Islamske land har en høy fødselrate og trenger livsrom og har alliert seg med globalistene i krigen mot etnisk homogene land. Våre egne globalistiske politikere er vår største fiende 51 %. Islam er vår nest største fiende 49 %.
  At jødene hater persere og Israel dreper persere når de nærmer seg Israel i Syria er ikke Russland sin skyld.

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   15 februar 2021 22:56

   «Russland har en fødselrate på 1,2 % og trenger ikke livsrom»

   Hvis insinuasjonen er at Russland ikke har behov for å styrke sin strategiske posisjon i sine nærområder, hvordan forklarer man russlands kriger i Tsjetsjenia, Georgia og Ukraina?

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  13 februar 2021 20:40

  «Og selve hovedpoenget med 5-6 milliarder kroner til Ørlandet-Evenes er at rullebanene skal bli mye større. På Evenes 2812 meter. Det betyr at begge flyplasser kan ta imot de største amerikanske bombers.»

  Som nevnt i et annet innlegg: Det foreligger ingen planer om å forlenge rullebanen på Evenes. Den har vært 2812 meter siden 1980-tallet.

  Svar
 • Norge har rikedomar i Arktis og sydpolen. Vi kan ikke forsvare disse landområder uten USA. Priset er å betale beskyddelsepenger og sende norsk militær litt overalt samt å eklære lojalitet til USA. Men det er hinsides mye penger for var og en av oss i de land områder vi harbi Sydpolen og Arktis. Det pga teknikutvecklingen som gjør utvinding av naturressurser enklere. Dvs kom med alternativ…

  Svar
  • Forsvare mot hvem hvis Russland med sin synkende fødselsrate, sine enorme naturressurser, BNP lik Spanias og militærbudsjett lik Englands, dvs. om lag 10% av NATO, ikke er en trussel? Mot Kina sammen med et USA som åpenbart kontrolleres av Israel som stadig anklages for økende forsvarssamarbeid med Kina, inkludert lekkasje av USAs forsvarsteknologi? Jeg bare undres…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Går Jemen-krigen mot slutten?

USA presser nå Saudi-Arabia for å avslutte den.

Forrige innlegg

Innblanding i USA?

Tvert imot: Det er USA som driver innblanding der de kommer til.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.