POSTED IN Krig-fred

Krigens tap:

Dødens galskapsestimater fra begge sider.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen

Moskva: Ukraina har mistet nesten en halv million soldater

Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu har delt de siste estimatene av Kievs slagmarkskader

Ukrainske militærtap siden februar 2022 har nådd nesten 500.000, hevdet Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu tirsdag.

Russiske styrker har initiativet i frontlinjen og presser motstanderne tilbake, sa Shoigu på et ministermøte. Presset hindrer Kievs tropper fra å holde på sine defensive posisjoner, la han til.

Forsvarsministeren tok også opp USAs forventede bevilgning på over 60 milliarder dollar i militær bistand til Kiev. Han bemerket at grepet er ment å «hindre kollaps» av ukrainske styrker, men spådde at pengene ikke vil påvirke situasjonen på slagmarken nevneverdig, siden «det meste av finansieringen vil gå til amerikansk militærproduksjon.»

«Amerikanske myndigheter uttaler kynisk at ukrainere vil dø i kampen med Russland for deres interesser,» sa Shoigu. Tjenestemenn i både Washington og Kiev har hevdet at å betale Ukraina for å kjempe mot Russland er å foretrekke fremfor at USA må kjempe mot Russland direkte.

Shoigu hyllet Russlands forsvarsproduksjonskapasitet og fleksibilitet i å tilpasse sin militære taktikk til kampsituasjonen. Han sa at forsvarsdepartementet vil fortsette langdistanseangrep på logistikkhuber og depoter som brukes til å levere vestlige våpen til Ukraina.

Tidligere denne måneden signerte den ukrainske presidenten Vladimir Zelensky en radikal reform av mobiliseringssystemet, ment å øke antallet vernepliktige, som introduserer harde straffer for å unngå soldater.

Zelensky sa at han anser et foreslått mobiliseringsmål på 500.000, lagt frem av Ukrainas tidligere toppgeneral, Valery Zaluzhny, som han avskjediget i februar, som overdreven.
Den amerikanske bistandspakken på flere milliarder dollar ble bedt om av Det hvite hus for måneder siden, men ble først vedtatt av Representantenes hus på lørdag, etter at speaker Mike Johnson gikk med på det.

Ukraine has lost almost half a million troops

Ukrainsk Generalstab: Russland har mistet 461.940 soldater i Ukraina siden 24. februar 2022

Russland har mistet 461 940 soldater i Ukraina siden begynnelsen av sin fullskala invasjon 24. februar 2022, rapporterte generalstaben til Ukrainas væpnede styrker 24. april.

Dette tallet inkluderer 880 skader som russiske styrker pådro seg det siste døgnet.

Ifølge rapporten har Russland også mistet 7 242 stridsvogner, 13 928 pansrede kampvogner, 15 892 kjøretøyer og drivstofftanker, 11 808 artillerisystemer, 1 048 rakettsystemer med flere utskytninger, 771 luftvernsystemer, 348 fly, 325 droner, 439 helikoptre, båter og en ubåt.

General Staff: Russia has lost 461,940 troops in Ukraine since Feb. 24, 2022

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «…..depoter som brukes til å levere vestlige våpen», f.eks. Kongsberg Våpenfabrikk? Nå har «vi» gjort det vanskelig for oss selv, dere, hæ? Norways store sønn Jens bare MÅ få fredsprisen til pynt i glass og ramme ved siden av den «ærerike» prisen fra Henry KiLLinger.
  Ikke ulikt Støre, skjønt han kvitter seg med sin korrupte stab bare hvis han må, hiver Zelensky ut den ene etter andre som ikke behager ham, gjerne under korrupsjonsanklager. Beskyldninger, sanne eler falske, fra korrupsjons-kongen selv: lille Zelensky. Kona hans er heller ikke billig drift. De to blir ikke gamle, tror jeg og håper jeg. Vi har en HEL del umennesker i lederskapet på kloden som burde elimineres på en offentlig verifiserbar metode, så vi kan se liket, eller deler av det: hodet på en staur eller dinglende fra en lysestolpe.
  At f.eks. Blackrock gleder seg over utviklingen er klart, og han er ikke den eneste:
  silview.media

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  28 april 2024 16:46

  Fryktelege tal. Her er fleire viktige fakta om kvifor freds-tingingar braut saman i 2022. Folk får døma sjølv om kven som er mest urimeleg; Nato/Ukraina eller Russland:

  https://sputnikglobe.com/20240428/ukraine-rejected-2022-peace-deal-over-russian-language-status–banning-nazism-terms—welt-1118153431.html

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  29 april 2024 23:34

  Jeg ser av og til innom southfront.press og ser at det nå rapporteres om at russerne «eliminerer» jevnlig over 2 tusen ukri-fascist-soldater på en dag. Dette er en betydelig økning fra tidligere da tallene lå på godt under tusen per døgn.

  En kan lure på hvor lenge ukriene vil synes det er viktig og rett å dø for å ta tilbake de gamle russiske områdene som var en del av Russland helt til et khazar-jødisk kommunist-monster og diktator som kalte seg «Lenin» i 1922 bestemte fullstendig overhodet på den russiske befolkningen at de skulle bli en del av den ukrainske sovjet-republikken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi har kun 2 kjønn:

Venstresidens besettelse av trans-ideologi er barbarisk.

Forrige innlegg

«Smarte klimaløsninger» skaper problemer i naturen

Store primater er truet av jakten på materialer til elbiler og vindturbiner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.