POSTED IN Psykologi, Virkelighetsforståelse

Krigen i Ukraina er også en propagandakrig.

Men den avgjøres med våpen og ikke med ord.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Falske nyheter i Kiev varsler grusom april

Av Bhadrakumar -6. april 2022

Den indiske yrkesdiplomaten og kommentatoren M. K. Bhudrakumar mener at propagandakrigen mot Russland, inkludert de angivelige grusomhetene i Bucha, innebærer at Vesten har innsett at Russland vil vinne krigen, og at de derfor vil intensivere informasjonskrigen. Dette er hans analyse av stillinga i krigen.

Av M. K. Bhadrakumar.

Bhadrakumar

Et indignert Moskva har sint krevd et møte i FNs sikkerhetsråd mandag på grunn av anklagene om grusomheter fra russiske styrker i områdene rundt Kiev gjennom den siste måneden. Umiddelbart ser denne påstanden ut som falske nyheter, men den kan danne misoppfatninger innen den blir avslørt som desinformasjon. 

En Tass-rapport sier: «Det russiske forsvarsdepartementet sa søndag at de russiske væpnede styrkene hadde forlatt Bucha, som ligger i Kiev-regionen, 30. mars, mens «bevisene for forbrytelser» dukket opp bare fire dager senere, etter offiserer i den ukrainske sikkerhetstjenesten. var kommet til byen. Departementet understreket at den 31. mars hadde byens ordfører Anatoly Fedoruk bekreftet i en videouttalelse at det ikke var russiske tropper i Bucha. Han sa imidlertid ikke et ord om at sivile var skutt og drept på gaten med hendene bundet bak ryggen.» 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er krig-april-2022-696x392.jpg
Irpin, Ukraine – 5 March 2022: Ukrainian soldier stands on the check point to the city Irpin near Kyiv during the evacuation of local people under the shelling of the Russian troops.

Enda mer overraskende er det at i løpet av få minutter etter «breaking news» dukket vestlige ledere – statsoverhoder, utenriksministre, tidligere politikere – opp med uttalelser behørig klargjort og kun basert på videoene, sekunderlange videoer og en rekke bilder, klare til å øse ut beskyldninger. Det ble ikke innhentet sakkyndig uttalelse, det ble ikke utført rettsmedisinsk arbeid, ingen mulighet gitt til siktede til å bli hørt. 

Frankrikes president Emmanuel Macron avbrøt valgkampen sin der han er i dødt løp med Marine Le Pen for gjenvalg i neste søndags valg for å stemple de angivelige russiske grusomhetene som «krigsforbrytelser». Det samme gjorde Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, som også er i store problemer iden Tyskland har en inflasjon på +7,3 prosent i mars. 

Det er ikke noe uvanlig med at beleirede politikere griper tak i syndebukker. Intelligente hoder som Macron og Scholz må nå innse at deres feilaktige politikk ubønnhørlig fører til et slikt strategisk nederlag overfor Russland. Men det store spørsmålet er: Hvorfor slike teatre akkurat på dette tidspunktet? 

De falske nyhetene dukket opp på det tidspunktet fase 2 av Russlands spesialoperasjon skal begynne i den østlige Donbass-regionen. Noe sånt som 60-80.000 ukrainske soldater, vurdert til å være de beste enhetene til de væpnede styrkene, er blitt omringet i Donbass. 

Den russiske finten lønnet seg fordi den bandt de ukrainske styrkene i Kiev gjennom den siste måneden. Da sannheten gikk opp for Kiev-regjeringa (og deres vestlige «rådgivere»), var skaden skjedd. Den enorme betydninga av denne situasjonen trenger litt forklaring. 

Kartet ovenfor gjengitt fra Novosti (dessverre på russisk språk) om den den militære situasjonen på bakken per 3. april, og kommentaren av Ivan Andreev, en erfaren krigskorrespondent som dekket de russiske operasjonene i Syria, viser den framtredende betydninga av «gryta» i Donbass hvor crème de la crème av de ukrainske styrkene med flere divisjoner er fanget inne, isolert av motstanderens styrker fra sin logistiske base og andre ukrainske styrker. 

Gryta er ganske stor, markert med blå og svarte striper på kartet i de øvre delene av Donbass-regionen i retning Kharkiv. Den massive russiske kolonnen som trakk seg tilbake fra Kiev-regionen for ei uke siden, manøvrerer i en stor bue mot den gryta som går utenom Chernihiv i nord og byene Sumy og Kharkiv (nær den russiske grensa i nordøst). 

De ukrainske styrkene er godt bevæpnet og har forskanset seg kraftig, men klarer ikke å rømme fra fangenskapet. Det er heller ikke mulig for Kiev å sende forsterkninger ettersom landsbygda mot vest består av stort sett åpent jordbruksland (helt til Dnepr-elva). Russerne har overherredømme i lufta, og det er umulig å skjule fiendtlige bevegelser for deres granskende øyne.

De russiske styrkene har satt alle nærliggende flyplasser ut av spill og ødelagt de nærliggende ukrainske oljereservene systematisk gjennom fase 1 av operasjonen. Som jeg skrev i en tidligere blogg, rettet russiske styrker et ødeleggende slag: «Spesielt er Mirgorod militærflyplass i Poltava-regionen, et strategisk viktig knutepunkt, satt ut av spill og flere ukrainske kamphelikoptre og fly funnet i de kamuflerte hangarene, samt drivstoff- og luftfartsvåpenlagre har blitt ødelagt.»  

På samme måte har Kharkiv blitt omringet og «i et høypresisjonsangrep med Iskander-missiler mot forsvarshovedkvarteret i byen torsdag, og der ble «mer enn 100 nasjonalister og leiesoldater fra vestlige land» bekreftet som drept.» 

Ikke desto mindre forventes de ukrainske styrkene å kjempe en god kamp heller enn å overgi seg – selv om de er omringet, uten luftdekke, og uten mulighet til å rotere styrker eller nok drivstoff til å utføre manøverkrigføring og med stadig mindre ammunisjon. 

Det nærmer seg sikkert og visst et stort slag, det mest avgjørende i hele den russiske operasjonen så langt. Problemet er at gryta også har mange befolkningssentra med etnisk russisk befolkning (inkludert folk med russisk pass) og offensiven vil bli en langsom affære som som vil bli utført for i størst mulig grad å unngå sivile tap eller ødeleggelse av sivil infrastruktur.

Det vil si at fase 2 kan vare i opptil en måned eller så for å bli fullført. Ikke misforstå, russerne må vinne her (som de kommer til å gjøre) siden de da også vil brekke ryggen til de ukrainske væpnede styrkene. Til tross for alle uttalelser fra Zelenskij, vil Kiev innse hvor stort nederlaget er, og hans vestlige mentorer vil også se skriften på veggen. 

Det ligger en hel måned foran oss der den vestlige strategien vil være å ustanselig produsere falske nyheter, intensivere informasjonskrigen. Til og med en falsk flagg-operasjon kan iscenesettes under overoppsyn av vestlige etterretningsoperatører. 

I verste fall kan Kiev til og med spille ut sitt siste kort – kjemiske våpen. Russland har offentliggjort detaljer om steder hvor Ukraina har lagret kjemiske våpen. USA er kjent for å ha levert spesialutstyr som militærhjelp (gassmasker, verneklær osv.) for å takle kjemiske våpen og gitt spesiell opplæring for kollektiv beskyttelse.

Den krassheten som Macron og Scholz møtte de falske nyhetene med, er varsler om en ny fase i informasjonskrigen. Kort sagt er det en nøktern oppvåkning i Paris og Berlin om at den russiske operasjonen lykkes med å nå sine fastsatte mål. 

«April», skrev TS Eliot i sitt mesterverk The Wasteland, «er den grusomste måneden, som avler syriner ut av det døde landet, blander minne og begjær, og vekker tørre røtter med vårregn.» Men den mørke ironien i årets «aprilår» kommer til å være at fruktbarheten og fornyelsen her vil handle om Russlands fornyelse i en verden med både historie og myter som er skapt av vestlige sinn i karantene. 

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: 愚木混株 cdd20

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  7 april 2022 12:42

  DR. PAUL CRAIG ROBERTS: KREML LÆRER ALDRI.
  Del 1. Mens de trodde at Ukraina hadde gått med på eller var i ferd med å bli enig om å være et nøytralt land, trakk Russland troppene sine ut av Kiev-området. Disse troppene hadde omringet Kiev og okkupert forstedene. Da russerne dro, brøt det ut en propagandablitz i vestlige presstituerte medier og regjeringer om at russerne var blitt beseiret og sinte på grunn av deres nederlag slaktet de sivile, og dermed begikk krigsforbrytelser som USA har begått i Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya, Somalia, Syria, Vietnam osv.

  Forskjellen er at Washington har lov til å begå krigsforbrytelser, fordi de egentlig ikke er krigsforbrytelser, bare handlinger for å fremme demokrati. En annen forskjell er at Washingtons krigsforbrytelser er virkelige, mens Russlands er propaganda konstruert i vestlig media. Ikke desto mindre, selv om russerne er uskyldige fortjener de behandlingen, fordi de er så naive at de kontinuerlig stiller seg opp for å bli demonisert.

  Hvordan er det mulig at Kreml etter alt som har skjedd, ikke forsto at Russlands tilbaketrekning ment som en oppmuntring til forhandlinger, ville bli rapportert som et nederlag og en krigsforbrytelse? Har Kreml noen kompetente rådgivere? Kreml, til tross for alle uttalelser om det motsatte, tror tydeligvis fortsatt at Vesten er ærlig og sannferdig vil rapportere fakta og respektere Russlands innsats for å finne en fredelig løsning.

  Det er utrolig at ingen i Kreml forsto at når russerne trakk seg tilbake ville lik, døde eller skuespillere, bli vist i vestlige medier som bevis på Putins krigsforbrytelser. Jeg vet ikke hvorfor Bloomberg News er så voldsomt russerfiendtlig, men her er Bloombergs totalt falske rapport om Russlands tilbaketrekning fra Bucha. Resten av de vestlige mediene er de samme eller verre.
  «President Joe Biden sa at Vladimir Putin bør stilles for krigsforbrytelser ettersom USA og EU vurderer flere sanksjoner for å straffe Russland ytterligere – denne gangen for et angivelig massedrap på sivile som har ført til global raseri. EU fordømte grusomheter begått mot ukrainske sivile som ble oppdaget da Russland trakk seg fra områdetr rundt Kiev, også påstander om tortur og henrettelser. Ukraina sa at mer enn 400 døde sivile er funnet i byene rundt Kiev. I en uttalelse på vegne av 27 nasjoner ga EUs utenriks-minister Josep Borrell skylden på de russiske okkupasjonsstyrkene for de døde kroppene som ble sett strødd utover gatene i Bucha. – Russiske myndigheter er ansvarlige for disse grusomhetene, begått mens de hadde effektiv kontroll over området, sa Borrell. «Massakrene i byen Bucha og andre ukrainske byer vil bli skrevet inn på listen over grusomheter begått på europeisk jord».

  Svar
 • Northern Light.
  7 april 2022 12:43

  Del 2. Ukraina, som angivelig vurderte sine betingelser for overgivelse i forhandlinger, erklærte den russiske tilbaketrekningen for å være en ukrainsk militær seier med russiske styrker drevet ut av seirende ukrainske frihetskjempere. Dette er ikke akkurat en fortelling som legger press på Ukraina for å gå med på Russlands krav. Den russiske regjeringen har krevd at FNs sikkerhetsråd skal undersøke den reelle situasjonen i Bucha, og dermed stille Russland opp for nok et propagandaslag fra det USA-dominerte FN.

  Det er ikke en eneste uttalelse fra Washingtons marionett, Ukrainas president Zelensky, som støtter forhandlingene som Kreml fører. Kreml foretrekker å tape sine kriger i meningsløse forhandlinger. Hvorfor kan ikke Kreml bare like gjerne overgi seg? Hadde den russiske intervensjonen i Ukraina vært gjort riktig, kunne de ha avsluttet provokasjonene av Russland som til slutt vil ende i atomkrig. Men Kreml, fast bestemt på å vise sin godhet, forstår ikke at det sataniske Vesten ikke kunne bry seg mindre om fakta og gode intensjoner.

  Det Putins velmenende og begrensede intervensjon i Ukraina har oppnådd, er en total demonisering av ham og Russland, og at presidenten i USA til tross for manglende bevis, ber om at Putin skal stilles for retten som krigsforbryter akkurat som tyske offiserer og embetsmenn etter andre verdenskrig. Akkurat som med Nürnberg-rettssakene, kreves det ikke virkelige bevis. I det vestlige presstituerte media er påstander godt nok.

  Krigen som pågår er en propagandakrig og Kreml har tapt den. Kremls manglende evne til psyops gjør russisk militær overlegenhet nesten meningsløs. Washingtons kriger føres hensynsløst, alt blir bombet og sprengt i stykker, inkludert bryllup, begravelser og fotballkamper for barn. Vesten forstår ikke kriger som ikke ødelegger alt. Det Russland kunne ha oppnådd på 3 dager er nå inne på sin 41. dag. Fortellingen om russisk aggresjon har blitt hugget i stein, og det russiske militæret har blitt seende ineffektivt ut. Sjansen til å avslutte provokasjonene med rask og avgjørende operasjon har gått tapt.

  Vil den neste provokasjonen bli Finlands inntreden i NATO, eller vil det bli en nytt forsøk på en fargerevolusjon i Sentral-Asia, eller vil det bli en krigsforbryterdomstol med Putin, Lavrov og Shoigu for retten prøvet og dømt in absentia? Og midt opp i alt dette fortsetter Kreml å holde økonomien til sine NATO-fiender i live ved å eksportere sin gass til dem.

  Fra Dr. Paul Graig Roberts blogg, publisert 5 April 2022.
  Oversatt fra engelsk, orginal artikkel: The Kremlin Never Learns.
  Linker i orginalartikkelen.
  Skrevet av Dr. Paul Craig Roberts.

  Svar
 • Northern Light.
  7 april 2022 14:13

  Hvis det skal bli en granskning av den angivelige massakren i Bucha, hvem skal gjøre den? Finnes det uavhengige inspektører igjen, og skal FN utnevne dem? Nå som World Economic forum ble slått sammen med FN for et par år siden, og WEF er partner med BlackRock som er finansiell eier av de store selskapene i den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, kan FN lenger anses som uavhengig i en slik sammenheng?

  Før det har blitt gjort en uavhengig granskning av hva som har skjedd i Bucha, kan en ikke med sikkerhet fastslå om det er ukrainske styrker med Azov-enhetene eller om det er russiske styrker som står bak myrderiene av angivelig 400 sivile.

  Men når det gjelder grusomheter, unnlater vestlig hovedstrømspresse og media å nevne at Kievregimet har drevet terrorisering og krig mot utbryter-republikkene i øst-Ukraina siden 2014, og 15 000 har blitt drept, for det meste sivile. Bak tallene er det et liv i frykt og skrekk like lenge for befolkningene i Donbass området som også tar mange liv, og mange barn har vokst opp i bomberom og er ødelagte for livet. De som dør av indirekte årsaker av krigføring er ofte mange ganger høyere enn de som telles på slagmarken og legges i likposer.

  Det er helt usannsynlig at Russland står bak myrderiene. Men Russland har 200 000 soldater i Ukraina, og selv om hærledelsen vil gå frem skånsomt for å unngå sivile tap og ødeleggelse av sivil infrastruktur, er det ikke umulig at noen få soldater kan myrde sivile hvis de ikke har overordnede, er trette, utslitte, stresset og brutaliserte.

  Men det er mye mer sannsynlig at det er arrangert for vestlig MSM i propagandakrigen. Skuespillere trenger de ikke, der Azov-styrkene går frem vil det ikke mangle døde kropper. Kampriflen AK-47 som som ukrainske styrker bruker, er den samme som russiske styrker har og bruker samme ammunisjon.

  Ukrainske styrker har russiske krigsfanger, og dermed deres russiske AK-47 kamprifler, og dermed ammunisjon og tomhylser med merking som viser at de er produsert i Russland, og kan strø dem i gatene hvor kroppene lå. Tomhylser og kuler som vil bli funnet av granskningskommisjonen, kuler med riflingsmerker som viser at har blitt avfyrt fra russiske rifler.

  CIA har trent ukrainske styrker for Kievregimet helt siden USA styrtet regjeringen, og CIA har siden det blitt etablert i 1947 gjort tilsvarende iscenesettinger i propagandakrigs-øyemed i mange av USAs 55 kriger siden den gang, det er dermed ikke en spekulasjon tatt helt ut av luften om at dette kan skje også i Bucha.

  Svar
  • Pengesystemet som er skapt for å falle i og med den smarte renta er visst ikke viktig,det er bedre å pøse på med agenda 2030 og great reset,litt krig og nød iblandet covid,da er det fullgjort,vi er avledet fra å tenke på hva som virkelig gjelder.
   Putin og Xi fjerner seg fra dollar og Pakistan,India,Brasil,sørafrika ser ut til å bli med.Dollaren som verdensvaluta er en saga blott,men kjør nå bare på.

   Svar
   • Nå som denne inflationen herjer,da betyr jo det at det flyter over med penger i realøkonomien.Har noen sett noe til disse pengene ?.
    Eller skyldes denne inflasjonen at pengesystemet ramler overende ?.
    Så hvor blir disse pengene av,hvor tar de veien,altså hvilken vei går disse pengene som stjeles av skattebetalerne ?
    Det skulle vel ikke være sånn at de går til å betale rentebelastet gjeld.
    Gjeld påført av hvem ?.
    Det er lenge siden jeg så dokumentaren «an economic hitman,men nei,la oss snakke om symptomer,ikke årsaker.

   • «Pengesystemet som er skapt for å falle i og med den smarte renta er visst ikke viktig»

    Joda, den er viktig, – for de som styrer den.
    Men den brukes (også) til å skape usikkerhet. Rente opp, rente ned; valutakjøp og salg etter styrt nedgang og oppgang. Frykt. Frykt for (en konstruert ) inflasjon eller deflasjon.
    Så er mye oppnådd.

    Vi får være glad for at de ikke har gjort oss så enfoldige at de kan styre lengden på meterstokken og mengden i litermålet.
    Vi er jo innbilt til å tro at arbeidskrefter i en nasjon har mindre betydning enn penger/valuta.

  • Northern Light.
   8 april 2022 12:21

   En falsk flagg operasjon i Ukraina for å sverte Russland kan også skje på denne måten: – En mobiltelefon filmer soldater i russiske uniformer som kommer ut av et russisk pansret kjøretøy, og skyter sivile. Men det er ikke russere, det er soldater fra ukrainske styrker kledd i russiske uniformer tatt fra russiske krigsfanger eller erobrede forsyninger, i et erobret russisk pansret kjøretøy.

   Men ukrainske styrker vil ikke skyte på egne innbyggere vil mange innvende. Men det har ukrainske styrker gjort i flere år, ved å beskyte, bombe og terrorisere befolkningene i Donbass-regionen. Det er ikke vanskelig å finne noen i ukrainske styrker slik de er sammensatt til å utføre en slik operasjon.

   Vestlig MSM får det svært lett med å overbevise vestlige befolkninger når filmen vises i media. For vestlige befolkninger har blitt foret med propaganda mot Russland i et par tiår, bare med et pusterom under en pro-Wall Street Jeltsin, og som en fortsettelse av propagandaen mot Sovjetunionen. Russere har hatt rollen som skurk i utallige Hollywood-filmer og tv-serier, og bildet er innprentet hos vestlige befolkninger.

   En hvilken som helst falsk flagg operasjon i Ukraina nå vil bli slukt med agn, krok, søkke og snøre, og sementere alle fordommer mot Russland og russere som vestlig MSM har hjernevasket befolkningene med. Protestene i godtroende vestlige befolkninger blir store og unisone, og den amerikanske privateide krigsvåpen-industrien får alt de ber om av kongressen, og vil selge mer våpen til NATO-land enn noen sinne. Som planlagt.

   Det står ikke noe i NATO-traktaten at NATO-land er forpliktet til å kjøpe våren fra USA, men mye av militært materiell på europeisk jord er amerikansk. Til glede for Blackrock, Vanguard og de andre kapitalforvaltningsselskapene som er finansielle eiere av krigsvåpen-industrien. Som også er finansielle eiere av vestlig presse og media som hisser til opprustning. Finansfolket får enorm profitt fra kriger og fra gjenoppbyggingen etter krigene, for landene må låne fra bankkartellet som også har BlackRock som finansiell eier. Wall Street profiterer på alle sider av krig, og krigen i Ukraina er intet unntak.

   Svar
  • Victoria Nuland reiser rundt i Europa og samler inn gammelt russisk militærutstyr.
   Mens zelensky holdt tale for Hellas jobbet Nuland mer i bakgrunnen,men fikk løfte om å sende utstyr og våpen til Ukraina.Idag er det kypros sin tur.
   Problemet for Hellas og Kypros er at de står i spagaten,eu og nato vil ikke gå inn i konflikten de har med Tyrkia.

   Svar
 • Ja Frikar,arbeidskrefter og tilgang til ressurser er viktig,så hvem er det som gribber til seg ressursene ?.Det holder ikke lenger å si Black Rock,Vanguard,Banksters,jøder eller hva nå slags merkelapper det er satt på makten.Det er mennesker bak og hverken Derimot,Steigan eller deres lesere synes det er interessant å fortelle hvilke mennesker som står bak og om hvordan disse menneskene som kjenner hverandre fra gammel tid opererer.Aldri skal gammelmakten nevnes,ja untattt når jødesporet skal holdes varmt.
  Husk,realøkonomien klarer seg utmerket uten wall street og nasdaq,men om realøkonomien er plukket fra hverandre og eierskapet til ressursene er overført til gammelmakten,da blir det vanskelig å starte opp uten at den samme gamle makten dikterer betingelsene.Og sauene vil omfavne gammelmakten og grunnen til det er at en har mislykkes med å informere.
  Gammelmakt i Norden bryr ingen seg om,ja untatt noen få,men i hovedsak føres kampen mot de nordiske oligarker fra andre deler av verden.
  Så,hvem gjemmer seg bak gammelmakten i Norden ?.Er det noen som vil forsøke seg,enten med gjetninger eller kunnskap ?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hunden som biter hånden som forer den:

Tyskland stjeler det gasselskapet som skal redde landet.

Forrige innlegg

Will Smith’s ørefik, krigen i Ukraina og Partygate

Distraksjoner skal få deg å glemme det som skjer med de vaksinerte!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.