POSTED IN Jemen, Krig-fred, Norge

Den verste katastrofen som ikke er tema hos oss:

Krigen i Jemen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi velger å offentliggjøre denne videoen som tar for seg en krig som ikke omtales i våre medier: Krigen i Jemen! Den ha nå inne i sitt 8. år og er lite omtalt i våre medier. Årsaken til dette synes vi i derimot.no er helt åpenbar: Det er Saudi-Arabia som fører krigen med våpen og logistikk fra oss og våre allierte. Vi er dermed medskyldige i den verste menneskeskapte katastrofen akkurat nå.

Men den reiser også et annet fundamentalt og personlig spørsmål. Hva og hvem er det som styrer inntrykkene og følelsene våre? For det kan ikke være slik at vi er så følelseskalde at vi overser de verste grusomheter fordi de foregår langt borte?

Jeg tror at svaret er først og fremst et annet. Det er inntrykkene våre formidlet gjennom mediene som styrer i stor grad hvordan vi oppfatter verden og det som skjer. I praksis er vi styrt av det som vi serveres gjennom mediene. Når mediene ikke visere oss grusomheter reagerer vi naturligvis ikke for vi vet ikke om dem.

Men når vi får servert dem i farger hjem i stuene våre reagerer vi fordi vi er mennesker og ikke roboter. Men det betyr at det er mediene i stor grad bestemmer nå vi skal reagere og ikke reagere. Vi bestemmer ikke sjøl slik mange av oss illusorisk tenker og tror. Det er heller slik:

«Jeg bestemmer sjøl», sa mannen og gjorde som alle andre.

Vi tenker og handler i flokk fordi flokken alltid er vår sosiale forankring. Spørsmålet er hvem som leder flokken og hvilke metoder som brukes. Det spørsmålet stiller aldri mediene for da rettes søkelyset mot dem.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Skipsvrak i Jemen. Bildtet tatt av Andrew Svk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Når mediene ikke visere oss grusomheter reagerer vi naturligvis ikke for vi vet ikke om dem.
  … Spørsmålet er hvem som leder flokken og hvilke metoder som brukes. Det spørsmålet stiller aldri mediene for da rettes søkelyset mot dem. »

  Og :
  Når mediene visere oss «grusomheter» som kun er propagandaløgner reagerer vi naturligvis, – som om det er sant.
  – Fordi vi ikke har en fri, differensiert, presse i Norge som kan/vil belyse en sak fra flere sider, og arrestere løgnene.

  Svar
 • Krigen i Yemen som jeg ikke kan så mye om,men det lille jeg har blitt fortalt dreier seg om en handelsrute eller ett strategisk område for noe som kalles imperialisme.
  Ellers så vet jeg at krigen i Yemen er i gode hender,da den ene parten i konflikten har fått ildledningssystemet som holder orden på hvem eller hva som skal skytes ned er levert fra ett land som visstnok er nøytrale og våpenleverandøren er SAAB.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hunden som biter hånden som forer den:

Tyskland stjeler det gasselskapet som skal redde landet.

Forrige innlegg

Will Smith’s ørefik, krigen i Ukraina og Partygate

Distraksjoner skal få deg å glemme det som skjer med de vaksinerte!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.