POSTED IN Kina, Midt-Østen, USA

Krigen i Midt-Østen utvides.

Nå går det mot global konfrontasjon.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er grunnene til at en krig mellom USA og Kina er uunngåelig.

Av Michael Snyder.


En av de største nyhetene dette året, er at under deres siste toppmøte i San Francisco fortalte Kinas president Xi Jinping til Joe Biden, at det er tatt en beslutning om å «gjenforene Taiwan med Kina» på den ene eller andre måten, rapporterte NBC News. Normalt holder kineserne kortene sine veldig nære brystet, og derfor var dette et veldig uvanlig trekk.

Min gjetning er at kineserne ønsket å se hvordan Biden ville svare på en så direkte uttalelse. Xi Jinping uttrykte ønsket om å ta over Taiwan fredelig hvis mulig, men vi vet alle at det ikke kommer til å skje. Så krig kommer, og det eneste som må bestemmes er tidspunktet. Det hvite hus benektet ikke samtalen mellom de to lederne under et toppmøte i november i San Francisco.

Du store, så hvorfor snakker ikke alle om dette? Hvorfor har dette nesten helt forsvunnet fra nyhetsbildet? Dette er en av årets største historier. Krig med Kina kommer, og kineserne har forberedt seg febrilsk på den. For eksempel innførte kineserne nettopp eksportkontroll for sjeldne jordarter.

Etter møtet mellom president Joe Biden og president Xi Jinping i San Francisco, ser det ut til at håpet om deeskalering i forholdet mellom Kina og USA har falt fra hverandre, etter at Kina innførte eksportkontroll på sjeldne jordarter. Kina er verdens største produsent av metaller fra sjeldne jordarter, og har innført eksportforbud for teknologi for å utvinne dem, ifølge Bloomberg.

Dette kom frem mens Washington og dets allierte prøver å redusere avhengigheten av Kina på det globale markedet for sjeldne jordarter. Det er 17 sjeldne metaller, og Beijing kontrollerer omtrent 85 % av den globale raffineringskapasiteten. Disse metallene finnes i alt fra elektriske kjøretøy, vindturbiner og militær maskinvare.

Forvent å se flere dramatiske grep fra kineserne i månedene fremover. Kina har også utviklet en hel rekke nye våpensystemer. Det er biologiske våpen som skal indusere søvn, svekke kognisjon og årvåkenhet, samt påvirke beslutningstaking, rapporterer The Washington Times.

I tillegg har kinesiske hackere hacket seg febrilsk inn i «kritisk amerikansk infrastruktur» i påvente av den kommende konflikten. Bidens administrasjon advarte om at kinesiske hackere har posisjonert seg inne i kritisk amerikansk infrastruktur for å forårsake «samfunnskaos» innenfra dersom krig skulle bryte ut.

Dette pågår midt i en økende spenning over Taiwan. Analytikere kommenterte at dette kan vanskeliggjøre USAs innsats for å beskytte sine interesser i Sør-Kina Havet. «Det er veldig tydelig at kinesiske forsøker å kompromittere kritisk infrastruktur ved å forhåndsposisjonere seg for å kunne forstyrre eller ødelegge kritisk infrastrukturen i tilfelle en konflikt,» sa Brandon Wales fra Department of Homeland Security.

I mellomtiden ser det ut til at krigen i Midtøsten snart kan gå til neste nivå. Ifølge Wall Street Journal har «buffersonen flyttet seg sør for grensen, og IDF står overfor daglige angrep fra Hizbollah». Newsweek forteller oss at «Israel har kommet nærmere en full krig med Hizbollah». IDF-talsperson oberstløytnant Jonathan Conricus sa mandag at Hizbollah har avfyrt «mer enn 1000 forskjellige typer raketter, missiler, droner og mortere mot Israel» siden 8 oktober, dagen etter Hamas motangrepet. Conricus advarte om at «Hizbollah, som som alle vet er en stedfortreder for Iran, drar Libanon inn i en unødvendig krig som kan ha ødeleggende konsekvenser for Libanon.

Hezbollah defilerer

Selv om jeg ikke har skrevet mye om krigen i Midtøsten i det siste, er det bare et spørsmål om tid før det eksploderer. Israel har bestemt seg for å presse Hizbollah over Litani-elven, og Hizbollah vil aldri tillate at det skjer. Israel planlegger å invadere Libanon for å presse Hizbollah tilbake fra sin nordlige grense, ifølge rapportene, midt i en byge av rakettangrep siden krigen i Gaza brøt ut og frykter at de er «verre enn Hamas». Etter flere uker med skuddveksling over grensen, sies Israels styrker å være i gang med en bakkeoffensiv inn i Sør-Libanon som skal drive Hizbollah nordover forbi Litani-elven.

Kim Jong Un truet nettopp USA med atomkrig. Nord-Koreas leder advarte om at Pyongyang ikke vil nøle med å sette i gang et atomangrep på USA hvis de «provoseres med atomvåpen», sa statlige medier torsdag. Kims advarsel kommer etter et møte mellom Sør-Korea og USA forrige uke i Washington, hvor de diskuterte atomavskrekking i tilfelle konflikt med nord-Korea.

Uten tvil lever vi i en tid med kriger og rykter om kriger, og jeg forventer fullt ut at 2024 vil bli et år med krig. Så jeg vil oppfordre dere alle til å forberede dere på kaoset som ligger foran dere, for globale hendelser vil snart komme helt ut av kontroll.

Fra Kolozeg, publisert 22 desember 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Snyder er advokat, forfatter av mange bøker, og har nettstedet the Economic Collapse.
Orginalartikkel: This Is Why A War Between The United States And China Is Inevitable – Michael Snyder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  28 desember 2023 10:27

  Noreg støttar alltid krig og elende. Støre-regjeringa gav nyleg ei gåve på 12,5 milliardar til våpenfabrikken RTX (Raytheon).

  RTX er ein viktig leverandør til Israel. Den norske omsuta for krigsoffer i Gaza er temmeleg gjennomsiktig for alle andre i verda enn nordmenn.

  RTX er godt nøgde med å forsyna Israel:

  https://jacobin.com/2023/10/raytheon-general-dynamics-gaza-israel-war-military-industrial-complex

  Svar
 • Kina kan unngå enhver konfrontasjon med ( bakmennene i ) USA.

  Det er bare å selge sine produket i dollar, og underlegge seg disse bakmennene sine ønsker om styring av verdenshandelen. ( – og rentene og dermed totalkontroll. )

  Denne tredje verdenskrigen vi ser oppstart til er ikke noe anderledes enn 1. og 2. verdenskrig.
  Det er en handels og valuta-krig.
  Foreløpig er dette en propagandakrig. Og den foregår i media.
  ( Hvem eier mesteparten av vestlig media? )

  Jeg tror allikevel noen, i sin hybris, har forregnet seg denne gangen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nobelprisen i medisin:

 

Var det en skjult støtte til koronavaksinen?

Forrige innlegg

NRK er seg selv lik.

Det folk ikke får vite har de ikke vondt av.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.